Восприятие звука - понятие индивидуальное и очень субъективное, например, виниловое звучание, как правило, ужасного качества в большинстве случаев, но воспринимается лучше чем цифровое))
Некоторыми звук MP3 воспринимается не хуже чем hi-res))
Восприятие звука - понятие индивидуальное и очень субъективное, например, виниловое звучание, как правило, ужасного качества в большинстве случаев, но воспринимается лучше чем цифровое))
Оба производителя нормальные. Не "гаражные" за бешенные деньги , и на том спасибо.
Як ви не замітили , що я написав в лапках, тому що зустрічаються часто такі висловлення на рахунок кабелів.Flint писав: ↑24 березня 2025, 11:43Меня эта фраза улыбнула)
Кабель вообще никогда ничего не улучшает, он только ухудшает, кабель - это всегда дополнительные потери
Если сравнить начальную модель кабеля с топовой моделью, то естественно во втором случае будут самые минимальные потери, соответственно, максимально честная "звукопередача"
тим більше що
Вчора розмовляв зі своїм знайомим , у якого величезна колекція вінілу починаючи з його дитинсва! ))) Звучання вінілу більш натуральне за сіді , але у сіді немає шумів , тріску , --- каже він . Ну і вініл це дорогий фетиш --- якщо за 3 бакси неможуть купити собі сіді,то що говорити про 25 за простенький вініл . Ну і про якість ---- одна і та сама кантора може одне і те саме видання видати і добре і погане в залежності від року . Про запис якби з мастер стрічки --- а як то довести ! Ну і якщо дуже часто слухати одну і ту ж платівку- платівка стає запиляною, не стальна ж вона , і експлуатація має бути дуже ніжною ! Вініл не для фонового прослуховування ---- так каже знайомий . Імхо
Виниловый тракт, построенный компетентным специалистом без ограничений бюджета, может воспроизводить обворожительный и увлекательный звук, Также, нельзя не отметить великолепное звучание записей с магнитной ленты, особенно, если речь идёт о мастер копиях )
Винил "терпят" из за "жизни" в звуке, и большей "эмоциональности" ,как говорят "меджика".
Да, но в большинстве своем люди всё же более прагматичныVOVA-76 писав: ↑25 березня 2025, 11:12Винил "терпят" из за "жизни" в звуке, и большей "эмоциональности" ,как говорят "меджика".
Когда вырос с пластинками,(а среди людей возрастом 45+ ,таких много), то шум и треск, как то не особо замечаешь ( если он не очень сильный)
Не хочется иметь дело с винилом.....какие проблемы![]()
У меня есть несколько знакомых с большими коллекциями СD. Что то я не припомню цены по 3 бакса![]()
Да и приличный транспорт+дак, это не маленькая сумма.
В целом, наверное, слушать винил будет немного дороже чем CD. Но не в разы![]()
Слушать копии мастеров на катушечнике ,это вообще пипец как дорого, но некоторых людей это не останавливает![]()
Моё мнение не изменилось
а чому хтось вирішив що коли вініл то не треба вибирати, вивчати інформацію, включати мозок?jra7 писав: ↑25 березня 2025, 10:37 але у сіді немає шумів , тріску , --- каже він . Ну і вініл це дорогий фетиш --- якщо за 3 бакси неможуть купити собі сіді,то що говорити про 25 за простенький вініл . Ну і про якість ---- одна і та сама кантора може одне і те саме видання видати і добре і погане в залежності від року
Та чого ж не розуміємо різницю , ж написав у вініла звук комфортніший за сіді ,незважаючи за шум і тріск, але при умові , якщо добре записано , при поганому записі з тим вінілом можна впасти в нерви, так само , як і з сіді ! ))) ...... сам експлуатував вегу 122 у свій час , поверну назад , для експериментів , маю добрі платівки .Fisha писав: ↑25 березня 2025, 13:26а чому хтось вирішив що коли вініл то не треба вибирати, вивчати інформацію, включати мозок?jra7 писав: ↑25 березня 2025, 10:37 але у сіді немає шумів , тріску , --- каже він . Ну і вініл це дорогий фетиш --- якщо за 3 бакси неможуть купити собі сіді,то що говорити про 25 за простенький вініл . Ну і про якість ---- одна і та сама кантора може одне і те саме видання видати і добре і погане в залежності від року
ніхто ж не кричить що вся ковбаса або машини однаково гарні та надійні? кожен довго вибирає машину, має улюблені види та постачальників ковбаси і нікого це не дивує
а вініл що, не люди виробляють? він повинен бути весь однаково гарний?
не купуйте тіврії в вінілі, купуйте тойоти хоча б
ось наприклад 3 вініла Impulse - я гадаю не треба пояснювати що звук різний? не кажучи вже про AP за 150
дорого? авжеж!
хрипить та тріщіть? аж ніяк
якщо хтось не розуміє в чому різниця то не треба розповідати про тріск та кілобаксові системи для вініла
https://elusivedisc.com/john-coltrane-a ... p-box-set/
image.png
Ваші знайомі, мабуть, в США не закуплялись. Ціна 1-5 доларів за вживані диски є нормою для штатів. Коли я продавав компакти, то ціна купівлі в середньому й така була. Є цілі величезні барахолки на ебей, діскогс та ще деяких платформах. Звісно є винятки та рідкісні компакти, але це інший випадок.... Пригадую як в числі сотні компактів, що одного разу приїхали в посилці, був однотрековий (весь альбом був без пауз між піснями) "Dark side of Тhe Moon". Спочатку подумав, що це брак, але потім як почав шукати глибше, то це виявилось рідкісне видання, що цінувалось серед колекціонерів та коштувало в середньому 1000$. Мій пішов потім на ебей за 470, так як поліграфія була не ідеальна. Тим не менш... в середньому диск так і коштує - 3$VOVA-76 писав: ↑25 березня 2025, 11:12Винил "терпят" из за "жизни" в звуке, и большей "эмоциональности" ,как говорят "меджика".
Когда вырос с пластинками,(а среди людей возрастом 45+ ,таких много), то шум и треск, как то не особо замечаешь ( если он не очень сильный)
Не хочется иметь дело с винилом.....какие проблемы![]()
У меня есть несколько знакомых с большими коллекциями СD. Что то я не припомню цены по 3 бакса![]()
Да и приличный транспорт+дак, это не маленькая сумма.
В целом, наверное, слушать винил будет немного дороже чем CD. Но не в разы![]()
Слушать копии мастеров на катушечнике ,это вообще пипец как дорого, но некоторых людей это не останавливает![]()
У мене сіді транспорт тета на борту філіпс зі штатів 120 вольтова - 600 баксів . плюс цап лаврі да 10 з канади також 600 , що то багато , коли якийсь більш менш кабель живлення чи інтерконект 300 .
точно!
... точно !? пиляли, пиляли , а вона як нова ! Цікаво ! ))) ... значить знайомий бреше , я йому так і скажу !Fisha писав: ↑25 березня 2025, 15:10 ну звісно від тертя знищується і алмаз и платівка - закон природи
але якщо платівку мити від пилу то і програвання буде більш лагідним
якщо голка в гарному стані і за нею доглядати то і плативка буде цілішою
я не відчув погіршення звуку на платівках після 30-40 прослуховувань
ну і якщо платівка з 70-х, то її програвали сферою чи єліпсом
якщо попиляна то і буде той характерний тріск
миємо платівку (краще ультразвук а потім вакум), ставимо голову з якоюсь хитрою заточкою - мікролайн, вдх, та ін - і на виході (дуже часто) маємо звук як нова платівка