Філософське. Або написи на паркані...
- yahennadiy
- ветеран
- Пости в темі: 6
- Подякував: 2643 разів
- Подякували: 2802 разів
- Вік: 62
Re: Філософське. Або написи на паркані...
З роками вдається отримувати радості життя більш вдумливо, з більшим смаком та задоволенням. Частіше дозволяти собі робити лише те, що справді хочеться. І не робити те, чого не хочеться.
А так то, "у поважному віці ми робимо ті ж самі дурниці, що й у молодому, тільки повільніше" ©
А так то, "у поважному віці ми робимо ті ж самі дурниці, що й у молодому, тільки повільніше" ©
Я просто, іноді, слухаю музику...
-
- ветеран
- Пости в темі: 7
- Подякував: 893 разів
- Подякували: 1862 разів
- Вік: 52
Мудрость не всегда приходит вместе с возрастом.yahennadiy писав: ↑29 жовтня 2024, 09:13 З роками вдається отримувати радості життя більш вдумливо, з більшим смаком та задоволенням. Частіше дозволяти собі робити лише те, що справді хочеться. І не робити те, чого не хочеться.
И, мне кажется, не сильно часто, по времени совпадают возможности НЕ делать того, чего не хочешь, и иметь возможность делать только то, что хочешь.
Местами нужно себя убедить в том, что то, что действительно нужно сделать здесь и сейчас тоже вполне может доставлять удовольствие.
По факту, много более распространенные ситуации - "не делаешь нихера" или ""Хіба хочеш - мусиш!"
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
- Lecter
- учасник
- Пости в темі: 5
- Подякував: 387 разів
- Подякували: 166 разів
К вам пришла без сомнения, мудрые слова..зачастую оно так и есть
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2024, 06:40 користувачем Lecter, всього редагувалось 1 раз.
- Дмитрий Медведев
- ветеран
- Подякував: 4065 разів
- Подякували: 15801 разів
- Вік: 64
- Контактна інформація:
К сожалению старость чаще приходит одна...)С)
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
- alnic
- ветеран
- Подякував: 800 разів
- Подякували: 4078 разів
- Вік: 53
kvv писав: ↑29 жовтня 2024, 13:49
Мудрость не всегда приходит вместе с возрастом.
И, мне кажется, не сильно часто, по времени совпадают возможности НЕ делать того, чего не хочешь, и иметь возможность делать только то, что хочешь.
Местами нужно себя убедить в том, что то, что действительно нужно сделать здесь и сейчас тоже вполне может доставлять удовольствие.
Кмк, мудрость никогда не приходит с возрастом, эта особенность работы мозга врожденная. Можно натренировать с годами ум, но только не мудрость.
Возможности наши, изменяясь(неважно, в какую сторону), непременно тянут за собой новый порог потребностей - никогда не быть довольным, но всегда быть в тонусе - просто один из эволюционных механизмов.
Удовольствие лишь вопросы биохимии... Можно пойти сдать на тестостерон и сэкономить кучу сил на убеждении себя в чем-то.
DIYAudio - это путешествие, а не пункт назначения!
- Felix Fux
- Пости в темі: 1
- Подякував: 14 разів
- Подякували: 5 разів
- Вік: 20
Одне можу сказати точно, що мудреців тут не може бути за визначенням, т.к. ті, швидше за все, сидять за книгами, а не днюють і ночують в інтернетах, розважаючи себе та інших порожніми розмовами ні про що... Мудрість минає, залишається лише старість.
-
- ветеран
Мудрость - это не про ум или эрудицию.
Это - про опыт и способность делать выводы.
Это - про опыт и способность делать выводы.
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
- Дмитрий Медведев
- ветеран
- Контактна інформація:
И расставлять приоритеты с учетом того, что бОльшая часть жизни уже позади
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
- yahennadiy
- ветеран
Думаю, мудрість поняття багатошарове. Це про знання, досвід, здатність аналізувати, робити правильні висновки, приймати вірні рішення. А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. В умінні ставити нові запитання, отримувати нові відповіді та користатися цим для аналізу, висновків, рішень...
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2024, 15:49 користувачем yahennadiy, всього редагувалось 1 раз.
- alnic
- ветеран
Совершенно верно, только что из перечисленного можно воплотить в жизни без какого-никакого ума? Значит, мудрость - это ум плюс еще что-то. Но я думаю, что на самом деле - ничего. Это такой же искусственный термин, как, например, рок-н-ролл)) Следует имхо отделять явления, понятия и определения. Я могу сказать за себя - есть сферы жизни, в которых я совершал ошибки и в 30, и в 50 лет. И есть такие, где управлюсь за троих. Где-то "мудрости" насыпали, где-то пожалели.yahennadiy писав: ↑30 жовтня 2024, 12:10 Думаю, мудрість поняття багатошарове. Це про знання, досвід, здатність аналізувати, робити правильні висновки, приймати вірні рішення. А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. У вмінні ставити нові запитання, отримувати нові відповіді та користатися цим для аналізу, висновків, рішень...
- yahennadiy
- ветеран
Гострота розуму це добре. Це правильно. Без цього ніяк. Але, сама по собі, вона не є запорукою безпомилкових рішень, як на мене. Тому, думаю, те саме "щось ще" має існувати. Ні?
P.S. Чи не з'являється тут ризик появи недостатньо формалізованих думок?
P.P.S. Так, з віком це слабо пов'язано. І помилки ми, іноді, робимо абсолютно "на рівному місці". В ситуаціях, які нам, начебто, давно зрозумілі.
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2024, 16:25 користувачем yahennadiy, всього редагувалось 2 разів.
- alnic
- ветеран
Звiсно ж! "Щось ще" - не что иное, как полнота информации, наличие вариативности способов решения, состояние "мудреца" на моменте. Можно накидать еще критериев, но думаю достаточно) Как часто в реальной жизни сходятся звезды? Из насущного - сколько умных способны мудро проголосовать на выборах?yahennadiy писав: ↑30 жовтня 2024, 15:55Гострота розуму це добре. Це правильно. Без цього ніяк. Але, сама по собі, вона не є запорукою безпомилкових рішень, як на мене. Тому, думаю, те саме "щось ще" має існувати. Ні?
Тут не риск, тут перманентное наличие, с утра до вечера, во всех топикахyahennadiy писав: ↑30 жовтня 2024, 15:55b]P.S. [/b]Чи не з'являється тут ризик появи недостатньо формалізованих думок?
- yahennadiy
- ветеран
-
- ветеран
- Пости в темі: 4
- Подякував: 3867 разів
- Подякували: 3270 разів
Щось якось усе похмуро виходить з «мудрістю»
Має залишатися здорова часта авантюризму, бо прийде мудра старість і «половоє бессіліє»
Має залишатися здорова часта авантюризму, бо прийде мудра старість і «половоє бессіліє»
Ціна забута, якість залишається ... (Мішель Одіар "Les Tontons flingueurs")
- alnic
- ветеран
Юрчику, та мы той ЛК-м'яз превентивно качаємо з ранку до ночi - хiба це не мудрiсть?
-
- ветеран
Здесь вступает в силу "эффект Даннинга-Крюгера" - сомнениям подвержен только тот, у кого на это хватает IQ.yahennadiy писав: ↑30 жовтня 2024, 12:10 ...А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. ...
- alnic
- ветеран
Виталик, не только. Есть люди-"тревожники", там сомнения на любом уровне проблем 24/7, с интеллектом прямой корелляции нет при этом...kvv писав: ↑30 жовтня 2024, 17:45Здесь вступает в силу "эффект Даннинга-Крюгера"yahennadiy писав: ↑30 жовтня 2024, 12:10 ...А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. ...
-
- ветеран
Эти люди обычно плохо что-то делают потому что не могут принять решение - делать или не делать.
А я, скорее, о тех, кто сделал, а потом уже думает - правильно ли сделал, все ли сделал, что нужно, какие последствия.....
Те, кого ты имеешь в виду, спокойно доживают до деменции в блаженном состоянии....у меня коллега такой - он предпочитает не делать.....чем делать и думать - нужно ли.....так спокойнее. При этом очень умный и развитый человек во всех отношениях.
Но неспособность принять решение бесит донельзя......
- alnic
- ветеран
Я говорю о хороших, качественных тревожниках - такие сомневаются до, во время и после
- spiridon
- ветеран
- Пости в темі: 2
- Подякував: 1587 разів
- Подякували: 5895 разів
- Вік: 68
я когда принимал людей на работу ,то меня интересовал знак зодиака и карманный психолог составлял портрет ...с барышнями в бытовой отдел пробоев не было ,а вот с мужиками часто не совпадало в резюме -честный,целеустремленный ,креативный ,способный принимать правильные решения и отвечать за них ,а на деле через пару недель -мудак,ворюга ,мелочное и никчемное существо ,которое надо было сразу гнать пинком под сраку ....
-
- ветеран
- Пости в темі: 4
- Подякував: 3867 разів
- Подякували: 3270 разів
Так навіщо від таких людей чекати «прийняття рішення «? А потім біситися що людина не відповідає твоїм вимогам, чи уявленням як усе має бутиkvv писав: ↑30 жовтня 2024, 21:40
Эти люди обычно плохо что-то делают потому что не могут принять решение - делать или не делать.
А я, скорее, о тех, кто сделал, а потом уже думает - правильно ли сделал, все ли сделал, что нужно, какие последствия.....
Те, кого ты имеешь в виду, спокойно доживают до деменции в блаженном состоянии....у меня коллега такой - он предпочитает не делать.....чем делать и думать - нужно ли.....так спокойнее. При этом очень умный и развитый человек во всех отношениях.
Но неспособность принять решение бесит донельзя......
Ціна забута, якість залишається ... (Мішель Одіар "Les Tontons flingueurs")
- yahennadiy
- ветеран
Так звана мудрість (я згоден, поняття дещо штучне) це не зовсім про вчинки, здатність діяти, лідерські якості. Іноді, зовсім не про це. Сумніви можуть бути позитивною рушійною силою, а можуть призводити до повної нездатності приймати рішення. Як і лідерські якості це далеко не завжди про безпомилкові рішення та гідні вчинки...
Все варіативно, багатошарово. Все складно...
Все варіативно, багатошарово. Все складно...
-
- ветеран
Ну потому что у каждого есть свои обязанности и задачи.
Часто нельзя пойти и вернуть человека как некондиционного производителю и поменять на другого.
- Тібетський Ламер
- слухач
- Пости в темі: 10
- Подякував: 519 разів
- Подякували: 698 разів
- Вік: 51
Знайомо. В більшості випадків нездатність приймати рішення, це небажання брати відповідальність. А ще у будь-який спосіб перекласти відповідальність, чи вирішення виниклої проблеми на когось.
І здається, що людина ніби непогана...
І здається, що людина ніби непогана...
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
- Дмитрий Медведев
- ветеран
- Контактна інформація: