кабелі в системі

Обговорення аудіо апаратури та компонентів
alnic
ветеран
Пости в темі: 138
Подякував: 931 разів
Подякували: 4298 разів
Вік: 53

Re: кабелі в системі

Непрочитане повідомлення alnic »

kvv писав: 03 лютого 2025, 15:10 Меня судьба хай-резов вообще не волнует -
подавляющее большинство той музыки, что я слушаю со стриминговых сервисов, изначально не писалась в хай-рез, следовательно, весь этот цирк сделан путем банального апсемплинга существующих треков
Писалось уже, много раз, можно повторить. Хайрезы - проще сделать постфильтр, запас при мастеринге, больше толщина продаваемой флэшки. ДСД - защита авторских прав. Все, что дальше - то или иное освоение незапланированного побочного эффекта. На этом все. Основы устояли, революция не состоялась. Если в будущем и состоится, то точно не из-за недостачи качества редбук.
DIYAudio - это путешествие, а не пункт назначения!
Vasiles
ветеран
Пости в темі: 264
Подякував: 433 разів
Подякували: 216 разів

Непрочитане повідомлення Vasiles »

Fisha писав: 03 лютого 2025, 13:58 форум проти Василя, аж нагадало ;)

Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall;
All the King’s horses
And all the King’s men,
Couldn’t put Humpty together again.
Виходить, що вся ця "королівська рать" так завзято намагалася мене зіштовхнути, що в підсумку сама розсипалася.
Бо поки вони тут воюють зі мною, я просто спокійно пишу й далі відстоюю свою точку зору. А вони ж, вже навіть не знають, як тепер усе це зібрати докупи, щоб не суперечити самим собі.

І найсмішніше – вся їхня боротьба будується виключно на теорії. Вони не мають кабелів такого рівня, малюють графіки, кидаються термінами, розмахують АЧХ, ніби це святе писання, але реальність звуку їм не цікава.
Вони не слухають, не експериментують, не розуміють, що теорія без практики – це лише їхні фантазії.
Тому і доводиться їм хапатися за дитячі віршики, бо аргументів більше немає. Шоу триває, я спокійно спостерігаю, як вони самі себе переграють. :biggrin:
Скажи мені яке в тебе живлення і кабелі, я скажу тобі який в тебе звук)))
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
Тібетський Ламер
слухач
Пости в темі: 76
Подякував: 628 разів
Подякували: 835 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

kvv писав:современная публика, в силу многих причин, потребляет то, что предлагают маркетологи - и, раз они говорят, что хай-рез - это круто, то сомнений это ни у кого не вызывает.
В мене є дві дискографії Білла Черлапа в CD, та в SACD. Лейбл Venus, видано в одному році, в переліку той же саунд-інженер, режисер, та продюсер.
Мені не вдається переконати себе, що CD краще :pardon:
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
Тібетський Ламер
слухач

Vasiles писав: 03 лютого 2025, 15:40

All the King’s horses
And all the King’s men,
Виходить, що вся ця "королівська рать" так завзято намагалася мене зіштовхнути, що в підсумку сама розсипалася.
Бо поки вони тут воюють зі мною, я просто спокійно пишу й далі відстоюю свою точку зору. А вони ж, вже навіть не знають, як тепер усе це зібрати докупи, щоб не суперечити самим собі.

І найсмішніше – вся їхня боротьба будується виключно на теорії. Вони не мають кабелів такого рівня, малюють графіки, кидаються термінами, розмахують АЧХ, ніби це святе писання, але реальність звуку їм не цікава.
Вони не слухають, не експериментують, не розуміють, що теорія без практики – це лише їхні фантазії.
Тому і доводиться їм хапатися за дитячі віршики, бо аргументів більше немає. Шоу триває, я спокійно спостерігаю, як вони самі себе переграють. :biggrin:
Василю, харе молоти язиком. Виклади відео. :music:
Але ж засциш. :bye2:
yahennadiy
ветеран
Пости в темі: 117
Подякував: 2785 разів
Подякували: 2935 разів
Вік: 62

Непрочитане повідомлення yahennadiy »

Якщо б "аудіо світоч" слухав, намагався розуміти, дозволяв давати поради (я намагався), а не "закривав питання", як він колись повівся, можливо міг би мати трохи кращий звук з тими компонентами, що він має. Проте, це його вибір...
Я просто, іноді, слухаю музику...
jra7
ветеран
Пости в темі: 210
Подякував: 312 разів
Подякували: 228 разів

Непрочитане повідомлення jra7 »

alnic писав: 03 лютого 2025, 15:26
jra7 писав: 03 лютого 2025, 14:50
alnic писав: 03 лютого 2025, 14:42
jra7 писав: 03 лютого 2025, 14:29
І я пас вставляти тобі морковку в дупу і без картинки Артура ! Квіта ?! :rofl:
А разве я просил, в отличие от тебя? Разве не ты мечешься между мной и Артуром, в поисках ощущений? А зачем тебе кто-то, ты что, сам на морковку сесть не можешь? Такой опытный кролик, с виду :biggrin:
Що ти верзеш, як залупистий дурник, сам сідай собі не на морквину , а на справжний ! Запитався для чого тести , щоб що !? .... а ти здатний дати пряму просту відповідь ?
Дурник? Недолго музыка играла :biggrin: Друже, за простыми прямыми ответами - это тебе на банковую :hi: Сказали же нормально, иди САМ решай, чай не колоноскопия с лоботомией... На твое "пояснюй!" Но нет... Боевой ты наш :hi:
Друже , я знаю , у тебе немає доступних простих відповідей , у тебе завжди вичурні , як посилання на Оріон, навіщо тобі вже зараз туди писати !? .... а пояснюй --- це на твоє зухвале - проходь , спочатку поясни , а тоді я буду вирішувати чи проходити мені , деталі пропускаєш , що і чому , в стилі перекручуєш суть, вмієш , губиш принцип причина і наслідки ! :rofl:
Востаннє редагувалось 03 лютого 2025, 16:09 користувачем jra7, всього редагувалось 1 раз.
jra7
ветеран

Vasiles писав: 03 лютого 2025, 15:40

All the King’s horses
And all the King’s men,

Василю , у тебе немає музики з тою вузьконаправленою акустикою і до дупи всі твої кабелі !
І це не теорія --- це форумний досвід ! А відео від тебе не буде , бо тоді всі взнають , що у тебе звуку немає !!! У тебе БЛЕФ !
alnic
ветеран

Тібетський Ламер писав: 03 лютого 2025, 15:42
kvv писав:современная публика, в силу многих причин, потребляет то, что предлагают маркетологи - и, раз они говорят, что хай-рез - это круто, то сомнений это ни у кого не вызывает.
В мене є дві дискографії Білла Черлапа в CD, та в SACD. Лейбл Venus, видано в одному році, в переліку той же саунд-інженер, режисер, та продюсер.
Мені не вдається переконати себе, що CD краще :pardon:
Приходилось читать, причем неоднократно, что с целью раскрутки нового(на то время) SACD предпринимались попытки... записать хуже CD того же содержания. Бесспорных доказательств привести не представляется возможным, но учитывая ласковый оскал современного маркетинга, отрицать тоже не взялся бы. В этом контексте у меня только один скромный вопрос: где сейчас эти все SACD, BLU-RAY, DVDA etc? :blush:
Востаннє редагувалось 03 лютого 2025, 16:42 користувачем alnic, всього редагувалось 1 раз.
UncleStas
слухач
Пости в темі: 11
Подякував: 410 разів
Подякували: 466 разів
Вік: 71

Непрочитане повідомлення UncleStas »

Тібетський Ламер писав: 03 лютого 2025, 15:42 Мені не вдається переконати себе, що CD краще :pardon:
...тутешнє обговорення форматів нагадує мініатюру Ф.Кривіна "Извозчики города Глазго"
https://poems.net.ua/poet/%D0%9A%D1%80% ... 0%B3%D0%BE

:)
alnic
ветеран

jra7 писав: 03 лютого 2025, 15:52Друже , я знаю , у тебе немає доступних простих відповідей
В данном случае речь идет о банальном желании. Когда тебе хочется самогонки, ты берешь и пьешь, например. Если хочется пройти аудиотест - совершенно аналогично. Не нужен никакой смысл, его нет нигде и мы все когда-нибудь умрем, а Земля упадет на Солнце и расплавится... Главная и единственная мотивация - наличие желания и интереса, с целью получения удовольствия. Вот я тебе и пояснюю - неинтересен слепой тест? Проходи мимо! Так пойдет?
jra7
ветеран

alnic писав: 03 лютого 2025, 16:32
jra7 писав: 03 лютого 2025, 15:52Друже , я знаю , у тебе немає доступних простих відповідей
В данном случае речь идет о банальном желании. Когда тебе хочется самогонки, ты берешь и пьешь, например. Если хочется пройти аудиотест - совершенно аналогично. Не нужен никакой смысл, его нет нигде и мы все когда-нибудь умрем, а Земля упадет на Солнце и расплавится... Главная и единственная мотивация - наличие желания и интереса, с целью получения удовольствия. Вот я тебе и пояснюю - неинтересен слепой тест? Проходи мимо! Так пойдет?
Так не піде , бо пояснення, твоя мотивація -- добре чого ти прийняв участь в тесті, а рекомендація - посилання від тебе зухвале, тебе хтось тягне за язик що кому робити !.... і тому і такі епітети тобі надіслав. Причини і наслідки нічого більше !
Востаннє редагувалось 03 лютого 2025, 16:47 користувачем jra7, всього редагувалось 1 раз.
alnic
ветеран

jra7 писав: 03 лютого 2025, 16:42
Так не піде , бо пояснення добре чого ти прийняв участь в тесті, а рекомендація - посилання від тебе зухвале !
Это посилання - безличное! Оно касается любого, кто читает сообщение :fool2:
jra7
ветеран

alnic писав: 03 лютого 2025, 16:46
jra7 писав: 03 лютого 2025, 16:42
Так не піде , бо пояснення, твоя мотивація -- добре чого ти прийняв участь в тесті, а рекомендація - посилання від тебе зухвале, тебе хтось тягне за язик що кому робити !.... і тому і такі епітети тобі надіслав. Причини і наслідки нічого більше !
Это посилання - безличное! Оно касается любого, кто читает сообщение :fool2:
Та не вже ! Ну тоді і мої епітети також того ж типу ! :fool2:
VOVA-76
слухач
Пости в темі: 96
Подякував: 175 разів
Подякували: 430 разів
Вік: 48

Непрочитане повідомлення VOVA-76 »

jra7 писав: 03 лютого 2025, 13:48 Та цитата доволі незрозуміла . Хто пише українською , а хто ж російською !? ... Василя не читав ще російською тут . Може щось прогавив ...
Вибачаюсь !
Шось наклацав.
На работе нужно работать , а не писать на форуме :)
kvv
ветеран
Пости в темі: 165
Подякував: 1001 разів
Подякували: 2036 разів
Вік: 52

Непрочитане повідомлення kvv »

UncleStas писав: 03 лютого 2025, 16:19 ...тутешнє обговорення форматів нагадує мініатюру Ф.Кривіна "Извозчики города Глазго"

Всегда так было, но я бы этот вычурный текст заменил бы простой фразой -

- Воркута!!!
- ?!?!?
- А я там сидел!

:rofl:
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
kvv
ветеран

Тібетський Ламер писав: 03 лютого 2025, 15:42 Мені не вдається переконати себе, що CD краще :pardon:
А мне, с моим набором идентичных альбомов - легко.
:acute:
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
alnic
ветеран

Vasiles писав: 03 лютого 2025, 06:01
alnic писав: 01 лютого 2025, 12:17 Касаемо АЧХ клипшей, не пойму, почему так горит пердак? Речь вообще не о тебе, стоп шизофрения :stop: Когда ты найдешь в себе силы снять свою нелепую психологическую защиту, тебе откроются огромные возможности.
Розумієш, АЧХ і реальне звучання – це дві різні речі. Якщо б усе впиралося лише в рівність АЧХ, то колонки обирали б за графіками, а не на слух. Але чомусь Cornwall уже понад 60 років залишаються затребуваними, мають мільйони фанатів, і їх купують не через графіки, а через звук. І що ти хочеш мені розказати про їхню "неідеальну АЧХ"?
О причине популярности старых Клипш тут вскользь уже упоминалось - образно говоря, хайэнд для бедных. Только это не хайэнд, скорее, специфический хайфай. Звук у них типичный американский - напоминает поведение веселого дурака, бодрого, озорного, шарнирного. Это касается не только клипшей, а вообще американской бытовухи, таковы звуковые традиции. Простые корпуса из не самой толстой фанеры, отсутствие или минимум наполнения, распорок, они никогда на этом не заморачивались... Как ни удивительно, незамысловатые предельно дешевые комплектующие и маленькие устья рупорков старых Корнов, тем не менее, способны создать довольно слушабельный, на любителя, звук. Но самое главное в них - цена. В предполагаемый период приобретения тобой этой акустики ее цена была порядка $1200 в Штатах уже с полным апгрейдом от Crites на вторичке. Сейчас это 1500-1800, с учетом инфляции. В целом - крупногабаритные АС за те небольшие деньги, что они стоят, это... весьма интересно, нельзя не признать. Вот и весь секрет успеха :hi:
kvv
ветеран

alnic писав: 03 лютого 2025, 17:44 ...О причине популярности старых Клипш тут вскользь уже упоминалось - образно говоря, хайэнд для бедных. Только это не хайэнд, скорее, специфический хайфай. Звук у них типичный американский - напоминает поведение веселого дурака, бодрого, озорного, шарнирного....
Как ни удивительно, незамысловатые предельно дешевые комплектующие и маленькие устья рупорков старых Корнов, тем не менее, способны создать довольно слушабельный, на любителя, звук. Но самое главное в них - цена. ..
... весьма интересно, нельзя не признать. Вот и весь секрет успеха :hi:

Именно так. Я покупал свои Форте за какие-то смешные деньги - пересылка стоила сопоставимых денег......чего не скажешь о старинных Sound Dynamics - там пересылка стоила ощутимо дороже самих колонок.....
:biggrin:
Только там нет никакой фанеры - это - дорого, там говенная ДСП ( даже не МДФ! )

Это все - просто возможность за какие-то относительные копейки получить акустику с чувствительностью "под лампу" ( что в подавляющем большинстве случаев оказывается не совсем, мягко говоря, так) - но с моими 30 ваттами лампы - я более чем доволен, правда, пришлось вложить в колонки несколько больше их стоимости, но то такое....хобби, все таки.
Драйв в Клипшах сродни звучанию колонок, которыми, как я говорю, пользуются "свадебные лабухи", т.е. "под водку и селедку создают непередаваемый эффект вовлеченности"
Но.....так или иначе - и чувствительности и драйва в моих Форте несколько больше, чем в Audio Note AN-E.
alnic
ветеран

kvv писав: 03 лютого 2025, 18:02Только там нет никакой фанеры - это - дорого, там говенная ДСП ( даже не МДФ! )
Да, аукцион щедрости по выдаче авансов продолжается - мой косяк, признаю. Просто смотришь на шпон и как-то на автомате подсознание выбрасывает "3/4" plywood"... Мне как-то прислали из Штатов динамик Hartley в ящике из "фанерита", в котором толщина каждого слоя 2-3мм, а на стенках был пристрелен "kimsul". Ассоциации со старыми корпусами подводят :blush:
Тібетський Ламер
слухач

Це ви все заздрите Василеві!!! :rofl:
VOVA-76
слухач
Пости в темі: 96
Подякував: 175 разів
Подякували: 430 разів
Вік: 48

Непрочитане повідомлення VOVA-76 »

alnic писав: 03 лютого 2025, 16:09 Приходилось читать, причем неоднократно, что с целью раскрутки нового(на то время) SACD предпринимались попытки... записать хуже CD того же содержания
Недавно где то читал, что был случай, когда в таком наборе из двух дисков, по ошибке, хуже записали, "испортили" диск SACD :)
ВА67
слухач
Пости в темі: 55
Подякував: 206 разів
Подякували: 265 разів
Вік: 58

Непрочитане повідомлення ВА67 »

Якщо диск гібридний, то різниця присутня.
Що краще? вирішує слухач. імхо.
Для мене дсд - втомлює. Не можу як Василь звикати до ріжущого звуку.
Тібетський Ламер
слухач

:shok:
Панове, цікаво, ви слухаєте нативний DSD? Чи хоча б DoP?
UncleStas
слухач
Пости в темі: 11
Подякував: 410 разів
Подякували: 466 разів
Вік: 71

Непрочитане повідомлення UncleStas »

Тібетський Ламер писав: 03 лютого 2025, 20:47 слухаєте нативний DSD?
нативний дсд512
Capture.JPG
Ви про те, що деякі ЦАПи не вміють виводити DSD (напр. лінійка Chord на FPGA), тому внутрішньо конвертують DSD->PCM ?
Тібетський Ламер
слухач

Та буває, що програмно конвертують, в плеєрі.... думаю запитаю про всяк випадок :hi:
Відповісти

Повернутись до “Аудіотехніка”