Акустичні системи Rush-speakers
- Shemyakin
- слухач
- Пости в темі: 264
- Подякував: 576 разів
- Подякували: 497 разів
- Вік: 46
- Контактна інформація:
Re: Акустичні системи Rush-speakers
Поличні акустичні системи великого формату RS-MII
Дізнайтесь більше: https://rush-speakers.com.ua/speakers/a ... rs-mii-ua/
Дізнайтесь більше: https://rush-speakers.com.ua/speakers/a ... rs-mii-ua/
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Акустичні системи RS-MII зсередини
Поетапно від проекту до реалізації дивіться за посиланням:
https://rush-speakers.com.ua/rs-mii-project-ua/
Поетапно від проекту до реалізації дивіться за посиланням:
https://rush-speakers.com.ua/rs-mii-project-ua/
- yahennadiy
- ветеран
- Пости в темі: 15
- Подякував: 2592 разів
- Подякували: 2752 разів
- Вік: 62
Чи можу я дозволити собі запитання? В що "одягнуті" дроти кросовера? Яка мета (задумка) такого "одягання"?
Я просто, іноді, слухаю музику...
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Літцендрат в термостатичній трубці, одягнений для зручності монтажуyahennadiy писав: ↑13 лютого 2024, 08:19 Чи можу я дозволити собі запитання? В що "одягнуті" дроти кросовера? Яка мета (задумка) такого "одягання"?
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
апгрейд B&W 683 S2
Ще один комплект кросоверів для апгрейду B&W 683S2 отримав користувач з Каліфорнії, США
Досить популярні акустичні системи із великим потенціалом в тому сенсі що апгрейд кросоверів демонструє значне покращення звучання цих АС.
Також маєте B&W 683S2? Дивіться докладніше про їх апгрейд за посиланням:
https://rush-speakers.com.ua/filters-bw-683-s2-ua/
Досить популярні акустичні системи із великим потенціалом в тому сенсі що апгрейд кросоверів демонструє значне покращення звучання цих АС.
Також маєте B&W 683S2? Дивіться докладніше про їх апгрейд за посиланням:
https://rush-speakers.com.ua/filters-bw-683-s2-ua/
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
АС RS-One процес створення та інші деталі
Класичні поличні акустичні системи RS-One
Процес створення та інші цікаві подробиці дивіться за посиланням:
https://rush-speakers.com.ua/rs-one-production-ua/
Процес створення та інші цікаві подробиці дивіться за посиланням:
https://rush-speakers.com.ua/rs-one-production-ua/
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Ідея створити маленькі монітори, які можна було б розмістити на столі або на книжковій полиці відвідувала мене давно і періодично про себе нагадувала завдяки друзям і користувачам, знайомими з акустичними системами моєї розробки.
Тех.завдання виглядає наступним чином: доступні по ціні міні-монітори що по натуральності звучання не поступаються дорослішим нашим АС.
Ескіз, візуалізації розроблені, технологія підібрана: 2-смугові АС на базі 4-дюймових мід-басових драйверів та 0.75-дюймових твітерів. До речі, може у вас є ідеї з приводу дизайну? Чи ви хотіли б стати замовником першої ексклюзивної пари цих АС?
Тех.завдання виглядає наступним чином: доступні по ціні міні-монітори що по натуральності звучання не поступаються дорослішим нашим АС.
Ескіз, візуалізації розроблені, технологія підібрана: 2-смугові АС на базі 4-дюймових мід-басових драйверів та 0.75-дюймових твітерів. До речі, може у вас є ідеї з приводу дизайну? Чи ви хотіли б стати замовником першої ексклюзивної пари цих АС?
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Апгрейд FineArts
Апгрейд кросоверів та настройка звучання акустичних систем.
Переходьте за посиланням: https://rush-speakers.com.ua/upgr-finearts-ua/
Цього разу я розповім про апгрейд вінтажних АС FineArts від Grundig.Переходьте за посиланням: https://rush-speakers.com.ua/upgr-finearts-ua/
- The
- учасник
- Пости в темі: 25
- Подякував: 501 разів
- Подякували: 234 разів
Олександре, повагою до акуратної якісної роботи. Чи не заслуговують Ваші вироби кращих компонентів у кросоверах?!
Відверто, дисонанс. Гарні драйвери, класні корпуси і Монакор, що навіть Дайтон Аудіо в підмітки не годиться... Цементні найбюджетніші резистори?
Відверто, дисонанс. Гарні драйвери, класні корпуси і Монакор, що навіть Дайтон Аудіо в підмітки не годиться... Цементні найбюджетніші резистори?
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Дякую, я намагався робити акуратно
По питанню комплектуючих кросоверів я, здається писав вже 10500 разів
Найголовніша задача в розробці кросоверів - це забезбечення прозорого тонального балансу АС. Немає в тих чи інших коплектуючих переваг чи недоліків, є їх властивості. Наприклад: плівкові конденсатори з поліестеровим чи поліпропіленовим діелектриком мають мізерний послідовний опір (поліпропілен менший), електроліти порівняно великий до кількох Ом. Резистори (оті білі що вам око ріжуть) мають індуктивність до 10-20 мкГн максимум, індуктивність Дженсен чи Мундорф (10 Вт які маркуються для аудіо) доходить аж до 50 мкГн! Вловлюєте різницю? Я не кажу що це погано, я про те що їх властивості різні. Тобто ці всі властивості впивають на передатні ф-ції фільтрів і їх потрібно враховувати.
Я макети фільтрів настроюю з недорогими комплектуючими, з конденсаторами - Оо який жах к73 Задача макетних фільтрів - ювелірна настройка передатних функцій, тонального балансу, АЧХ АС. Потім задача повторити цю настройку в чистових фільтрах. Якщо в макеті був електроліт (з великим послідовним опором), котушка на осерді (з малим опором на постійному струмі), резистори з малим чи великим значенням індуктивності я маю ці паразитні властивості компонентів точно відтворити в чистових кросоверах щоб настройка збериглась якомога точніше з відхиленням до 0.1-0.3 дБ максимум. Тому що хоч властивсті є паразитними, вони беруть участь у формуванні передатних ф-цій фільтрів. Тобто поставити туди саме те що потрібно (а не те що "красіве"), не важливо що умовного необізнаного аудіофіла може від цього коробити - котушки з осердями, електроліти, цементні найдешевші резистори.
Коли я читаю про так звані "апгрейди" кросоверів з використанням так званих "більш якісних" компонентів і рапорти про "покращення", мені смішно і сумно водночас: люди просто змінюють АЧХ АС шляхом зміни властивостей компонентів (зменшення паразитних властивостей і як їм здається) і відповідно змінюють передатні ф-ції фільтрів. В який бік - хз, але завжди рапортують про "покращення" завдяки тупій заміні компонентів на "кращі". Я вам гарантую - це ніколи не відбувається хоча б з перевіркою передатних функцій. То про що мова? Що "покращує" звучання: зміна типів компонентів чи зміна АЧХ?
Чим недорогі плівкові конденсатори Монакор чи Дженсен погані? Точність 5% (реально не перевищує 2-3%). Чим "білі" резистори не подобаються? Допуск номіналів мізерний, індуктивність в межах норми. Звертаюсь не до вас конкретно, не панікуйте але зрозумійте вже нарешті що немає поганих чи гарних компонентів, є компоненти з різними властивостями. Користуйтесь цими властивостями замість того щоб, перепрошую др.. на умовний Дуелунд. Мені не шкода використовувати в кросоверах "красівші" компоненти, це не суттєво вплине на вартість роботи, я просто не бачу в цьому сенсу тому що задача розробки АС, зокрема кросоверів не напхати "красівих" компонентів, а ювелірно настроїти звучання по тональному балансу.
З динаміками інша історія - ви можете спитати чому б не використовувати вже тоді дешеві китайські динаміки наприклад, ну щоб вже відповідати тому що в кросоверах . Відповідь в повторюваності і характеристиках: дешеві динаміки не бувають одночасно і з гарними характеристиками і з гарною стабільністю / повторюваністю цих характеристик.
Підсумовуючи, я не бачу причини бачити якись дисонанс, кожен компонент має бути на своєму місці і властивості їх мають використовуватись якнайкраще.
Сподіваюсь я розвіяв ваше відчуття дисонансу. Якщо ще ні - то запрошую на прослуховування
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Не думаю що це буде цікаво. Фільтр буде таких габаритів як окремі АС, а вартість його начинки буде перевищувати вартість самих АС Ви бачите в цьому сенс?
- Yuri S
- ветеран
- Пости в темі: 15
- Подякував: 2711 разів
- Подякували: 1842 разів
- Вік: 58
Поскольку в работе фильтра непосредственную роль играет динамик, интересно узнать как учитывается его импеданс и что самое интересное - это нелинейное активное сопротивление, которое изменяется от нагрева динамика.
Делить по честному - поровну не получится (с)
- The
- учасник
"дешеві китайські динаміки наприклад, ну щоб вже відповідати тому що в кросоверах" - оце правдиво...
Якщо після радянських Кшних кондюхів, Ви повторюте будь-чим, то в чому проблема використати якісніше деталі, що виготовлені з якісніших матеріалів з швидшою провідністю і меншими опорами?!
Вашу акустику я чув у Варшаві...
Якщо після радянських Кшних кондюхів, Ви повторюте будь-чим, то в чому проблема використати якісніше деталі, що виготовлені з якісніших матеріалів з швидшою провідністю і меншими опорами?!
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Враховується в розрахункових формулах, симуляторах фільтрів наприклад FilterSolutions, VituixCad, XSim та ін. , в які можна завантажити дані імпедансу.
Вимірюються приладами реальні передатні ф-ції фільтрів на їх виходах із реальним навантаженням.
Зміна параметрів від нагріву це позаштатний режим коли щось може вже й вигоріти. На це теж треба розраховувати підбираючи потужність динаміків, формуючи допустимі їх режими ррботи фільтрами. А також самі елементи фільтрів повинні витримувати допустимі навантаження.
Ок. Це добре.The писав: ↑05 квітня 2024, 07:40 "дешеві китайські динаміки наприклад, ну щоб вже відповідати тому що в кросоверах" - оце правдиво...
Про "більш якісні" і "менші опори" я вже писав, це властивості, а не переваги. Скорочення "кондюхи" та ін. говорить про те що ви цього не розумієте.
Гаразд. Що означає "швидша провідність"? Властивість пасивних елементів та матеріалів? Ви можете щось про це розповісти?
Востаннє редагувалось 05 квітня 2024, 09:22 користувачем Shemyakin, всього редагувалось 1 раз.
- The
- учасник
Фізика матеріалів. Чистіша мідь, мідь в стрічці, срібло даватиме менший опір при відповідному січенні провідника використаних елементів, ніж той же алюміній, нікель. А це і є прозорий тональний баланс, якого Ви добиваєтесь.
У Вашій акустиці, з того, що я чув він дещо далекий до прозорого - швидше середина між мутним і прозорим. Це не негативна характеристика, лише констатація факту.
У Вашій акустиці, з того, що я чув він дещо далекий до прозорого - швидше середина між мутним і прозорим. Це не негативна характеристика, лише констатація факту.
- Shemyakin
- слухач
- Контактна інформація:
Я не знаю вашого досвіду меломанського, аудіофільського, не знаю ваших пріоритетів у звучанні. Якщо здається мутним звучання, потрібно обирати інші АС, от і все. Пріоритети розробника і споживача можуть не співпадати, це нормально.The писав: ↑05 квітня 2024, 09:03 Фізика матеріалів. Чистіша мідь, мідь в стрічці, срібло даватиме менший опір при відповідному січенні провідника використаних елементів, ніж той же алюміній, нікель. А це і є прозорий тональний баланс, якого Ви добиваєтесь.
Розкажіть щось про "швидкість провідності" краще
- jra7
- слухач
- Пости в темі: 56
- Подякував: 230 разів
- Подякували: 189 разів
напевно малось на увазі різна провідність, найкраща у срібла --- так кажуть . імхо
Востаннє редагувалось 05 квітня 2024, 09:45 користувачем jra7, всього редагувалось 2 разів.
- The
- учасник
Рекомендація, виховуйте в собі, окрім техніка, ще трішки меломана та аудіофіла.
Розкажіть ще щось яка то фікція з тими виробами Мундорф, Дуелунд та іншими красивими бряскальцями!
Востаннє редагувалось 05 квітня 2024, 09:48 користувачем The, всього редагувалось 2 разів.