Вініл: крутилки, тонарми, голови... питання та відповіді

Обговорення аудіо апаратури та компонентів
Fisha
Риба
Пости в темі: 51
Подякував: 1493 разів
Подякували: 4227 разів

Re: Винил: вращалки, тонармы, звукосниматели... вопросы-ответы

Непрочитане повідомлення Fisha »

moeller писав: 04 березня 2024, 21:27 дуже хороші відгуки одного варіанта
та не тягніть вже
я колись прослухав дома фоніки мабуть всіх наших авторів, інтріга ні до чого :secret:
moeller
учасник
Пости в темі: 61
Подякував: 247 разів
Подякували: 184 разів

Непрочитане повідомлення moeller »

Fisha , і ніякий не був хороший в плані звуку? Я багато слухав транзисторних різних виробників, сам не знаю , деякі доволі непогані , інші так собі , були такі, що взагалі ніякі, в кінцевому результаті власний фонокоректор від лампового підсилювача fisher x 101 c , на мій смак був кращий за всіх , стосовно в порівнянні детальності , а втому , що звук більш приємніший і бас цікавіший . Одного разу слухав авторський ламповий в одного меломана чи то аудіофіла , звук мене вразив, виробника він засекретив, тільки сказав , що такого плану фабричний з один в один звуком коштує в 3 рази дорожче . Так що раді цікавості і порівняння можна спробувати . А автор правда не присутній на нашому форумі , в тонкощах вінілового тракту розбирається не погано , але є ще важливий момент , що має неаби яке значення від ламп які встановлені в фонокоректор , а це в свою чергу залежить від замовника , точніше гаманця. Якось так.
Fisha
Риба

moeller писав: 05 березня 2024, 14:34 Fisha , і ніякий не був хороший в плані звуку?
з чого такі виводи? я про звук нічого не казав (поки що)
moeller писав: 05 березня 2024, 14:34 що має неаби яке значення від ламп які встановлені в фонокоректор
як завжди, майже у будь якому ламповому девайсі
я навіть лампу-підсвітку для вертака довго шукав :biggrin:

я то зупинився на авторьському ламповому фоніку, але не скажу що шлях був короткий та зручний. next level буде CAT
дуже подобався цей https://audio-database.com/SONY-ESPRIT/amp/ta-e88.html (да, соні, але коли купував то місяць слухав його дома перед тим)
але один канал вилетів, хто б відремонтував - там якась вінтажна чи то транзисторна чи то ще якась сбірка - аналогів не знайшов, в японії на японьській мові не зміг
стоїть два роки, чекає
moeller
учасник

Серйозний апарат :good2: , тим більше Соні, в них все на хорошому високому рівні. А яку підсвітку для вінілового програвача з лампою дефіцитною :) підшукали? Зараз , зауважив, це в моді ;)
Fisha
Риба

ну взагалі мені начхати що в моді
просто яскраве світло або темрява мені не дуже пасують до музики
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1c24sWNXSw
раніше була краще, але ця норм +-
moeller
учасник

Такий світильник дуже зручний в плані контролю візуального за платівкою , за різними признаками дефектів, забруднень чи пороху .
Ще хотів повернутися до теми фонокоректора , багато пропозицій, враховуючи поради, але самий кращий варіант прослуховування. На мою думку все , що відноситься до вінілового тракту, кключаючи головки і навіть платівки . Років 8-10 назад я втратив можливість купити рідкий фонокор ламповий 60-Х років Фішер можливістю вибору корекції запису на яку записувала студія . Коректор продавався в нас терміново , купив його знайомий мені вініломан, який дуже ним задоволений . Наскільки всім відомо , що деякі першопреси не звучать як би хотілося, причина в тому, що запис був здійснений при другій корекції . Тому коректор мав переключення базових типів корекцій запису. Ті видання котрі були не вдалі, або не «звучать»
при любій корекції не беремо до уваги, вони відомі
багатьом з нас.Ще дещо за фірму Фішер тих часів, щоб не рівняти її з пізніше придбаною концерном Саньо .Це американська була фірма, котра могла виробляла якісні речі в 60-Х роках .Саньо під маркою Фішер нічим особливо не відзначилися, за винятком власною розробкою акустики fisher ste 1200 , котра відома і під брендом Otto sx-p1
Fisha
Риба

moeller писав: 05 березня 2024, 18:16 Років 8-10 назад я втратив можливість купити рідкий фонокор ламповий 60-Х років Фішер можливістю вибору корекції запису на яку записувала студія
угу
тому я свій фишер 80 (ви про нього ж?) нікому не віддам
там було 50, 80 та 400 моделі - всі інші вже не те
80 ніби то більш музикальна якщо відірватись від цін
moeller
учасник

Правильно зробите -не віддавайте :bye2: Яка модель навіть приблизно не пам’ятаю , давно це було. :cray:
Fisha
Риба

moeller
учасник

Де таку таблицю всіх виробників найшли? :good2: Ще навіть 54 року, все писалось на ламповій апаратурі. Оригінальні записи джазу блюзу тих років і 60-Х чи моно чи в стерео звучать чудово .Попередник був здається трохи другий , може помиляюся , пам’ятаю точно що було два варіанта , похожий як на фото тільки в дерев’яному кабінеті , але під реставрацію , а другий був відкритий і складався з двох моно блоків , суто під фоно , може помиляюся . Але відгуки були досить хороші і довго не чекали господарів .
Fisha
Риба

так це з мануалу мого fisher 80
гугл знаходить якщо треба

80 були такі naked і в кабінеті
це і є моно, тобто для стерео *2
Allmotors
новенький
Пости в темі: 13
Подякував: 133 разів
Подякували: 35 разів
Вік: 60

Непрочитане повідомлення Allmotors »

spiridon писав: 18 грудня 2023, 12:52 Первопрессы никто не покупает ,99 процентов ценят только новоделы ,столкнулся в группах на ФБ с так называемыми специалистами по винилу ,цэ просто жах :rofl:
Кто вам такое сказал?
В моей коллекции почти 1300 винила и Новодел стоит только на полке НЕРАСПЕЧАТАННЫХ ( купленных по низкой цене)
Люди, понимающие чем отличается Аналоговый Оригинал от Цифрового Ремастеринга не будут западать на новодельную чушь.
В Лондоне я купил 1е и 2е пресыы Pinl Floyd, Led Zeppelin, QUUEN и другие. Вы же не будете утверждать, что Новодел ближе к Оригиналу чем прессы, изданные в годы творчества коллективов?
Ну... в ФБ хватает разных спецов... учавствую во многоих
spiridon
ветеран
Пости в темі: 139
Подякував: 1555 разів
Подякували: 5820 разів
Вік: 68

Непрочитане повідомлення spiridon »

Значит вы просто входите в число 5-10 человек , еще покупающих и понимающих оригинальные издания , остальным до сраки )))
Fisha
Риба

мені не до сраки :biggrin:
але
для мене часто 1-2 преса дуже дорогі навіть у джазі, про ПФ я взагалі мовчу - 2-3 первопреси як моя колекція коштують
то намагаючись зекономити але почути той самий звук я купую як наймога ближче до першого пресу - ну скільки грошей не жалко
і мушу сказати що те що було 4 роки тому VG або навіть G+ зараз на діскогсі продають як VG+

маю деякі альбоми 3-4 екземпляра VG+ куплені не по найнижчей ціні, деякі виглядають як грані на альфальті
наприклад сучасні ціни на Blue Train
альбом 1957
VG 1959 - 300
VG 1964 - 200
VG 1967 - 75
а VG як ви розумієте не дуже то і послухаєшь

і шо робити? виборе не великий, тому купив blue note tone poet - звук класний, не такий як на старій коламбіі, але дуже класний
35-40 баксів новий якісний диск, без жалоб на 100 царапин які продавець наче б то не помітив, конвертів на яких сам колтрйн ставив пиво (судячи з кількості плям) та ін
https://www.discogs.com/release/2450449 ... Blue-Train

як би сильно лейбли не хотіли робити всі шаги підготовки у аналогу - це вже просто неможливо
я все ще люблю правильний звук старих платівок, але співвідношення ціна-якість-мої можливості дуже часто не приходять до консенсусу
я не говорю що треба брати будь який новодєл - соні, звичайний блюнот та ін та ще й не дай Боже з новим мастерінгом за 20, але інколи просто немає варіантів і тому можна тільки подякувати impex, AP, BN що вони не втратили почуття звуку

з.і.
останною краплею був перший прес
https://www.discogs.com/release/1882003 ... -Nefertiti - 50 баксів VG+, в опису звук EX
це був найгірший звук що в мене був, шум перекривав музику, не зміг навіть до кінця дослухати, побажав продавцю горіти у пеклі
spiridon
ветеран

Я один раз купил там , меня правда соазу предупредили, что пластинка с треском и пескомна тихих местах , я к этому равнодушен , в приличном состоянии это стоилобы 500 бакс , я к таким подвигам давно не готов ))) , а вот на ибее из многих тысяч обманули всего пару раз ))
Allmotors
новенький

DSC06836.JPG
moeller писав: 18 грудня 2023, 20:50 Зроблю поправку, на рахунок першопреса не так все просто, оригінальний першопрес відомої групи в хорошому стані коштує на сьогоднішній день великих грошей . В середньому платівка коштує близько 10000грн, і це вкрай рідко хто може собі позволити , здебільшого колекціонери і люди які дуже серйозно до цих речей відносяться . Є платівки і по 75000грн є більше .
Доброго всього...
Вибачаюсь за мою мову- я не можу встановити нашу мову на Corporate Computer...
Давайте по с начала- ВИНИЛ - это Носитель который Максимально приближен к Оригиналу ( Мастер копии невсчет)
Таки Реальным носителем есть Винил, и Первопресс, как и положено- Самый Достоверный !!!. Далее идут 2-е и последующие пресса. Например, я изучал издания Битлз и вычислил все до 7го пресса ( где-то у меня есть эта инфа в Киеве на полке с Битлз)
Посему, 1й Пресс и ценится, особенно для коллекционеров и САМЫХ САМЫХ ценителей звука. Однако... мозги подсказывают, что должен быть Балланс. И истории о дорогих Первопрессах улыбают- я не говорю о том что прдается в розницу на Discogs.
Далее... У меня более 200 запечатанного винила и есть и Новодел- покупаю его только потому что попадается недорого ( в Бостоне купил AC/DC на распродаже по 14,00 Гринов). Есть и открытые, которые покупаю НА ПРОДАЖУ, но не Прослушать. Все ПРЕДЕЛЬНО просто: ремастированный винил звучит лучше, но внем НЕТ Оригинальности, потому что прошел дополнительную звуковую коррекцию и чьи-то уши решали КАКИМ долежн быть звук- это после выпуска Оригинала более чем 40 лет назад... Я НЕ ВЕРЮ ЭТИМ УШАМ, ИСПОРЧЕННЫЕ ЦИФРОВЫМ ЗВУКОМ !!! Уверен, что многие согласятся с таким утверждением - хотя и не настаиваю на этом.
Порсему, я предпочту 2й,3й,4й Пресс Битлз или Пинк Флойд любому Новоделу, потому что эти Пресса выпущены во времена Аналога.
Так что, по секрету скажу, что не пишу кассет с CD - очевидно почему.
Выставляю 2 фото - был в Англии по делам. Все на фото- 1е пресса. Цена в фунтах + 20% скидки за наличку. А теперь посмотрите на ЦЕНЫ- это Розниуа в магазине- не на рынке. У меня есть таких из каждой страны. Согласен- для этого надо летать... но: в Киеве (на Петровке у Олега, например) достаточно источников - лично у меня на продаже штук 20 Флойдов американского пресса ( ну и куча всего остального по оч. недорогим ценам- я просто поставлял оптовикам). В любом случае, Голландские, немецкие пресса звучат Честнее, чем Новодел- и это тоже очевидно.
В своей жизни не купил ни одного винила дороже чем 100,00$- такая у меня история. И пластинок дороже 50ти по пальцам можно перечесть
Для молодого поколения Винил- это фетиш- им по барабану что слушать.
Для тех кто понимает что такое Звук- все понятно что выбирать и что слушать.
DSC06836.JPG
DSC06837.JPG
Fisha
Риба

на жаль не всі ми можемо літати по странах та скупати вініл по 14 фунтів на продаж
тому купуємо те що є у доступі на olx discogs petrivka...
jra7
слухач
Пости в темі: 7
Подякував: 230 разів
Подякували: 189 разів

Непрочитане повідомлення jra7 »

А у мене просте питання --- а як жахливо записано на першопрес , як тоді цінувати оригінальність і ту саму аналоговість ! Питання виключно для мого розуміння вініловодів ! :hi:
spiridon
ветеран

В таком случае действуют иные правила )) для коллекционера звук на втором или третьем месте , главное ценность пластинки )) правда в том , что если слушать группы которые на слуху с тиражем в миллионы экземпляров , то смысл есть купить оригинальное издание страны, чья группа , а вот если пластинка редкая , то тут вопрос - или откапывать на огороде схрон с золотом или купить переиздание , подобрать головку и наслаждаться ))
jra7
слухач
Пости в темі: 7
Подякував: 230 разів
Подякували: 189 разів

Непрочитане повідомлення jra7 »

Тобто , якщо для колекціонера , звук на другому третьому місці, то чи можна вважати , що це вкладення грошей, і завжди можна буде продати, ну хоч би в долярах повернути своє , підтримати штанці , але і при цьому, ще й послухати той першопрес ! P.S. а якщо коханий першопрес і записаний дуже класно і з ним ніколи б не розстатися ні за які гроші , то може він би служив і на цьому світі і на тамтому во радість колекціонеру во віки віків ?! :biggrin: ..... завжди тримайте першопрес біля себе ! :yahoo:
Fisha
Риба

знав одного колекціонера, коли продав весь вініл то 1000 новодєла була взагалі запакована та не слухана (хз усього скількі було)
тоді я і зрозумів різницю між колекціонером та меломаном :new_russian:
kvv
ветеран
Пости в темі: 2
Подякував: 833 разів
Подякували: 1764 разів
Вік: 52

Непрочитане повідомлення kvv »

Ну причины могут быть разные…..
Я вот собрал небольшую системку себе в спальне - с простенькой вертушкой…..
Стал пластиночки крутить…… и новодельные при прямом сравнении как-то грустно играют….реально грустно…

Поэтому человек, может купил любимую музыку, распечатал пару штук а дальше понял бессмысленность этой затеи…
:sad:
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
Fisha
Риба

kvv писав: 03 травня 2024, 22:43 Поэтому человек, может купил любимую музыку, распечатал пару штук а дальше понял бессмысленность этой затеи…
то він тисячу купив до того як прослухав пару штук чи після? :)
миші плакали кололись але продовжквали купувати новий вініл
Allmotors
новенький

Fisha писав: 03 травня 2024, 11:18 на жаль не всі ми можемо літати по странах та скупати вініл по 14 фунтів на продаж
тому купуємо те що є у доступі на olx discogs petrivka...
Я не хизуюсь тим ще перуваюсь по свiту... Це просто досягнення для людини мого вiку.
Я просто був постачальником для Петрiвки ( Олег, Артур та хтось ще) та для Юностi.
Якщо вам цiлаво- по приiзду в Киiв можете завiтати до мене- штук 400 э на продаж
З повагою
Allmotors
новенький

jra7 писав: 03 травня 2024, 11:28 А у мене просте питання --- а як жахливо записано на першопрес , як тоді цінувати оригінальність і ту саму аналоговість ! Питання виключно для мого розуміння вініловодів ! :hi:
Когда вы говорите "а як жахливо записано на першопрес , як тоді цінувати оригінальність і ту саму аналоговість" то ЧТО вы имеете ввиду?
Из групп прошедшие через мои руки тоолько Deep Purple изначально был записан Паршиво- этому есть своя история. У меня 3 пресса Strombringer - английский, американский и французский- лучше всего звучит Французский. Но это история касается только Purple.
По остальным 1й Пресс- ближе всего к Оригиналу и звучит Правильней.
Так что поделитесь примером плохого 1го пресса- будет интересно.
Відповісти

Повернутись до “Аудіотехніка”