Музыка с большой буквы (обмен релизами, новостями, историями)

Обговорення музичних стилів, гуртів, виконавців, альбомів тощо
vltk
слухач
Пости в темі: 5
Подякував: 189 разів
Подякували: 634 разів

Re: Музыка с большой буквы (обмен релизами, новостями, историями)

Непрочитане повідомлення vltk »

yahennadiy
Как вы считаете, на этом форуме и в частности в этой ветке, кого интересней читать вас или аббаса (про dohua, не спрашиваю)? Собственно вопрос риторический, в конце останется один ducua. Надо различать патриотизм (со всеми его формами выражения) и лицемерие, фрисейство, включая верно и тупость идиотов, под него.
dukua
ветеран
Пости в темі: 26
Подякував: 4014 разів
Подякували: 8412 разів
Вік: 53

Непрочитане повідомлення dukua »

vltk писав: 23 лютого 2024, 21:04 в конце останется один ducua
Ооочень скучаю по Вашим чудесным рецензиям на фильмы "не для реднеков".
Куда ж Вы пропали?
Expectation bias is very real, and nobody is immune.
yahennadiy
ветеран
Пости в темі: 200
Подякував: 2592 разів
Подякували: 2752 разів
Вік: 62

Непрочитане повідомлення yahennadiy »

Дуже не впевнений, що пану abbasz потрібні адвокати. Тим паче, не зовсім розумні.
Він не забанений. Може висловитися щодо себе особисто. Які проблеми? Ніхто його не ображав. Я так точно. Спілкуюсь з ним завжди максимально коректно. Ставлюся до нього з повагою. Не висував ніколи жодних умов. Хіба я маю на це повноваження?
Пан abbasz просто написав, що пішов. Це, як раз, він, а не я, дозволив собі висловитися щось там про ідіотів. Це стосувалося мене? Не впевнений. До мене особисто з цим він не звертався. Тому, формально, ні, не стосувалося. Він на щось образився? На що саме? На мене? За що саме? Це він, а не я, чомусь, видалив свій допис. З яких міркувань? З досади? З сорому? Але, якщо це так, едина людина, на яку він міг образитися, це він і є. Я то тут до чого? Я, всього лише, висловив свою особисту думку. Дуже коректно...
Я особисто шкодую, що він прийняв саме таке рішення. Але, він доросла, досвідчена людина. Має право на рішення. Які претензії можуть бути до мене тут? Я то точно не маю впливу на рішення дорослих людей, яких жодного разу не бачив вживу...
:hi:

P.S. А на хамсько - риторичні звернення я не відповідаю, звичайно. Тим паче, що таке якесь "фрисейство" не зовсім розумію. Хто такі були фарисеї знаю, звичайно. Зовсім не такі погані хлопці були. Тільки яке відношення юдейська релігійна течія часів Другого Храму має відношення до всього цього?..
Я просто, іноді, слухаю музику...
Sergiy
ветеран
Пости в темі: 14
Подякував: 5333 разів
Подякували: 5330 разів

Непрочитане повідомлення Sergiy »

Наче добра, цікава та корисна справа - але суто стилістично, якщо б викинути з преамбули оте от "плювання у місце пов'язане з їхньою пам'яттю" то текст би вийшов тільки краще. Невже така розумна людина як Бурда не може обійтися без пришибленого панібратства старої традиції та місцевого розливу? Складається враження, якщо раптом забути та не плюнути, то і стати поруч з історією не вийде. Пересолив початок пан Бурда.

"Що Одеса була для нього в якомусь сенсі «забороненою зоною», підтверджує його гастрольний розклад. Підраховано, що в Україні він дав 271 концерт, зокрема, 90 — у Києві (перший — 15 листопада 1944 року, останній — 12 квітня 1985 року), 33 — у Львові, 14 — у Харкові, 4 — у Житомирі… Про Одесу — ані слова.

Була пара виступів до війни та слави — і це начебто все. Я добре пам’ятаю афішу Одеської філармонії тих років, проте Ріхтера не пригадую."

https://huxley.media/uk/korinnja-ta-kri ... ii-gremmi/
Раз мы все теперь президенты, значит больше никто не лох!
just
Пости в темі: 1
Подякував: 75 разів
Подякували: 17 разів

Непрочитане повідомлення just »

Не дуже зрозуміло де Бурда "пересолив"?! - "Моя рідна Одеса породила стільки чудових музикантів, що для того, аби плюнути на вулиці і не влучити в якесь місце, пов’язане з їхньою пам’яттю, потрібно навмисно цілитися. Але герой моєї розповіді навіть серед них — явище виняткове. Щоправда, він народився у Житомирі, але незабаром його батько перебрався до Одеси, де він і прожив приблизно два десятки років.

Сумно, що він не просто її покинув, а зовні виключив зі свого життя та біографії — нічого не говорив, ніде не згадував про одеський період свого життя. Можливо, йому було нелегко згадувати місто, де було розстріляно його батька."
voevoda
учасник
Пости в темі: 21
Подякував: 99 разів
Подякували: 217 разів

Непрочитане повідомлення voevoda »

А житомиряни ще його іменем філармонію назвали. Виходить дарма... А Лятошинського тільки вулицю. А ні, ще музшколу.
До речі, Корольов теж не дуже часто згадував своє рідне місто. Мабуть партія забороняла.
vltk
слухач
Пости в темі: 5
Подякував: 189 разів
Подякували: 634 разів

Непрочитане повідомлення vltk »

От самого известного сейчас в мире нашего музыканта. Об украинской композиции, исполнителях и даже о том - как быть с Чайковским.
Без лицемерного патриотизма и без провокаций. Возьмите из интервью то что о музыке и отбросьте заказную оппозиционность сайта украинская правда.

https://life.pravda.com.ua/culture/oksa ... C42MC4wLjA.
yahennadiy
ветеран

Так. Видатний музикант. Щира Українка. Яскрава Патріотка. Гарна жінка та сильна особистість. Людина, яка усвідомлює свою роль та свою відповідальність.
"Місія та професія диригентів відрізняється від інших виконавських професій. Диригент розглядається як керівник колективу і ніколи не представляє сам себе. Тому має і більшу відповідальність, і можливість впливати на репертуар".
Не просто "паличкою махає". Просуває в світі українську музику. Яскраво та послідовно демонструє українську позицію. Не соромиться та не боїться протистояти московитським наративам та провокативним діям. Доносити до людей у світі бачення українців на події. Нам є чим пишатися.
З дуже чіткою позицією щодо Чайковського:
"Я категорично не підтримую того, що Національна музична академія досі носить його імʼя".
Дуже круте інтерв'ю. Там є Думка. Там є Розум. Там є Позиція.
"Я готова взяти вогонь на себе".
Браво, пані Линів! :hi:
voevoda
учасник

Браво то може й браво..., а оце що таке https://apostrophe.ua/ua/article/lime/l ... egin/57498? Навіть зашкварна Фаріон висловила своє "фе" з цього приводу.
yahennadiy
ветеран

Дуже непросте питання... А як правильно? Як би поступили Ви?
"У нас часто проводять паралелі з Ізраїлем, мовляв там не виконують твори Вагнера. Так, в Ізраїлі не грають Вагнера, але ізраїльські диригенти виконують його твори всюди за межами своєї країни".
А з іншого боку... Так, грають. Вимушені це робити. Але ж, не вдома...
"На рахунок політичної цензури репертуару. В цілому демократичному світі є дві дуже важливі цінності – свобода мистецтва і свобода слова. Якщо би я десь публічно сказала, що я відмовляюсь виконувати твори російських класиків, які померли 150 років тому і я вважаю цих композиторів винними у тих подіях, які зараз відбуваються в Україні, я мусила би тут же скласти валізу і поїхати і з Італії, де я є головним диригентом, і з Німеччини.
І моя кандидатура більше б не розглядалась на жодну важливу посаду в жодному театрі чи оркестрі світу. І від цього в результаті ніхто не виграє. Хіба моїм хейтерам стане легше.
...
Зараз в Дрездені, я повинна диригувати, ще двоє українців затверджені на головні ролі: партію Онєгіна виконуватиме молодий баритон з Донецька Данило Матвієнко, партію Ольги – мецо-сопрано з Дніпра – Ніколь Чірка. Всі інші солісти іноземці — з Німеччини, Австрії. Тобто в нашому складі немає жодного росіянина чи білоруса.
Але якщо ми починаємо “боротьбу з мертвими композиторами” і відмовляємось від запрошення, на наше місце кличуть російського диригента, який далі протягує і 10 співаків-росіян. Розумієте?"

Як діяти правильно? Віддавати ці майданчики московитам? Не мати там більше таких постатей, як Линів? Чи виграємо ми від цього? Робить то вона дуже багато...
Дуже непросте питання...
Але ж... Ми то з Вами вдома... З усіма відповідними висновками та наслідками...
dukua
ветеран

Где вроде здесь выше по теме писал уже. Наблюдения показывают, что никакого Чайковского, Стравинского и прочего Шостаковича в мире запрещать не будут. Их продолжают играть везде - вне зависимости от симпатий к Украине. Видимо, действует пресловутая западная персональная ответственность (как антипод коллективной ответственности) - по которой ни Чайковского, ни Мусоргского, ни Пушкина привлечь к ответственности за происходящее сейчас не получается. В отличие от Гергиева или какой-нибудь дуры типа Нетребко. :hi:
yahennadiy
ветеран

Так. Але... Навіть з Нетребко все не зовсім так.
"Так само Анна Нетребко – подивіться на її розклад, вона зараз співає ще більше, ніж перед війною. Звісно, після повномасштабного вторгнення з “Метрополітен” в Нью-Йорку Нетребко звільнили і її тоді замінила українська сопрано Людмила Монастирська. Але ви порівняйте зараз рівень запрошень від міжнародних театрів і фестивалів Нетребко та Монастирської! Перша буквально не сходить зі сцени театру Ла Скала!"
yahennadiy
ветеран

В Інтерв'ю, взагалі, багато сенсів проговорено. Дякую пану vltk за посилання... :)
dukua
ветеран

Ну, она ж типа покаялись, сказала, шо её Царёв в ДНР охмурил и нагло использовал. Наверное, такого типа покаяний западной культуре и социуму будет достаточно и в дальнейшем. То есть со временем какой-нибудь, прости хоспадя, Киркоров скажет "ой, опять вошёл ни в ту дверь, сорян, монсеньоры" и поедет петь совковой диаспоре в Берлин и Брюссель.
voevoda
учасник

yahennadiy писав: 14 квітня 2024, 09:49 Дуже непросте питання... А як правильно? Як би поступили Ви?
Я би, на її місці, не дискутував щодо перейменування консерваторії. Зрозуміло, що перейменувати потрібно, але виконання творів Чайковського через його начебто "українське коріння" - це вже зашквар. У нас це тепер не на часі, там - норм. Вже якщо підписалась, то виконуй собі тихенько...Через кількадесят років і тут будуть спокійно виконувати російську класику. Після нашої перемоги ;) .
yahennadiy
ветеран

voevoda писав: 14 квітня 2024, 10:28 ...Через кількадесят років і тут будуть спокійно виконувати російську класику. Після нашої перемоги...
Так, можливо. А, можливо, не так. Це справа майбутнього та майбутніх. Після Перемоги...
UncleStas
слухач
Подякував: 353 разів
Подякували: 424 разів
Вік: 70

Непрочитане повідомлення UncleStas »

Лекція Андреса Шіфа про фортепіанні партіти Баха.
Дуже інформативно і цікаво.
(Він німець, так що його англійська досить проста і зрозуміла)

Пригадалось недавнє обговорення "ударної" природи фортепіано, розміру інструмента і його гучністі, важливості тактильних відчуттів від фортепіанної музики.

І зверніть увагу - це переважно танцювальна музика, і здавалося б, гучність і тактильність тут важливі.
Але ні.
:rolleyes:
voevoda
учасник

UncleStas писав: 26 червня 2024, 20:12 Лекція Андреса Шіфа про фортепіанні партіти Баха.
Дуже інформативно і цікаво.
(Він німець..)
Ну не зовсім. Взагалі він угорець, який емігрував в Австрію, а зараз живе в Англії. В мене є декілька його платівок, записаних ще в Угорщині. Одна, де він грає на автентичному бетховенському фортепіано. Звук дуже спрощений (це я про інструмент), а так він досить технічно грає.
UncleStas
слухач
Подякував: 353 разів
Подякували: 424 разів
Вік: 70

Непрочитане повідомлення UncleStas »

voevoda писав: 27 червня 2024, 08:48 Взагалі він угорець
Дійсно, він не німець - він еврей, народжений в Угорщині. Емігрував в 1979, в віці 25 років. Австрійцем став в 1987, коли не отримав громадянство США (гастролював по світу, внаслідок чого порушив residency requirements). В 2000 коментував зростання крайньо-правих в Австрії, і з 2001 - британець. Так пише Вікіпедія.

В тій лекції на 1:25:45 він торкається теми "написане в нотах vs інтерпретація при виконанні", і проводить паралель зі spelling vs pronunciation. Про що йде мова він демонструє на прикладі власного призвіща, і спочатку промовляє його на німецький манер, а потім на угорський. Це й збило мене з пантелику )
voevoda писав: 27 червня 2024, 08:48 В мене є декілька його платівок, записаних ще в Угорщині. Одна, де він грає на автентичному бетховенському фортепіано. Звук дуже спрощений (це я про інструмент), а так він досить технічно грає.
У Вас мабуть ранні записи, ще юного виконавця, коли техніка вже є, а розуміння ще не дуже.
Я більш схильний до зрілих солістів, 50+... хоча бувають приємні виключення
Відповісти

Повернутись до “Музика”