Так в мене свої вуха і свої думки з цього приводу і вони повністю корелюють з класичною теорією. Якщо, звісно, усунути чиєсь дбайливе втручання у файли.yahennadiy писав: ↑16 лютого 2025, 22:16 Спробуйте почитати (і послухати тестовий матеріал) запропоновану паном alnic статтю.
Якщо брати SACD, то випадків псування сторонніми силами, я практично не зустрічав і можливо саме тому, що вони зазвичай йдуть в контейнері ISO в який складно влізти і наявність всередені музичних файлів для ботів-маркєровщиків виглядає не дуже очевидною.
І SACD для мене, у більшості випадків, є взірцем звуку. Але я також знаю тих, кому технічно-убогі першопреси з 80-х подобаються більше, ніж сучасні якісні видання. Кожному своє...
Зараз багато йолопів(іноді дуже відомих), які не розібравшись у сутності, волають про "війну гучності", хоча їхні аргументи легко розбиваються вщент.
В якості прикладу.. Ось типовий взірець запису ранньої цифрової епохи: Зверніть увагу на пікові рівні запису. -11-13дБ !!!! Пікові - це значить, що вище них нічого у запису нема.
Виникає питання, кому подарували 2 біти якості звуку і головне, нахіба? (нагадаю 1біт = 6дБ ) Середній RMS буде ще на -1-2 біти гірше на НЧ, а на ВЧ - ще плюс 2-3 біти деградації у урахуванням спадаючого спектру. І що у нас залишилося? "Привіт Dendy!!!" з її 8 біт.
А потім цей матеріал візьме сучасний інженер і всього лише підтягне піки на ті самі 11-13дБ і все інше слідом за піками. Нерозумні бадуть кричати, що знову ця "війна гучності", хоча від такої маніпуляції жодного недоліку, і навпаки суцільні бонуси у вигляді виграшу в 2 біти.