dukua писав: ↑31 травня 2025, 09:16
На якому саме ОУ Ви зупинили свій вибір, шановний пане Юрій?
P.S. Як завжди - гілка абсолютно не нудна
Шановний пане Денис, в мене дуже скромний досвід застосування ОП, тут присутні більш компетентні інженери, які з ними на Ти, і могли б багато цікавого та корисного розповісти
Свого часу, щоби ближче познайомитись з цими звірками, я вирішив зібрати цікавий балансний попередник від Бруно Путцея, цікаві інноваційні рішення, справжній мінімалізм..., на якому я зміг би з цим поексперементувати.
Замість мікросхем я відразу поставив панельні під перехідники, через які я міг би конектити все що забажаю.
Чути було все, навіть як звучать по різному однотипні мікросхеми в стандартному та мікро корпусі, що тоді мене дуже здивувало)
Всі звучали по різному, но не виходячи, так би мовити, з загального концепту ОП, більш збалансовано звучали штатні від Бруно LM4562.
І тількі коли я перейшов до мікро зборок в класі А, все принципово помінялось в кращу сторону
До того я ще маю кінцевий підсилювач який зараз працює на дачі, він зроблений в улюбленому мінімалісткому стилі на LM3886. Колись їх було два стерео моноблока які по біварінгу качали мої Thiel CS2.4.
Зараз залишився один, який я перевів в інверсне включені, де на вході стоїть буфер на ОП. От де майданчик для експериментів...))
В свій час я теж намагався найти фаворита серед стандартних ОП, але в підсумку, переможцем став Burson V6 Vivid.
І ось недавно ця мікрозбірка щось почала хандрити, прийшлось зняти і поставити ОРА1656
Відразу стало чути не натуралість СЧ/ВЧ, тарілки втратили вагу, все стало більш формальним...
День грів, думав звикну, ага)) розкрутив AKAI GX-9, зняв з виходу Burson V6 Classic, поставив в підсилювач, та видихнув
Но буквально вчора був на дачі і провів ще один порівняльний тест: Burson V7 Vivid.
Був вражений! Динаміка, якої я раніше не чув, прозорість, ефект присутності...
Правда з початку не сподобались ВЧ, недостатньо розсипчасті та занадто повітряні. З прогрівом частково ситуація виправилась, но не повністю. Тоді вирішив зашунтувати живлення мікросхеми керамічним конденсатором, який я заздалегідь приготував. Провідник до ножем не паяється, достатньо три вітка тонкого срібного дроту.
Після цього я замовив собі цю мікрозбірку.
Ось такий мій вибір, пане Денис