кабелі в системі

Обговорення аудіо апаратури та компонентів
Vasiles
ветеран
Пости в темі: 264
Подякував: 433 разів
Подякували: 216 разів

Re: кабелі в системі

Непрочитане повідомлення Vasiles »

sergeo69 писав: 04 лютого 2025, 15:37 Василь, зовсім не розумію Ваших намагань! Про що Ви пишите і навіщо? У Вас гарно грає і подобається? Я вкрай за Вас радію , Вам подобається і це саме головне. Навіщо інше усьому суспільству? Що Ви намагаєтесь донести?
Сергію, а ви розумієте тих, які мені пишуть , а особливо тих яким я не пишу, а вони мені так ?
Чому особлива увага до мене, "як я ображаю бідних форумчан" ;)
Треба уважніше слідкувати за форумом, тоді не буде запитань.

Цеж стосується і :) moeller

І до речі, це гілка про кабелі, чи я щось плутаю.
Є що сказати?

З.І. ви мене бачили у гілках вінілу і магнітофонів ?
Скажи мені яке в тебе живлення і кабелі, я скажу тобі який в тебе звук)))
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
moeller
слухач
Пости в темі: 41
Подякував: 462 разів
Подякували: 265 разів

Непрочитане повідомлення moeller »

Vasiles писав: 04 лютого 2025, 17:18
sergeo69 писав: 04 лютого 2025, 15:37 Василь, зовсім не розумію Ваших намагань! Про що Ви пишите і навіщо? У Вас гарно грає і подобається? Я вкрай за Вас радію , Вам подобається і це саме головне. Навіщо інше усьому суспільству? Що Ви намагаєтесь донести?
Сергію, а ви розумієте тих, які мені пишуть , а особливо тих яким я не пишу, а вони мені так ?
Чому особлива увага до мене, "як я ображаю бідних форумчан" ;)
Треба уважніше слідкувати за форумом, тоді не буде запитань.

Цеж стосується і :) moeller

І до речі, це гілка про кабелі, чи я щось плутаю.
Є що сказати?

З.І. ви мене бачили у гілках вінілу і магнітофонів ?
Василь ми тут всі рівні , зразу бачиш де бідні форумчани… Ясна річ зо не кожен може собі позволити кабель за 2 тисячі , і навіть би міг , то подумав чи варто? Невже можна вірити продаванам і рекламоторговцям :) Але для чого наголошувати постійно за ціну кабелів , це відноситься також і до розмов на кацапському форумі,підкреслюючи тим , що кому не світить такий кабель значить можна забути за якісний звук :rolleyes:
На рахунок тем про вініл чи магнітофони , хто тобі не дозволяє туди заходити :biggrin: ?
Тібетський Ламер
слухач
Пости в темі: 76
Подякував: 628 разів
Подякували: 835 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

ви мене бачили у гілках вінілу і магнітофонів ?
Так тобі й тут не особливо є що сказати. :negative:
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
kvv
ветеран
Пости в темі: 165
Подякував: 1001 разів
Подякували: 2036 разів
Вік: 52

Непрочитане повідомлення kvv »

"Причинение добра" - это "добро, несущее неприятность". Или же навязанное действие, пусть с добрыми мыслями, которое несет в себе деструктивное начало.

Чаще всего добро без согласования с адресатом - акт агрессии, потому что происходит нарушение личных границ без разрешения." (с
)

Т.е. наш Василий, безусловно, руководствуется исключительно наилучшими побуждениями, просто забыл спросить - нужно ли нам это.
Нужны ли нам его провода, какие-то прокладки, заговоры и кусочки туалетной бумаги, проложенной в нужном месте.
:sad:
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
yahennadiy
ветеран
Пости в темі: 117
Подякував: 2785 разів
Подякували: 2935 разів
Вік: 62

Непрочитане повідомлення yahennadiy »

В контесті обговорення про "Чому особлива увага до мене, "як я ображаю бідних форумчан"...
Vasiles писав: 24 січня 2025, 21:06 Вся проблема в тому, що глухі дебіли цього і не чують :good:
Але як кажуть: "чого дурний бо бідний, а чого бідний бо дурний " :yahoo:
Я просто, іноді, слухаю музику...
kvv
ветеран

moeller писав: 04 лютого 2025, 17:41 ..… Ясна річ зо не кожен може собі позволити кабель за 2 тисячі , і навіть би міг , то подумав чи варто? Невже можна вірити продаванам і рекламоторговцям :) Але для чого наголошувати постійно за ціну кабелів , це відноситься також і до розмов на кацапському форумі,підкреслюючи тим , що кому не світить такий кабель значить можна забути за якісний звук :rolleyes:
На рахунок тем про вініл чи магнітофони , хто тобі не дозволяє туди заходити :biggrin: ?
Я отвечу на Ваш практически риторический вопрос -
для повышения собственной самооценки.
У меня, например, какая-то невменяемая жменя проводов за 2000+ тысячи и что?
Я просто понимаю что это мои проблемы и ничьи другие.

Но Василий, как человек явно новый в этой среде, ведет себя совершенно предсказуемо.
Это т.н. "синдром неофита" - святая уверенность, что именно он, а не все почтенные "старцы" что здесь собрались, ухватил боженьку за причинное место и разговаривает с ним по "непосредственному блютусу".
А старцы, по его мнению, уже все в маразме.
Это пройдет. Не обращайте внимания.
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
alnic
ветеран
Пости в темі: 138
Подякував: 931 разів
Подякували: 4298 разів
Вік: 53

Непрочитане повідомлення alnic »

Vasiles писав: 04 лютого 2025, 15:19
alnic писав: 04 лютого 2025, 01:12 Ну какой миллион, переставай бредить...

Что касается Майкл Лаворна, то так скажу - если бы обозревателя звали Сраен Ебан, тогда да, а так...

Cornwall - колонка центрального канала, как и Heresy, но на стероидах(с),
Мільйон Heritage, без сумніву.
А зря. Сомнение - путь к истине. Счет изготовленных за 70 лет Клипшхорнов идет на тысячи единиц, даже не десятки.

"Серия Heritage была разработана и выпущена Полом Клипшем и является символом компании Klipsch. Она включает несколько моделей, которые считаются классикой, таких как:

Klipschorn (1946) — это первая и, возможно, самая известная модель из серии Heritage, которая продолжает производиться и по сей день. Она отличается уникальной конструкцией с угловыми динамиками и особенностями, которые обеспечивают впечатляющее звучание и высокую эффективность.
La Scala (1963) — это колонка, которая стала одним из культовых продуктов компании. Известна своим чрезвычайно четким и мощным звучанием.
Belle Klipsch (1976) — создана как более компактная версия Klipschorn, но сохраняющая большинство характеристик оригинала.
Heritage Worn Edition (1969) — модель, которая выпускается в определенных версиях и имеет уникальный внешний вид."(с)

Соответственно:

"Точное количество произведенных акустических систем из серии Heritage варьируется, так как Klipsch продолжает их производить, и линейка была выпущена в различных конфигурациях за десятилетия. Однако это серия, которая производится ограниченно и часто в малых тиражах, что делает каждую модель уникальной для поклонников и коллекционеров"

Но - тебе виднее. Мульон, так мульон.

Vasiles писав: 04 лютого 2025, 15:19, якщо ти кажеш, що Cornwall – це колонка центрального каналу, це рівень аудіоневдах, які не знають, як її правильно налаштувати і використовувати. І це лише у тих, хто не розуміє суть цієї акустики, вона виглядає як "центральна". Для всіх інших – це класична full-range система, яка займає свою нішу.
Получается, ты настолько дремучий, что готов любимую фирму Клипш назвать невдахами... Cornwall - это вторая в мире коммерчески производимая колонка центрального канала. Первой за всю историю аудио была Heresy. Не веришь, опять зря. Конечно, ничто не помешало в дальнейшем продавать ее стереопарами... Читай картинку, заодно знакомься, как эти Cornwall наполняли в разные годы разными динамиками разных фирм, Дженсен, Электровойс, Эминенс, Атлас... Напоминает собачью свадьбу, но то такое, главное звук, фирменный, клипшевский :hi:
Снимок экрана 2025-02-04 в 17.12.19.png
Vasiles писав: 04 лютого 2025, 15:19І до Майкла Лаворна... Якщо ти його порівнюєш з Сраєном Єбаном, то, може, ти і є той самий Сраєн?
Бо твій рівень аргументів виглядає приблизно так само. :biggrin:
Это был отсыл к коллегам, тем, кто в курсе. Дело в том, что Сраен Ебан(Srajen Ebaen) - это местный форумный мем. Ну и обозреватель Six Moon, по совместительству. Теперь и ты в курсе :hi:
[url]. https://6moons.com/audioreview_articles ... ebaen//url]
Востаннє редагувалось 04 лютого 2025, 18:20 користувачем alnic, всього редагувалось 1 раз.
DIYAudio - это путешествие, а не пункт назначения!
kvv
ветеран

alnic писав: 04 лютого 2025, 18:12 ...Дело в том, что Сраен Ебан(Srajen Ebaen) - это местный форумный мем. Ну и обозреватель Six Moon, по совместительству. Теперь и ты в курсе :hi:
Я бы добавил, что в последние годы правильно писать его имя как
Сраян Уeбан.

Также, если кто-то укажет мне на негативное ревью или отзыв на сайте 6moon с очень красивыми фотографиями, то буду очень признателен.
Это раньше он был "Эбаен" - для не знакомых людей, а если почитать внимательно его сайт, то становится понятно, что корректно писать - ""Уебан".
:rolleyes:
alnic
ветеран

kvv писав: 04 лютого 2025, 18:19
alnic писав: 04 лютого 2025, 18:12 ...Дело в том, что Сраен Ебан(Srajen Ebaen) - это местный форумный мем. Ну и обозреватель Six Moon, по совместительству. Теперь и ты в курсе :hi:
Я бы добавил, что в последние годы правильно писать его имя как
Сраян Уeбан.

Также, если кто-то укажет мне на негативное ревью или отзыв на сайте 6moon с очень красивыми фотографиями, то буду очень признателен.
Это раньше он был "Эбаен" - для не знакомых людей, а если почитать внимательно его сайт, то становится понятно, что корректно писать - ""Уебан".
:rolleyes:
Да, ну а Майкл Лаворна, конечно же, не такой... Он особенный :biggrin:
jra7
ветеран
Пости в темі: 210
Подякував: 312 разів
Подякували: 228 разів

Непрочитане повідомлення jra7 »

ви мене бачили у гілках вінілу і магнітофонів ?
Висилько , але ж ти повів безпідставно , що ці формати технічно обмежені!
kvv
ветеран

alnic писав: 04 лютого 2025, 18:23 ... Да, ну а Майкл Лаворна, конечно же, не такой... Он особенный :biggrin:
Святой человек, бессеребреник, энтузиаст и просветитель.
Его сайт очень показателен -
https://twitteringmachines.com

исключительно образовательные и развивающие материалы.

"Our review philosophy is centered around the belief that the voice of the gear we review is more important than the preferences of the reviewer."

- переводя на человеческий - качество звука определяется уровнем гонорара. Даже если не нравится обозревателю

:rofl:
Vasiles
ветеран

koba писав: 04 лютого 2025, 13:02
Вася, конечно, баран ещё тот, но при чём тут колонки - они же не виноваты, что ему достались?
По обвязке. Чужие деньги/рациональность/целесообразность вложения средств, как правило, не обсуждаю. Для наглядности/понимания процессов могу вкратце перечислить свои несколько колоночных проводов:
- DNM Reson
- TARA Labs Space And Time Phase II/TFA Return
- Mapleshade Double Helix Plus
- Audio Matiere Ying Yang II
- ещё шо-та там
Предпоследний, возможно, несколько экзотичен (даже не знаю кто производитель - явно не Audio Matiere), но по цене ничего экстремального - как и все остальные в пределах $200 за 2.4 - 3.0м пару б.у. Этого вполне достаточно, чтобы запустить даже Корусы, не говоря уже об актуальных Форте2, так что в обсуждаемом случае особого смысла в описанном вами не вижу. Но есть и существенный аргумент в пользу Васи - денег на свои подвыверты он у меня не просит :greeting:
Коба, ти мене називаєш бараном, але, ти сам бараном і є.
Бо коли ти вивалюєш список кабелів без контексту, без урахування конкретної акустики та системи – це рівень барана, який просто колекціонує дроти, не розуміючи, що з ними робити.

Tara Labs Space and Time Phase II, Mapleshade Double Helix, DNM Reson та інші. Виглядає красиво, але що далі? Для чого це?

Якщо говоримо про Klipsch Cornwall, особливо старші версії, то їм не потрібні "яскраві" кабелі, які підкреслюють ВЧ-діапазон. Tara Labs, наприклад, має репутацію кабелю, який додає відкритості та дзвінкості у верхах – це працює в темних системах, але на високочутливих рупорах це приводить до виснажливого, агресивного звуку. Klipsch сам по собі вже має яскравий верх, і додавати туди ще більш "кричущий" кабель – це рецепт аудіофілу, який хоче мучити свої вуха.
Те саме і DNM Reson :biggrin:

Тепер про твою маячню про "запустити Cornwall може будь-який кабель". В принципі, так – Cornwall першої, другої і третьої серії комплектувалися звичайними тонкими ламповими проводами. Klipsch четвертого покоління вже офіційно комплектується AudioQuest Type 4, що, як ти сам розумієш, далеко не кабель від настільної лампи. Це означає, що навіть сам виробник визнав вплив кабелів і почав класти нормальний провід, а не дріт від люстри. Але ти хіба пробував міняти кабелі всередині. Ні ! Але як за звичай "думку" маєш.

Тому твій "набір кабелів", Коба, – це просто список слів без логіки. Ти намагаєшся кинути назви, але не розумієш, що важливо не просто мати дроти, а розуміти, як вони працюють у конкретній системі. А поки ти цього не розумієш, виходить класичне: "баран біжить – копита цокають", а толку нуль :biggrin:

Коба, без образ. Тут так прийнято спілкуватись, ти мене і навчив як це робити. :empathy:
sergeo69
слухач
Пости в темі: 42
Подякував: 149 разів
Подякували: 282 разів

Непрочитане повідомлення sergeo69 »

З цими проводами... електротехнічний виріб, що з'єднує джерело з споживачем. У ідеальному варіанті має передати від джерела до споживача без втрат і т.і. Свого він нічого якісного не додає. Вибираєте самий " рівний " і у розетку !
sergeo69
слухач

Ще одне....криве неможливо виправити дротами. Буває криве на криве дає цікавий результат - криве у квадраті. Деяким подобається...
Vasiles
ветеран

sergeo69 писав: 04 лютого 2025, 20:06 З цими проводами... електротехнічний виріб, що з'єднує джерело з споживачем. У ідеальному варіанті має передати від джерела до споживача без втрат і т.і. Свого він нічого якісного не додає. Вибираєте самий " рівний " і у розетку !
Сергію, в чеогове ти мене дивуєш.
То може спочатку треба Це попробувати і тільки потім говорити ?
Не задумувався ?
sergeo69
слухач

Василь, що спробувати ! Знаєте скільки існує варіантів " спробувати " ? Тисяча, дві, три ? Ви спробували ? Чи послухали пару десятків і пізнали? Василь, справжнього варіантів небагато , непотрібе - безліч.
sergeo69
слухач

....і знову, яка ціль Твоїх откровень ? Кому, навіщо?
dukua
ветеран
Пости в темі: 174
Подякував: 4063 разів
Подякували: 8570 разів
Вік: 54

Непрочитане повідомлення dukua »

kvv писав: 04 лютого 2025, 18:30 исключительно образовательные и развивающие материалы
Спасибо, почитал его ревью о новых (четвертого поколения) Клипшхорнах - которые с Васиными вторыми имеют общего почти ничего.
Принципиально другие драйверы - и размеры, и материалы. Вместо позорной щели на СЧ - вполне нормальный довольно большой рупор.
И понравились ему они, в целом.
Ну и окей.
Мне кажется, коллеги, вы зря на этого Лаворна накинулись.
Он в своем ревью и пяти процентов той злостно-удифильской кринжатины (коей нас тут Вася пытается кормить) не заявлял.
1) Не было ни слова про какие-то особо чудодейственные провода (они были обозначены просто как Audioquest - даже не сказано какие конкретно)
2) Был рассказ о важности помещения, и почему им был куплен его дом. Обратите внимание (там есть фотки) - на каком расстоянии от задней стенки он их расставил. Там и близко нет никаких угловых плинтусов и никакой второй "кинотеатральной системы между", как у супер-Васи.
3) Не было ни слова ни о интернете на чудодейственном коаксиальном кабеле, и ни слова о космических розовых предохранителях. О трех волшебных резиновых ножках под БП роутера - то же ни слова.
Тобто у меня закрадывается подозрение, что тот Лаворн как-то ухитрился "раскрыть потенциал" без расчудесатого Васиного мамбо-джамбо. Непорядок)
Expectation bias is very real, and nobody is immune.
alnic
ветеран

dukua писав: 04 лютого 2025, 20:57
Мне кажется, коллеги, вы зря на этого Лаворна накинулись.
Это не наше - нам его подбросили :flag_of_truce:

А если без шуток - снимаю шляпу. Молоть языком то, что и так все знают, только при этом получая за это бабки :hi: Пообозревал немного на дядю и открыл свою обозревалку, снова респект. Норм бизнес, не самый пыльный.
Vasiles
ветеран

Чи має значення шлях, яким "кеш-інформація з 0/1" потрапляє в мережевий плеєр?
Це буде "контрольне питання", як по аналогії до.... :bomb:

Багато мережевих плеєрів спочатку кешують інформацію перед відтворенням. Але чи впливає якість мережевого тракту – від інет розетки до плеєра – на кінцевий звук, якщо сам плеєр все одно грає з кешу?
Чи важливі кабелі, мережевий маршрутизатор, модем, лінійне живлення для них, або ж ;) , як деякі стверджують, "раз кеш – то різниці немає"?
Цікаві думки і ваші досвіди з цього приводу.
Не соромтесь, кому не страшно можна відповідати.

З.І. залишимо Корни, нехай собі пограють. :music:
Vasiles
ветеран

Не втримався, для тих хто не вміє читати англійською і розуміється в кабелях, як "баран на звіздах"
AudioQuest Type 4 :biggrin:
yahennadiy
ветеран
Пости в темі: 117
Подякував: 2785 разів
Подякували: 2935 разів
Вік: 62

Непрочитане повідомлення yahennadiy »

Ще одне "контрольне запитання" ©, якщо вже тут вікторина відкрилася:
"Хіба кольорові запобіжники не спрямляють АЧХ кривих АС, не заспокоюють кімнатні моди і не роблять мінет?.." :rolleyes:
Я просто, іноді, слухаю музику...
dukua
ветеран
Пости в темі: 174
Подякував: 4063 разів
Подякували: 8570 разів
Вік: 54

Непрочитане повідомлення dukua »

Vasiles писав: 04 лютого 2025, 23:30 важливі кабелі, мережевий маршрутизатор, модем, лінійне живлення для них
Аха-ха, очередной шикарный анекдот от Васи :biggrin:
Сам накупил на свои важливі маршрутизатор, модем импульсных блоков питания от iFi, а пишет про линейные.
Тобто для него это одно и то же.
"Все, что можно измерить школьной линейкой - линейное" :rofl:
Expectation bias is very real, and nobody is immune.
alnic
ветеран

yahennadiy писав: 05 лютого 2025, 05:52 Ще одне "контрольне запитання" ©, якщо вже тут вікторина відкрилася:
"Хіба кольорові запобіжники не спрямляють АЧХ кривих АС, не заспокоюють кімнатні моди і не роблять мінет?.." :rolleyes:
Есть такой анекдот: "Купил недавно книгу "Как не дать себя на@бать" за $500. Дорого, а что поделать?"

Какой смысл вышенаписанных "баталий"? Он про такие книги, на самом деле. Хочется защитить право людей на осознанное разумное удовольствие. Чтобы снизить количество ситуаций, когда 90% звука обходятся в 30% от потраченных средств...
jra7
ветеран
Пости в темі: 210
Подякував: 312 разів
Подякували: 228 разів

Непрочитане повідомлення jra7 »

Vasiles писав: 04 лютого 2025, 23:30
Не соромтесь, кому не страшно можна відповідати.
А на хера мудаку відповідати ! Мудака уже кілька років просять покажи відео і що !? Мудака просять дай відповідь так або ні ---- мороз ! Мудаку показують , що у нього то і то херово ---- ягнятко мовчить , то хера ти такий вумний тут потрібний зі своїми добалними питаннями, шлях , кеш !

п. 2, 3, 4 - 7 днів
я розумію що Василь не до вподоби, але рівень культури ж треба тримати, а то всі будемо розмовляти як наш президент
Відповісти

Повернутись до “Аудіотехніка”