Філософське. Або написи на паркані...

Розмови на різні теми
yahennadiy
ветеран
Пости в темі: 6
Подякував: 2642 разів
Подякували: 2802 разів
Вік: 62

Re: Філософське. Або написи на паркані...

Непрочитане повідомлення yahennadiy »

З роками вдається отримувати радості життя більш вдумливо, з більшим смаком та задоволенням. Частіше дозволяти собі робити лише те, що справді хочеться. І не робити те, чого не хочеться.
А так то, "у поважному віці ми робимо ті ж самі дурниці, що й у молодому, тільки повільніше" © :)
Я просто, іноді, слухаю музику...
kvv
ветеран
Пости в темі: 7
Подякував: 893 разів
Подякували: 1861 разів
Вік: 52

Непрочитане повідомлення kvv »

yahennadiy писав: 29 жовтня 2024, 09:13 З роками вдається отримувати радості життя більш вдумливо, з більшим смаком та задоволенням. Частіше дозволяти собі робити лише те, що справді хочеться. І не робити те, чого не хочеться.
А так то, "у поважному віці ми робимо ті ж самі дурниці, що й у молодому, тільки повільніше" © :)
Мудрость не всегда приходит вместе с возрастом.
И, мне кажется, не сильно часто, по времени совпадают возможности НЕ делать того, чего не хочешь, и иметь возможность делать только то, что хочешь.
Местами нужно себя убедить в том, что то, что действительно нужно сделать здесь и сейчас тоже вполне может доставлять удовольствие.

По факту, много более распространенные ситуации - "не делаешь нихера" или ""Хіба хочеш - мусиш!"

:biggrin:
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
Lecter
учасник
Пости в темі: 5
Подякував: 387 разів
Подякували: 166 разів

Непрочитане повідомлення Lecter »

kvv писав: 29 жовтня 2024, 13:49 Мудрость не всегда приходит вместе с возрастом.
К вам пришла без сомнения, мудрые слова..зачастую оно так и есть :good2:
kvv писав: 29 жовтня 2024, 13:49 По факту, много более распространенные ситуации - "не делаешь нихера" или ""Хіба хочеш - мусиш!"
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2024, 06:40 користувачем Lecter, всього редагувалось 1 раз.
Дмитрий Медведев
ветеран
Подякував: 4065 разів
Подякували: 15801 разів
Вік: 64
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Дмитрий Медведев »

kvv писав: 29 жовтня 2024, 13:49 Мудрость не всегда приходит вместе с возрастом.
К сожалению старость чаще приходит одна...)С)
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
alnic
ветеран
Подякував: 800 разів
Подякували: 4077 разів
Вік: 53

Непрочитане повідомлення alnic »

kvv писав: 29 жовтня 2024, 13:49

Мудрость не всегда приходит вместе с возрастом.

И, мне кажется, не сильно часто, по времени совпадают возможности НЕ делать того, чего не хочешь, и иметь возможность делать только то, что хочешь.

Местами нужно себя убедить в том, что то, что действительно нужно сделать здесь и сейчас тоже вполне может доставлять удовольствие.

Кмк, мудрость никогда не приходит с возрастом, эта особенность работы мозга врожденная. Можно натренировать с годами ум, но только не мудрость.

Возможности наши, изменяясь(неважно, в какую сторону), непременно тянут за собой новый порог потребностей - никогда не быть довольным, но всегда быть в тонусе - просто один из эволюционных механизмов.

Удовольствие лишь вопросы биохимии... Можно пойти сдать на тестостерон и сэкономить кучу сил на убеждении себя в чем-то.
DIYAudio - это путешествие, а не пункт назначения!
Felix Fux
Пости в темі: 1
Подякував: 14 разів
Подякували: 5 разів
Вік: 20

Непрочитане повідомлення Felix Fux »

Одне можу сказати точно, що мудреців тут не може бути за визначенням, т.к. ті, швидше за все, сидять за книгами, а не днюють і ночують в інтернетах, розважаючи себе та інших порожніми розмовами ні про що... Мудрість минає, залишається лише старість. :)
kvv
ветеран

Мудрость - это не про ум или эрудицию.
Это - про опыт и способность делать выводы.
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
Дмитрий Медведев
ветеран
Контактна інформація:

kvv писав: 30 жовтня 2024, 09:56 Это - про опыт и способность делать выводы.
И расставлять приоритеты с учетом того, что бОльшая часть жизни уже позади
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
yahennadiy
ветеран

Думаю, мудрість поняття багатошарове. Це про знання, досвід, здатність аналізувати, робити правильні висновки, приймати вірні рішення. А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. В умінні ставити нові запитання, отримувати нові відповіді та користатися цим для аналізу, висновків, рішень... :hi:
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2024, 15:49 користувачем yahennadiy, всього редагувалось 1 раз.
alnic
ветеран

yahennadiy писав: 30 жовтня 2024, 12:10 Думаю, мудрість поняття багатошарове. Це про знання, досвід, здатність аналізувати, робити правильні висновки, приймати вірні рішення. А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. У вмінні ставити нові запитання, отримувати нові відповіді та користатися цим для аналізу, висновків, рішень... :hi:
Совершенно верно, только что из перечисленного можно воплотить в жизни без какого-никакого ума? Значит, мудрость - это ум плюс еще что-то. Но я думаю, что на самом деле - ничего. Это такой же искусственный термин, как, например, рок-н-ролл)) Следует имхо отделять явления, понятия и определения. Я могу сказать за себя - есть сферы жизни, в которых я совершал ошибки и в 30, и в 50 лет. И есть такие, где управлюсь за троих. Где-то "мудрости" насыпали, где-то пожалели.
yahennadiy
ветеран

alnic писав: 30 жовтня 2024, 15:40 ...мудрость - это ум плюс еще что-то. Но я думаю, что на самом деле - ничего...
Гострота розуму це добре. Це правильно. Без цього ніяк. Але, сама по собі, вона не є запорукою безпомилкових рішень, як на мене. Тому, думаю, те саме "щось ще" має існувати. Ні? :hi:

P.S. Чи не з'являється тут ризик появи недостатньо формалізованих думок? :)
P.P.S. Так, з віком це слабо пов'язано. І помилки ми, іноді, робимо абсолютно "на рівному місці". В ситуаціях, які нам, начебто, давно зрозумілі. :sad:
Востаннє редагувалось 30 жовтня 2024, 16:25 користувачем yahennadiy, всього редагувалось 2 разів.
alnic
ветеран

yahennadiy писав: 30 жовтня 2024, 15:55Гострота розуму це добре. Це правильно. Без цього ніяк. Але, сама по собі, вона не є запорукою безпомилкових рішень, як на мене. Тому, думаю, те саме "щось ще" має існувати. Ні? :hi:
Звiсно ж! "Щось ще" - не что иное, как полнота информации, наличие вариативности способов решения, состояние "мудреца" на моменте. Можно накидать еще критериев, но думаю достаточно) Как часто в реальной жизни сходятся звезды? Из насущного - сколько умных способны мудро проголосовать на выборах?
yahennadiy писав: 30 жовтня 2024, 15:55b]P.S. [/b]Чи не з'являється тут ризик появи недостатньо формалізованих думок? :)
Тут не риск, тут перманентное наличие, с утра до вечера, во всех топиках :biggrin: :hi:
yahennadiy
ветеран

alnic писав: 30 жовтня 2024, 16:17 ...перманентное наличие, с утра до вечера, во всех топиках :biggrin:
Якраз про мудрість... :biggrin:
runner
ветеран
Пости в темі: 4
Подякував: 3867 разів
Подякували: 3270 разів

Непрочитане повідомлення runner »

Щось якось усе похмуро виходить з «мудрістю»
Має залишатися здорова часта авантюризму, бо прийде мудра старість і «половоє бессіліє» :biggrin:
Ціна забута, якість залишається ... (Мішель Одіар "Les Tontons flingueurs")
alnic
ветеран

Юрчику, та мы той ЛК-м'яз превентивно качаємо з ранку до ночi - хiба це не мудрiсть? :biggrin:
kvv
ветеран

yahennadiy писав: 30 жовтня 2024, 12:10 ...А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. ...
Здесь вступает в силу "эффект Даннинга-Крюгера" - сомнениям подвержен только тот, у кого на это хватает IQ.

:biggrin:
alnic
ветеран

kvv писав: 30 жовтня 2024, 17:45
yahennadiy писав: 30 жовтня 2024, 12:10 ...А ще про сумніви в правильності аналізу, висновків, рішень. ...
Здесь вступает в силу "эффект Даннинга-Крюгера"
Виталик, не только. Есть люди-"тревожники", там сомнения на любом уровне проблем 24/7, с интеллектом прямой корелляции нет при этом...
kvv
ветеран

alnic писав: 30 жовтня 2024, 21:20 Виталик, не только. Есть люди-"тревожники", там сомнения на любом уровне проблем 24/7, с интеллектом прямой корелляции нет при этом...

Эти люди обычно плохо что-то делают потому что не могут принять решение - делать или не делать.
А я, скорее, о тех, кто сделал, а потом уже думает - правильно ли сделал, все ли сделал, что нужно, какие последствия.....

Те, кого ты имеешь в виду, спокойно доживают до деменции в блаженном состоянии....у меня коллега такой - он предпочитает не делать.....чем делать и думать - нужно ли.....так спокойнее. При этом очень умный и развитый человек во всех отношениях.

Но неспособность принять решение бесит донельзя......
:bomb:
alnic
ветеран

kvv писав: 30 жовтня 2024, 21:40Эти люди обычно плохо что-то делают потому что не могут принять решение - делать или не делать.
А я, скорее, о тех, кто сделал, а потом уже думает - правильно ли сделал, все ли сделал, что нужно, какие последствия.....
Я говорю о хороших, качественных тревожниках - такие сомневаются до, во время и после :hi:
spiridon
ветеран
Пости в темі: 2
Подякував: 1587 разів
Подякували: 5895 разів
Вік: 68

Непрочитане повідомлення spiridon »

я когда принимал людей на работу ,то меня интересовал знак зодиака и карманный психолог составлял портрет ...с барышнями в бытовой отдел пробоев не было ,а вот с мужиками часто не совпадало :rofl: в резюме -честный,целеустремленный ,креативный ,способный принимать правильные решения и отвечать за них ,а на деле через пару недель -мудак,ворюга ,мелочное и никчемное существо ,которое надо было сразу гнать пинком под сраку ....
runner
ветеран
Пости в темі: 4
Подякував: 3867 разів
Подякували: 3270 разів

Непрочитане повідомлення runner »

kvv писав: 30 жовтня 2024, 21:40
alnic писав: 30 жовтня 2024, 21:20 Виталик, не только. Есть люди-"тревожники", там сомнения на любом уровне проблем 24/7, с интеллектом прямой корелляции нет при этом...

Эти люди обычно плохо что-то делают потому что не могут принять решение - делать или не делать.

Те, кого ты имеешь в виду, спокойно доживают до деменции в блаженном состоянии....у меня коллега такой - он предпочитает не делать.....чем делать и думать - нужно ли.....так спокойнее. При этом очень умный и развитый человек во всех отношениях.

Но неспособность принять решение бесит донельзя......
:bomb:
Так навіщо від таких людей чекати «прийняття рішення «? А потім біситися що людина не відповідає твоїм вимогам, чи уявленням як усе має бути
Ціна забута, якість залишається ... (Мішель Одіар "Les Tontons flingueurs")
yahennadiy
ветеран

Так звана мудрість (я згоден, поняття дещо штучне) це не зовсім про вчинки, здатність діяти, лідерські якості. Іноді, зовсім не про це. Сумніви можуть бути позитивною рушійною силою, а можуть призводити до повної нездатності приймати рішення. Як і лідерські якості це далеко не завжди про безпомилкові рішення та гідні вчинки...
Все варіативно, багатошарово. Все складно... :)
kvv
ветеран

runner писав: 31 жовтня 2024, 00:35 Так навіщо від таких людей чекати «прийняття рішення «? А потім біситися що людина не відповідає твоїм вимогам, чи уявленням як усе має бути
Ну потому что у каждого есть свои обязанности и задачи.
Часто нельзя пойти и вернуть человека как некондиционного производителю и поменять на другого.
Тібетський Ламер
слухач
Пости в темі: 10
Подякував: 518 разів
Подякували: 698 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

Знайомо. В більшості випадків нездатність приймати рішення, це небажання брати відповідальність. А ще у будь-який спосіб перекласти відповідальність, чи вирішення виниклої проблеми на когось.
І здається, що людина ніби непогана... :pardon:
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
Дмитрий Медведев
ветеран
Контактна інформація:

464908437_10232050295939154_4742968874639557225_n.jpg
Відповісти

Повернутись до “Розмови та тусня audiogarret”