Мій перший магнитофон!

Розмови на різні теми
moeller
слухач
Пости в темі: 13
Подякував: 462 разів
Подякували: 266 разів

Re: Мій перший магнитофон!

Непрочитане повідомлення moeller »

dukua писав: 04 лютого 2025, 12:44
moeller писав: 04 лютого 2025, 11:29 в багатьох любителів магнітофонів залишилися хороші спогади
А от стерео-магнітофон, який мене, пом'ятаю, вразив більш за інши - це був вже 6-головий відік Філіпс з ручным регулюванням рівня аудио та на гарні s-vhs плівки. Нажаль, модель не пом'ятаю, а по фото не бачу, якіст фото низка. То вже було на щось серьозне схожє.
Це однозначно серйозне , vhs стерео то професійний аудіо звук , і хто мав з тим справу добре знають . Просто він не надто був відомий чи може популярний, тому що основа vhs була відео сигнал . Деякі студії в доволі відомі в США і на заході мають копії з оригінальних майстер плівок записані на super VHS , і з них подалі роблять комерційні копії для кінцевого споживача, при цьому відверто наголошують про відмінну якість збереження запису в повністю аналоговому відтворенні .
Eugene Balakin
новенький
Пости в темі: 1
Подякував: 13 разів
Подякували: 64 разів
Вік: 60

Непрочитане повідомлення Eugene Balakin »

dukua писав: 04 лютого 2025, 12:44
moeller писав: 04 лютого 2025, 11:29 в багатьох любителів магнітофонів залишилися хороші спогади
А от стерео-магнітофон, який мене, пом'ятаю, вразив більш за інши - це був вже 6-головий відік Філіпс з ручным регулюванням рівня аудио та на гарні s-vhs плівки. Нажаль, модель не пом'ятаю, а по фото не бачу, якіст фото низка. То вже було на щось серьозне схожє.
Був мене стерео відік Akai VS-G 711 EDG, я писав на нього і порівнював звучання з оригіналом СД (все було Піо, підсилювач 702R, сд - пдс703, АС - о то були АС - Пролог С-400) - так я, чесно, не міг відрізнити запису від оригіналу. Може було потрібно потренуватись....
Потім одна з моїх саморобок вбила цей Акаі - не буду говорити як, серце досі крається.
dukua
ветеран
Пости в темі: 4
Подякував: 4063 разів
Подякували: 8570 разів
Вік: 54

Непрочитане повідомлення dukua »

Eugene Balakin писав: 04 лютого 2025, 15:33 не міг відрізнити запису від оригіналу
Було саме так - досить-досить близко - й у моєму конкретному кейсі.
Запaм'яталось максимально близьке до CD збереження саме динаміки запису (порівняно зі всією іншою звукозаписуючей аналоговой технікой, що проходила крізь мене) та повна відсутність (десь там на мінус 85..90дБ) будь-якого додатково привнесеного шуму магнітної стрічки.
Expectation bias is very real, and nobody is immune.
Відповісти

Повернутись до “Розмови та тусня audiogarret”