тема про стрімінг
-
- ветеран
- Пости в темі: 147
- Подякував: 373 разів
- Подякували: 231 разів
тема про стрімінг
пропоную цю тему використовувати як загальну для обговорення сервісів, нюансів конкретних систем для стрімінга, власне самих стримерів, порівняння якості звучання стрімінгу та СД чи файлів на диску, ділитись враженнями про зручність, ціни різних стрімінгових платформ і тп
от я зараз задумавсь використовувати джалі Тайдал ( стример не підримує МКА) чи перейти ан Кобуз, він дороджчий, не такий зручний, особливо враховуючи відсутність додатку, та трішки дивна "інтелектуальна система пропозицій треків в залежності від вподобань користувача"
диску в колекції мало, думав купувати СД плеєр якийсь більш менш нормальний але це вартість 300-500 у.о. за б/в але передумав є ДВД як треба послухати диск, а зупинивсь на стрімінгу
використовую кілька платформ, колекція треків більше 2500
якість влаштовує, а в деякйих варіантах вона дійсно класна
колекцію сихнхронізую через тюнмюзік з спотіфаєм ( якщо треба перейти на інший стрімнг платний, то все залишається і мігрую на нову платформу)
от я зараз задумавсь використовувати джалі Тайдал ( стример не підримує МКА) чи перейти ан Кобуз, він дороджчий, не такий зручний, особливо враховуючи відсутність додатку, та трішки дивна "інтелектуальна система пропозицій треків в залежності від вподобань користувача"
диску в колекції мало, думав купувати СД плеєр якийсь більш менш нормальний але це вартість 300-500 у.о. за б/в але передумав є ДВД як треба послухати диск, а зупинивсь на стрімінгу
використовую кілька платформ, колекція треків більше 2500
якість влаштовує, а в деякйих варіантах вона дійсно класна
колекцію сихнхронізую через тюнмюзік з спотіфаєм ( якщо треба перейти на інший стрімнг платний, то все залишається і мігрую на нову платформу)
-
- Пости в темі: 8
- Подякував: 3 разів
- Подякували: 3 разів
Re: тема про стрімінг
На мій суб'єктивний погляд ситуація наступна
1. Якщо MQA нема то Qobuz краще за Tidal
2. Якщо MQA є то краще Tidal
3. У Tidal більше бібліотека, напирклад Тартак на Qobuz немає.
Що робити якшо у мого цапа немає MQA?
Мені для такого випадку допомагає SMSL PO100 PRO. Забираємо сигнал по USB і відаєемо по toslink, ставимо Passthrough MQA і все працює корректно.
А взагалі можна купити у перекупів новий аккаунт Qobuz за десь за 15 баксів на 3 місяці і самому послухати.
На смак і колір...
1. Якщо MQA нема то Qobuz краще за Tidal
2. Якщо MQA є то краще Tidal
3. У Tidal більше бібліотека, напирклад Тартак на Qobuz немає.
Що робити якшо у мого цапа немає MQA?
Мені для такого випадку допомагає SMSL PO100 PRO. Забираємо сигнал по USB і відаєемо по toslink, ставимо Passthrough MQA і все працює корректно.
А взагалі можна купити у перекупів новий аккаунт Qobuz за десь за 15 баксів на 3 місяці і самому послухати.
На смак і колір...
-
- слухач
- Пости в темі: 51
- Подякував: 724 разів
- Подякували: 304 разів
ЗабитиD1maV писав:Що робити якшо у мого цапа немає MQA?
У мене немає - і я радію, що розробники були інженери зі здоровим глуздом, і не повелись на маркетинговий хайп.
-
- ветеран
ну Кобуз я купив поки на місяць за 100 грн-)))
питання в тому, що МКА не вміє стример ( він все видає у 44,1 незалжено від того який запис на Тайдалі), ЦАП вміє-)))
питання в тому, що МКА не вміє стример ( він все видає у 44,1 незалжено від того який запис на Тайдалі), ЦАП вміє-)))
-
- ветеран
ну Кобуз звучить трохи краще, навіть тіж 44,1 ......про 96 чи 192 і так ясно
тут малось на уваз порівняння треків Тайдала та Кобуза,а не 44 та 192 між собою
тобто буває Кобуз в 44,1 краще ніж тайдал в мастер якості ( суб'єктивно)
тут малось на уваз порівняння треків Тайдала та Кобуза,а не 44 та 192 між собою
тобто буває Кобуз в 44,1 краще ніж тайдал в мастер якості ( суб'єктивно)
Востаннє редагувалось 12 лютого 2023, 12:55 користувачем NBB, всього редагувалось 1 раз.
- ВА67
- слухач
- Пости в темі: 91
- Подякував: 175 разів
- Подякували: 243 разів
- Вік: 58
Ви думаєте, що 44.1 гірше, ніж все вище перечислене? Чому?NBB писав:ну Кобуз я купив поки на місяць за 100 грн-)))
-
- ветеран
та ні, я так не казав, основну роль відіграє саме якість запису з якої сервіс робить свої файли, буває так що на тому ж Кобузі 44,1 звучить не гірше ніж 192-)))ВА67 писав: Ви думаєте, що 44.1 гірше, ніж все вище перечислене? Чому?
але от 96 і 192 на Кобузі звучитть краще ніж тіж треки на Тайдалі в мастер якості
-
- ветеран
от зараз старі прослухані купу раз треки та альмоби типу Пінк Флойда, діре Стрейтс слухаю........на Кобузі, ну просто кайф......96 на ЦАПі світиться
звук чудовий як на мій погляд початківця-)))
-
Забити на формат MQA і його не використовувати - нічого погано не бачу)))selknuse писав: Забити
У мене немає - і я радію, що розробники були інженери зі здоровим глуздом, і не повелись на маркетинговий хайп.
Але слухати формат MQA без його декодування не раціонально
Нагадаю для нас всіх, що формат MQA має 16 біт данних, де 13 біт то без втрат, а 3 біти це стиснутий формат з втратами, якщо у вас немає декодування MQA то ці 3 біти - сміття, хоча розробники кажуть что це сміття робить даже краще, але мені здається что вони звиздять)
Тому виростовувати MQA без його декування сенсу немає)
Основний плюс MQA це малий розмір у порівнянні з flac 24/96, що важливо лише для таких як я, що, в тому числі, слухають стрімінг з мобілих пристроїв в дорозі)
- ВА67
- слухач
А ви скачайте їх першопреси(сд) і прямо на свою ямаху. Тоді порівняйте з тими 24/96. Якщо, звісно ви не вислуховуєте різні вдохи,скрипи,чмокання і т.п., а музичну композицію в цілому.NBB писав:от зараз старі прослухані купу раз треки та альмоби типу Пінк Флойда, діре Стрейтс слухаю........на Кобузі, ну просто кайф......96 на ЦАПі світиться
-
- слухач
Прям ілюстрація до "їжаки кололись, плакали, але продовжували лізти на кактус"D1maV писав:Але слухати формат MQA без його декодування не раціонально
Який сенс в MQA в скільки-небуть довгостроковій перспективі?
Тим більше в наших реаліях
Що в цифрах виходить? Яка виходить економія трафіку?Основний плюс MQA це малий розмір у порівнянні з flac 24/96, що важливо лише для таких як я, що, в тому числі, слухають стрімінг з мобілих пристроїв в дорозі)
Наскільки розкодування садить батарею?
- dukua
- ветеран
- Пости в темі: 344
- Подякував: 4031 разів
- Подякували: 8452 разів
- Вік: 53
А чому так?D1maV писав: А взагалі можна купити у перекупів новий аккаунт Qobuz за десь за 15 баксів на 3 місяці і самому послухати.
VPN не допоможе - на приклад, мексиканский?
Expectation bias is very real, and nobody is immune.
- dukua
- ветеран
Куда катится этот мир???D1maV писав:SMSL PO100 PRO.
Питаясь по USB, коробочка тем не менее выдает минимум 20 честных бит разрешения на toslink. Никогда ещё подключение телефона к lavry gold и прочим винтажным маркам левинзонам не было столь простым!)
-
Ну якщо у вас є карта мексикансбкого банку то допоможе, інакше - ніdukua писав: А чому так?
VPN не допоможе - на приклад, мексиканский?
Востаннє редагувалось 12 лютого 2023, 16:55 користувачем D1maV, всього редагувалось 1 раз.
-
Звістно я зробив всі замірі і зараз викладу тести)selknuse писав: Що в цифрах виходить? Яка виходить економія трафіку?
Наскільки розкодування садить батарею?
По факту просто трек починає швидже грати і завантаження в локальну бібліотеку швидше
-
Спробуйте) може результат вас здивує)dukua писав: Куда катится этот мир???
Питаясь по USB, коробочка тем не менее выдает минимум 20 честных бит разрешения на toslink. Никогда ещё подключение телефона к lavry gold и прочим винтажным маркам левинзонам не было столь простым!)
-
- слухач
можна і без складних замірів:D1maV писав: завантаження в локальну бібліотеку швидше
-завантажити один і той самий трек з різних сервісів - і порівняти розміри
-
- ветеран
як не використовувати МКА якщо Тайдл на МКА?-)))D1maV писав:
Забити на формат MQA і його не використовувати - нічого погано не бачу)))
Але слухати формат MQA без його декодування не раціонально
Нагадаю для нас всіх, що формат MQA має 16 біт данних, де 13 біт то без втрат, а 3 біти це стиснутий формат з втратами, якщо у вас немає декодування MQA то ці 3 біти - сміття, хоча розробники кажуть что це сміття робить даже краще, але мені здається что вони звиздять)
Тому виростовувати MQA без його декування сенсу немає)
Основний плюс MQA це малий розмір у порівнянні з flac 24/96, що важливо лише для таких як я, що, в тому числі, слухають стрімінг з мобілих пристроїв в дорозі)
я не знаю як мій стример перекодує цей МКА так що всі файли в 44,1 виходить може хто підкаже
стример Yamaha WXC-50
-
- ветеран
а де вони є в нормальній кількост?і щоб не переьирати купу оцифровок такої собі якості і тп-)))ВА67 писав: А ви скачайте їх першопреси(сд) і прямо на свою ямаху. Тоді порівняйте з тими 24/96. Якщо, звісно ви не вислуховуєте різні вдохи,скрипи,чмокання і т.п., а музичну композицію в цілому.
-
Tidal не дає завантажувати на комп. Спробую глянути по кешу, але нічого не обіцяюselknuse писав: можна і без складних замірів:
-завантажити один і той самий трек з різних сервісів - і порівняти розміри
Дивитися розмір завантажаних данних в локальному строреджу мобільного додатку якось зовсім складно.
- dukua
- ветеран
Пока тема, созданная как "общая" не скатилась к обсуждению стримера Ямахи, попробую написать общие мысли.
О негативе стрима.
Вижу их только два основных, и среди них "плохого качества" как раз нет:
1) не всегда понятно происхождение исходника, в т.ч. ре-мастеринг.
2) извините, но банально нужен стабильный интернет
Поэтому в минимальном случае - просто держу коллекцию любимых записей (включая хайрезы до 24/192K) на ведроидном телефоне.
Карточки 512Гб под музыку хватает.
Не вижу причин, почему бы телефон был хоть сколько-нибудь плох в качестве цифрового источника - как на приличное usb-устройство, так и по вайфаю на upnp.
P.S. побежал срочно оформлять себе мексиканскую платежную карточку. Раз надо - значит, надо.
О негативе стрима.
Поэтому в минимальном случае - просто держу коллекцию любимых записей (включая хайрезы до 24/192K) на ведроидном телефоне.
Не вижу причин, почему бы телефон был хоть сколько-нибудь плох в качестве цифрового источника - как на приличное usb-устройство, так и по вайфаю на upnp.
P.S. побежал срочно оформлять себе мексиканскую платежную карточку. Раз надо - значит, надо.
- dukua
- ветеран
Лише порівняти розміри нічого не дасть – треба потiм користуватися програмами бінарного порівняння та редагування файлів.selknuse писав:-завантажити один і той самий трек з різних сервісів - і порівняти розміри
- ВА67
- слухач
Наприклад на рутрекері. Тільки ріпи сд, оцифровки не треба. В хорошій роздачі вказано всю інфу про диск.NBB писав:
а де вони є в нормальній кількост?і щоб не переьирати купу оцифровок такої собі якості і тп-)))
-
- ветеран
dukua писав:Пока тема, созданная как "общая" не скатилась к обсуждению стримера Ямахи, попробую написать общие мысли.
О негативе стрима.
а чому не може? може,аби Вас влаштовувало
вже є картоки на 512Гб чи мова про ссд диск?