Все про котушечники
- Yuri S
- ветеран
- Пости в темі: 65
- Подякував: 2681 разів
- Подякували: 1824 разів
- Вік: 58
Re: Всё о катушечниках
Які швидкості стрічки використовуються в професійних магнітофонах на півдюйма?
Делить по честному - поровну не получится (с)
- moeller
- учасник
- Пости в темі: 93
- Подякував: 247 разів
- Подякували: 184 разів
Точно знаю 38-ма і 76-та. Більшість оригінальних копій записані саме на цих швидкостях . Чи присутня 19 в даних апаратах точно не знаю , хіба що можу вияснити
- Yuri S
- ветеран
Так, це дуже цікаво. Є потенційна можливість записати півдюймову стрічку на професійному апараті, та ще й з копії мастера. А тут наближається до завершення юпітер203, перероблений на півдюйма (фото буде обов'язково). Але стало питання, чи є професійні апарати с 19-ю.moeller писав: , хіба що можу вияснити
На хромі професійних мабуть нема, тому що хром деградує скоріше першого типу, але може теж є і такі?
- moeller
- учасник
Цікаві рішенню Юрій Юпітер 203 перероблений на плівку під дюйма . З чого буде протяжний механізм для стрічки 1/2 дюйма запозичений? Проти Юпітера нічого немаю це мій перший бабінний магнітофон , з нього все почалося захоплення магнітного запису , тільки хороші спогади . Але по надійності , постійно з ним мав мороку , ролік гудів , тільки слухати можна було на хорошій гучності , щоб не нервувало . Міняли на другий , практично те саме . Друга проблема була постійно перший канал відтворював гірше другого . Якщо мінялась нова головка , то якийсь час більш менш . Хвороба ще така що любили випадати вч на якусь мить , можливо за зношеного прижима на головці універсальний . Так що є що згадати , Астра 209 була на порядок краще , хороший апарат . Тепер ближче до діла , на рахунок 19 швидкості , на мою думку, що на плівку 1/2 дюйма 19 швидкість на мастера не використовували ніколи . На цю плівку зводили перші самі копії з багатоканального студійника , а потім вже для певних цілей мастерів на плівку 1/4 дюйма .Швидкість зрозуміло була 38, раніше також 76.
Колись хтось питав який носій має перевагу 19шв 4дор чи 9шв 2 дор? В вашій ситуації можливий варіант порівняння 19/ 2 1/2 дюйма чи 38/2 1/4 дюйма Цікаво , не часто хтось робив такі експерименти.
Єдине, що є одна проблема, в Юпітера механіка і протяжка другого класу , все примітивне , була би використана з олімпа чи з електроніки то результат міг бути другий . А які головки півдюйма хотіли використати?
Колись хтось питав який носій має перевагу 19шв 4дор чи 9шв 2 дор? В вашій ситуації можливий варіант порівняння 19/ 2 1/2 дюйма чи 38/2 1/4 дюйма Цікаво , не часто хтось робив такі експерименти.
Єдине, що є одна проблема, в Юпітера механіка і протяжка другого класу , все примітивне , була би використана з олімпа чи з електроніки то результат міг бути другий . А які головки півдюйма хотіли використати?
- Yuri S
- ветеран
Юпітер це для експерименту. Від нього окрім механізму нічого не залишилось. Грохочущого ролика теж нема, там пасік. Але двигун можу поставити 3-speed від akai, тоді буде швидкістю 9, 19 і 38 перекомутацієй на самому двигуні. Але є ще такий як кд6-4, тільки від мацушити, тоді буде тільки 19-а.
Механіку доробляю, щоб працювала як годинник, можливо і перемотки не буде, тільки відтворення, але то потім...
З головою теж поки зарано думати, поставив від маяк, щоб перевірити цю авантюру))
Механіку доробляю, щоб працювала як годинник, можливо і перемотки не буде, тільки відтворення, але то потім...
З головою теж поки зарано думати, поставив від маяк, щоб перевірити цю авантюру))
- moeller
- учасник
Плівку під брендом revox хто виготовляв не підкажете? Точніше для revox робив . Судячи по маркуванні номера схоже , що ампекс, але я не впевнений .
- koba
- ветеран
- Пости в темі: 5
- Подякував: 3810 разів
- Подякували: 3659 разів
- Вік: 55
- Тібетський Ламер
- слухач
- Пости в темі: 3
- Подякував: 480 разів
- Подякували: 660 разів
- Вік: 51
Не впевнений, що можна екстраполювати на на котушки, але наштовхує на думку що, можливо, BASF
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
- moeller
- учасник
Якраз в мене така як на фото вище, купував її давно років 10 назад новою в Дніпрі. Нещодавно провірив все в порядку ніяких претензій, все як було раніше . Зберігалася правда належним чином, при кімнатній температурі і в пакеті. На рахунок запису, пам’ятаю писав Ревокс з вініла, відтворення здійснилося чудове.
Чому я спитав виробника плівки, тому, що спочатку також подумав, що можливо басф, але коли уважно подивився на плівку, то зауважив,що зовнішня сторона чорна матова,а внутрішня сіро-чорна, що не характерно до плівок басфа типу нормал котрі в своїй структурі робочої поверхні плівки візуально були рижувато-жовтого кольору . Деякі бренди плівок наприклад Хітачі , в котрій плівка Максел маркування типу плівки залишали без змін самої плівки, тому мені прийшла думка, що плівка під маркою Ревокс скоріш за все може бути ампекс.І ціна на дану плівку була завжди відносно помірна.
Чому я спитав виробника плівки, тому, що спочатку також подумав, що можливо басф, але коли уважно подивився на плівку, то зауважив,що зовнішня сторона чорна матова,а внутрішня сіро-чорна, що не характерно до плівок басфа типу нормал котрі в своїй структурі робочої поверхні плівки візуально були рижувато-жовтого кольору . Деякі бренди плівок наприклад Хітачі , в котрій плівка Максел маркування типу плівки залишали без змін самої плівки, тому мені прийшла думка, що плівка під маркою Ревокс скоріш за все може бути ампекс.І ціна на дану плівку була завжди відносно помірна.
- donson
- новенький
- Подякував: 45 разів
- Подякували: 53 разів
[image][/image]
Ламповые Revox 36 первых серий серии комплектовались и калибровались под ленту Scotch 111 на ацетатной позднее лавсановой основе ,предлагалась на прозрачных катушках 24см в картонной коробке.
Поздние Revox F/G36 и Revox A 77 калибровались под AGFA PE31 серые катушки 26,5см ,картонный короб и AGFA PE36 она же Revox PER36 серые пластиковые и мет. катушки 26,5 и 18см. ,пластиковый короб.
В каталогах начала семидесятых предлагались ленты - Revox 601 / 207 она же Scotch 207,
конец семидесятых,начало восьмидесятых - Revox 621/631 - она же Scotch Classic,Revox 641 она же Ampex Grand Master 457.
Ранние ленты имеют приличный ресурс прочности, при условии надлежащего хранения и эксплуатации ленты до сих пор могут быть пригодны для звукозаписи, имею в коллекции ленты Scotch 111(формула 1948года!) производства конца 50х на ацетатной основе которые неплохо и пишутся и воспроизводятся в две дороги. 111 конечно нельзя сравнивать с современными лентами по динамике,дин диапазону и перегрузочной способности но муз. контент середины прошлого века звучит отменно!
Поздние Revox 621-641 имеют стандартные проблемы для большинства лент
восьмидесятых - липнут,мажутся,скрипят.
Revox были в коллаборации с Scotch с середины пятидесятых годов.
Ламповые Revox 36 первых серий серии комплектовались и калибровались под ленту Scotch 111 на ацетатной позднее лавсановой основе ,предлагалась на прозрачных катушках 24см в картонной коробке.
Поздние Revox F/G36 и Revox A 77 калибровались под AGFA PE31 серые катушки 26,5см ,картонный короб и AGFA PE36 она же Revox PER36 серые пластиковые и мет. катушки 26,5 и 18см. ,пластиковый короб.
В каталогах начала семидесятых предлагались ленты - Revox 601 / 207 она же Scotch 207,
конец семидесятых,начало восьмидесятых - Revox 621/631 - она же Scotch Classic,Revox 641 она же Ampex Grand Master 457.
Ранние ленты имеют приличный ресурс прочности, при условии надлежащего хранения и эксплуатации ленты до сих пор могут быть пригодны для звукозаписи, имею в коллекции ленты Scotch 111(формула 1948года!) производства конца 50х на ацетатной основе которые неплохо и пишутся и воспроизводятся в две дороги. 111 конечно нельзя сравнивать с современными лентами по динамике,дин диапазону и перегрузочной способности но муз. контент середины прошлого века звучит отменно!
Поздние Revox 621-641 имеют стандартные проблемы для большинства лент
восьмидесятых - липнут,мажутся,скрипят.
Востаннє редагувалось 10 квітня 2024, 08:31 користувачем donson, всього редагувалось 2 разів.
- moeller
- учасник
Хороша інформація, дякую .Я щось подібне думав ампекс, скотч він 3М, але не єропейського виробника, тим більше запах плівки ревокс схожий як був в свеми початку 80-Х , що не характерно до басфа і агфи., з ними я добре знайомий , в них і плівка і ракорди другі . А на рахунок б/в плівок , що ампекс , скотч , різні шемроки , те що мені тряплялося було поганої якості , мазали , сипалися , не зрівняти з макселом чи тдк . Нові , можуть бути , але вони не витримують довгого зберігання як Максел , або дуже чутливі до кліматичних умов і експлуатації.
-
- новенький
- Пости в темі: 14
- Подякував: 133 разів
- Подякували: 35 разів
- Вік: 60
AMPEX поменял свою технологию на Black Coat ( мазал и пачкал головыб сыпался ) - я сохранил несколько старых лент AMPEX ( коробки бордово-черные без указания типа ленты) со студийными записями и избавился от всех лент Master- решил что с меня достаточно иметь только MAXELL UD или похожий MAXELL.
С другой стороны, мой Сони 5003V, студийник, был настрооен на Scotch- о чем свидетельствует Табл. настройки. К Scоtch у меня не было претензий- кроме разброса параметров ленты в зависимости от модели, а вот с Ампексом как-то не срослось.
- moeller
- учасник
Що замітив відносно ампексів, старі плівки , ті , що жовті , досить непогані , це стосується на які записували студійні записи виконавців. Одного разу придбавв США на eBay в одного продавця 10 студійних катушок з записами джазу ,на швидкості 19 і 9,всі були записані на плівку ампекс . Коли приіхали почув характерний запах сирості , зрозумів, що зберігались м’яко кажучи не в хороших умовах. Я був після прослуховування дуже здивований , коли почув, що запис збереглася як в початковому стані , ніяких проблем з рівнем звуку, шумами і випадень . Але це не основне , найбільше вразило , те, що плівка не скрипіла, не сипалась і зовсім не мазала . Для детальнішої провірки я поставив плівки на Акай 77, там всім відомо, якщо плівка не якісна, то механізм протяжки плівки весь забруднює , і потім почистити не так просто .Все залишилось чисто коли користуєшся плівкою Максел . Тому я подумав ,що може на такі записи для студій ампекс постачав плівку особливої якості .Хоча мав справу в окремих випадках плівками ампекс б/в , то нічого хорошого не пам’ятав, тільки навпаки .
-
- новенький
- Пости в темі: 14
- Подякував: 133 разів
- Подякували: 35 разів
- Вік: 60
Кассети просто Бiмба !!!Тібетський Ламер писав: ↑08 квітня 2024, 22:48 Не впевнений, що можна екстраполювати на на котушки, але наштовхує на думку що, можливо, BASF
Можноа позаздрити !!!
- Тібетський Ламер
- слухач
- Подякував: 480 разів
- Подякували: 660 разів
Це не мої касети. Фото з інтернету.
Мабуть, тому в кого вони є в колекції можна заздрити, але я не колекціоную.
Тобто, як данина ностальгії є якісь старі Басфи, Агфи, Саньйо, Скотчі, та т.п.... але за раритетами я не полюю.
Мабуть, тому в кого вони є в колекції можна заздрити, але я не колекціоную.
Тобто, як данина ностальгії є якісь старі Басфи, Агфи, Саньйо, Скотчі, та т.п.... але за раритетами я не полюю.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
- moeller
- учасник
Може хтось підкаже як до кінця стерти хромову плівку xl II (EE) . Повністю не може її стерти ні магнітофон ні прилад . Може така попалася? Як правило мав справу з новими і не зауважував на рахунок стирання старого запису .
- spiridon
- ветеран
- Пости в темі: 11
- Подякував: 1555 разів
- Подякували: 5820 разів
- Вік: 68
Я обращался к вашему Доценту , его все знают)) мощный дроссель и почтстил все
- spiridon
- ветеран
- Пости в темі: 11
- Подякував: 1555 разів
- Подякували: 5820 разів
- Вік: 68
- Yuri S
- ветеран
Боюсь, что дросселем будет некачественное стирание.
Без вмешательства в магнитофон не получится.
Нужно поднимать напряжение на стирающих головках. Один вариант это поднять напряжение питания на генераторе стирания, но если он совмещенный с подмагничиванием, то и подмагничивание нужно перестраивать вниз.
Второй это дополнительный трансформатор на стирающую головку. Это немного витков на феррите, но я этот вариант ещё не испытывал.
Если магнитофон плохо стирает хром, то по логике он и для записи хрома не рассчитан. У вас как с этим?
- moeller
- учасник
Yuri S, магнітофон Акай 77, він якраз був розрахований під тип плівки ЕЕ. Він в ідеальному стані, і після то , так що вирогідність , що причина в технічному стані апарата низька. Тим більше хтось писав, що акаі з логотипом ЕЕне можуть прописати як слід хромову плівку ЕЕ як слід , або частоти не ті , або як правило рівень індикаторів падає при запису відносно поданого джерела звуку. В моєму випадку, все в порядку, пише відмінно, без ніяких зауважень, тільки стирає не повністю .Хоча це чути на великій гучності, але мені здається це не повинно так бути,але можливо від плівки залежить .
Попробувати треба на 747 на тій самій плівці, чи буде різниця. До речі Юра , я згадав, що ви використовували плівку vhs , там також плівка схоже хром, точніше метал, ви напевно змінювали корекцію стирання-підмагнічування вище описаним методом?
Попробувати треба на 747 на тій самій плівці, чи буде різниця. До речі Юра , я згадав, що ви використовували плівку vhs , там також плівка схоже хром, точніше метал, ви напевно змінювали корекцію стирання-підмагнічування вище описаним методом?
- Yuri S
- ветеран
Нет, еще толком не использовал, были попытки, но отложилось на потом, в общем взял передышку, чтоб переварить накопившееся, ну и отдохнуть немного от катушечников.
Лента вхс хромовая, как правило, только басф намутила свой рецепт, но это не важно. Лента на видаках должна быть под стандарты вхс, никто подмагничивание и коррекцию там оперативно не меняет.
В катушечниках на коррекцию можно забить, разве, что на 19-й исключить вч коррекцию вообще, а на 9-й использовать как на 19-й. А вот подмагничивание и истирание нужно сильно увеличивать, особенно последнее.
А вы проверяли стирание на обычной ленте? Там хорошо стирает? Может головки немного не выставлены?