Питання від новачків

Обговорення аудіо апаратури та компонентів
koba
ветеран
Пости в темі: 10
Подякував: 3902 разів
Подякували: 3868 разів
Вік: 56

Re: Питання від новачків

Непрочитане повідомлення koba »

Вам пишут, что в вашем случае оптимальный вариант это купить нормальный усилитель с приличным встроенным фонокорректором
П.С. чтобы голова реализовала свой потенциал, ей надо создать условия для этого. Что толку менять голову, если система не позволяет ей проявить себя должным образом?
Востаннє редагувалось 21 березня 2025, 13:30 користувачем koba, всього редагувалось 2 разів.
Зе: вы сделали это вместе!
Fisha
Риба
Пости в темі: 27
Подякував: 1625 разів
Подякували: 4603 разів

Непрочитане повідомлення Fisha »

Artem 1988 писав: 21 березня 2025, 13:15 Запутался,кто то пишет что голову поменяю прирост будет,кто то что к этому усилителю нету смысла брать фонокоректор(((
а в чому протириччя?
ви коли на велосипеді міняєте колеса то краще стає?
а монетки чи тормоза?

просто є така фраза - не в коняку корм, ну то значить що навіть коли ви поставите голову за 2к, то вузьке місце буде вбудований фонокор та подальше підсилення, покращення звуку буде але не на ті гроші що ви витратите на голову

я б спочатку змінив голову - це простіше, цікавіше, відносно не дорого, і результат буде чути
а потім підсилювач

не знаючи ваших фінансових можливостей важко дати поради, який би підсилювач я взяв (та я і взяв) - я вже написав
Artem 1988
Пости в темі: 6
Подякував: 43 разів
Подякували: 15 разів
Вік: 36

Непрочитане повідомлення Artem 1988 »

Fisha писав: 21 березня 2025, 13:27
Artem 1988 писав: 21 березня 2025, 13:15 Запутался,кто то пишет что голову поменяю прирост будет,кто то что к этому усилителю нету смысла брать фонокоректор(((
а в чому протириччя?
а монетки чи тормоза?

просто є така фраза - не в коняку корм, ну то значить що навіть коли ви поставите голову за 2к, то вузьке місце буде вбудований фонокор та подальше підсилення, покращення звуку буде але не на ті гроші що ви витратите на голову

я б спочатку змінив голову - це простіше, цікавіше, відносно не дорого, і результат буде чути
а потім підсилювач

не знаючи ваших фінансових можливостей важко дати поради, який би підсилювач я взяв (та я і взяв) - я вже написав
Спасибо,голову Нагаока 200
Fisha
Риба

Artem 1988 писав: 21 березня 2025, 13:39 Спасибо,голову Нагаока 200
ви не дуже послідовні :biggrin:
Artem 1988 писав: 20 березня 2025, 13:09 Спасибо,значит коплю на 540 аудиотехнику,хотя выше мне предлагали попробовать Nagaoka mp200
Artem 1988

Fisha писав: 21 березня 2025, 14:34
Artem 1988 писав: 21 березня 2025, 13:39 Спасибо,голову Нагаока 200
ви не дуже послідовні :biggrin:
Artem 1988 писав: 20 березня 2025, 13:09 Спасибо,значит коплю на 540 аудиотехнику,хотя выше мне предлагали попробовать Nagaoka mp200
Мнения может меняться,я в этом новичок в аудиотехнике и в виниле в частности
Artem 1988

Fisha писав: 21 березня 2025, 13:27
а в чому протириччя?
а монетки чи тормоза?

а потім підсилювач

Спасибо за совет, извините что многого не понимаю,постараюсь вникнуть для того надо время и опыт, время есть а опыта пока нету
SoundSX
Пости в темі: 4
Подякував: 3 разів

Непрочитане повідомлення SoundSX »

Привіт. Купив муз центр Philips FW C780. Думаю замінити конденсатори на платі де знаходиться трансформатор. Звук у центра наче через подушку, глухий і мутний... Чи може це бути із за підсівших кондерів.? Чи є сенс міняти їх. Стоять два ельна ла5 4700 50в один панасонік м (се) 6800 25в один рубікон (ук) 3300 35в і Лелоа 2200 16в. Ще стоять декілька маленьких Leloa, на інших платах, це я так зрозумів Г безіменне, замінити їх.?
kvv
ветеран
Пости в темі: 15
Подякував: 1131 разів
Подякували: 2290 разів
Вік: 53

Непрочитане повідомлення kvv »

Lelon - не безымянное, а вполне приличное изделие.
Вряд ли мутный звук вызван емкостями в блоке питания, большие конденсаторы помирают сильно позже маленьких.
Нужно искать где-то в сигнале - блокирующие…
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
SoundSX

Замінити всі на тій платі куди підключається акустика.? Там всі маленькі від 2.2мкф до 100, 10 рубіконів (ук) 5шт лелон і 4 нічікон (кл)
kvv
ветеран
Пости в темі: 15
Подякував: 1131 разів
Подякували: 2290 разів
Вік: 53

Непрочитане повідомлення kvv »

Начинайте с самых мелких
Но лучше начать с сервис мануала, если есть возможность
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
SoundSX

Які порадите ставити.?
Eugene
ветеран
Пости в темі: 5
Подякував: 2 разів
Подякували: 7135 разів
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Eugene »

Не парьтеся, йдете в магазин і купуєте ємності Samwha (Корея), або Hitano (Тайвань), з потрібною ємністю, але з максимальною робочою напругою (щоб вліз за габаритами, оптимальна напруга 63-100 вольт).
Практично у всіх виробників (пристойних), параметри та звукові якості стандартних серій приблизно однакові.

Якщо говорити про ємності, які позиціонуються як аудіо, то:
1. Просто так їх не купиш (а не китайську залипуху).
2. Досить обмежена номенклатура.
3. З ймовірністю 99.9%, Ви жодної різниці, у Вашому агрегаті, не почуєте (і ні хто не почує).

З повагою.
SoundSX

Може ще підскажете. Не грає п'єзоелектричний динамік 1дюймовий. Що може бути.? Акустику розбирав, не обманка, проводки до нього ідуть.
mirek
ветеран
Пости в темі: 2
Подякував: 747 разів
Подякували: 1321 разів

Непрочитане повідомлення mirek »

Радили вже, підберіть у пана Володимира, http://www.radiocomponents.com.ua/
Перевіряйте наявність відразу по табличці,
Valer_DOS
Пости в темі: 1
Подякував: 1 разів

Непрочитане повідомлення Valer_DOS »

Доброго времени суток Уважаемое сообщество! Слушаю музыку на Adam a7x подключенные к ПК через простенький ЦАП на ES9038Q2M. Как подружить мой сетап с сабвуфером Philips FWD876?Зображення
Дмитрий Медведев
ветеран
Подякував: 4252 разів
Подякували: 16050 разів
Вік: 64
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Дмитрий Медведев »

Valer_DOS писав: 08 квітня 2025, 20:59 Доброго времени суток Уважаемое сообщество! Слушаю музыку на Adam a7x подключенные к ПК через простенький ЦАП на ES9038Q2M. Как подружить мой сетап с сабвуфером Philips FWD876?Зображення
По простому - никак, если на ЦАП выход не Variable
И нету смысла с этим заморачиваться -саб ниже всякой критики, дно...
Все испортит...
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
krolique
Пости в темі: 7

Непрочитане повідомлення krolique »

Всіх вітаю.
Панове, прийшов трохи потриндіти на тему. Шукав якусь групу в телеграмі, але не знайшов.
Скажу шо маю і чого хочу, а потім вже оффтопом детальніше розпишу всяке, кому не влом будет читати ото все.
Маю:
- Pioneer VSX-516
- якісь 3х полосні Technics з лох.уа.
- около квадратна кімната з потолком 3.2-3.4 Додам картинку нижче, як приблизно кімната виглядає - розміри на вскидку так десь 4+ на плюс мінус 3.8. Точно не міряв поки.
чого хочу - покращити. Стерео під музику, 5.1 під кінцо.

Підкажіть будь ласка, з чого можна почати покращення:
Купити нормальні АС?
Або купити інтеграл по краще?
Або хай цей залишається і додати прілічний усілок?

Тепер давайте в кучу текста)))
купа тексту Показати текст
Музику люблю, але ніколи не морочив голову за хі-фі, слухав на чому є. Хоча завжди була хотєлка побудувати ото башню із ресіверів\усілків, колонки розміром з холодильник...
слухати буду в основному спотіфай, або кліпи\концерти в ютубі. іноді ті файли шо на компі є. Читав тут, шо є стрімінги крутіше, Тідал, ше там якісь. не проти їх спробувати, якщо там є все шо душі завгодно.
Майбутню систему уявляю так:
- джерело звуку буде компуктєр, в якому є оптичний вихід,
- потім інтеграл
- далі або усілок на стерео, і ще один на 5.1, або залишити все на інтегралі. Багато потужності мені не потрібно, вистачає і того шо є.

Трохи про кімнату, так розумію, шо це теж важливо.
х.png
Зліва ото коричневе то шкаф, можливо він переїде на південь, якщо нормально там влізе, а система буде на півночі, а може система буде на півдні, а шкаф - там де є. Оці прямокутники на сході це вікна - товщина стін десь 90, зліва внизу це двірка в кімнату, така сама стіна там. Південна стіна склоіше за все теж 90, північна - тонка. Якщо це має значення. Читав тут шо є навіть всякі акустичні панелі і ще там шось, для покращенння звучання. Я зовсім не проти цього, а навіть за (якісь штори на вікнах вже є).
По акустичним система я розумію, шо там мають по імпедансу та потужності відповідати усілку, а от по брендах взагалі повний нуль. Ну, розумію шо за 10к зелених зовсім лайна не купити, але звідки у бомжа конфєтки. Тож на що дивитись? Вживане в доброму стані, або нове - не принципово.
По інтегралам - шо скажете за Харкан/Мардон? нравиця мені назва. А ще маю їх портативну Go+Play 2, наче як нормальний друг.
А от в інтернетах пишуть, та в ютубах говорять, шо Денон тре брати, або Ямаху там якусь. Ну в бюджеті типу в районі 500$. Понятне діло, шо тре брати якийсь там... не помню назву, за ціну х10, але, знов ж таки, звідки у бомжа конхвєтки.
Fisha
Риба

а є якись бюджет на покращення?
в пріоритеті стерео чи кіно?
у долоні хлопали у кімнаті - ехо сильне?
моди рахували по акустичному калькулятору що б хоч приблизно прикинути? https://acoustic.ua/recommendations/567
krolique писав: 09 квітня 2025, 15:10 Маю:
- Pioneer VSX-516
- якісь 3х полосні Technics з лох.уа.
як на мене то хлам
що грає музику до речі?
krolique

Fisha,
бюджет - давайте спершу дісклеймер, шо я в багатьох речах дотримуюсь принципу "годинник за $100 і за $100к функцію виконує однакову". Готовий на інтеграл/усь дати до, скажімо, $500 (а далі поторгуємось :) ) і взагалі пофіх як він буде називатись.
Вот з акустикою складніше... ваші пропозиції?))))

В пріорітеті все ж таки музло. Объемний звук для кіно це тупо от хотєлка, шоб ото зоряні війни увімкнути і воно мені з різних сторін піу-піу.
За ехо не скажу, я зараз не дома. Не дотерпів я підняти цю тему, будучі вже вдома.
Моди (шо шо?) не рахував. Подивлюсь, шо там.

Про хлам згоден. Але покупка цього піонера була вимушена - купили тєлєк новий, а там тіки отпичний вихід, ну і от побіг на лох.уа взяв шо було по близості і не дорого.
Fisha писав: 09 квітня 2025, 15:18 що грає музику до речі?
Ві про джерело? З компуктєра по хдмі у тєлєк, з тєлєка по оптікє в ресівер
Тібетський Ламер
ветеран
Подякував: 739 разів
Подякували: 910 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

Інформацію доводиться витискати як на допиті... :nea:
Трисмуговий Technics з olx - чорна брама, рябий пес©
Трисмугові Технікси бувають, як відверте лайно, так і досить притомні АС.
Хочете дешево і сердито? ЦАП s.m.s.l su-1, до нього китайський підсилювач в класі D. Якщо душевно, то Sure ta2024, але всього 15 Вт потужності, якщо треба потужно, то щось із Fosi audio на tpa. Вкладетесь в 120-150 доларів.
А якщо не їхати а шашечки - тут варіантів безліч.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
Тібетський Ламер
ветеран
Подякував: 739 разів
Подякували: 910 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

krolique писав: 09 квітня 2025, 20:32
Про хлам згоден. Але покупка цього піонера була вимушена - купили тєлєк новий, а там тіки отпичний вихід, ну і от побіг на лох.уа взяв шо було по близості і не дорого.
Fisha писав: 09 квітня 2025, 15:18 що грає музику до речі?
Ві про джерело? З компуктєра по хдмі у тєлєк, з тєлєка по оптікє в ресівер
Тільки оптичний вихід? А hdmi у вас тільки в одному напрямку, на вхід, працює? В сучасному тєлеку тільки роз'єм hdmi?
:nea:
Здається хтось клоном зареєструвався. Цікаво "ги-ги-ги" буде?
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
krolique

Тібетський Ламер,
Як дуже треба то, ось таки колонки
Зображення

Доречі, вспомніл продавець казав, шо низькочастотні динаміки були в них замінені на якісь Соні.

Так, тіки оптичний вихід. Ні rca, ні 3.5мм, нічого нема. А вот за хдмі не помню, він там не один, але чи працює якийсь з них на вихід... та і яке це має значення, якщо звук збираюсь брати з компа
Дмитрий Медведев
ветеран
Подякував: 4252 разів
Подякували: 16050 разів
Вік: 64
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Дмитрий Медведев »

krolique писав: 10 квітня 2025, 08:32 Як дуже треба то, ось таки колонки
Вынужден Вас разочаровать - это не колонки... :biggrin:
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
Fisha
Риба

krolique писав: 09 квітня 2025, 20:32 Ві про джерело? З компуктєра по хдмі у тєлєк, з тєлєка по оптікє в ресівер
для мене це космічні технологіі прослуховування музики, навіть не знаю що запропонувати
UncleStas
слухач
Подякував: 459 разів
Подякували: 502 разів
Вік: 71

Непрочитане повідомлення UncleStas »

krolique писав: 09 квітня 2025, 20:32 З компуктєра по хдмі у тєлєк, з тєлєка по оптікє в ресівер
З компа відео і звук - то дві окремі сутності, тож можуть виводитись на різні девайси. На Вінді звук управляється через панель керування Sound, де можна вибрати будь-що з того, що Віндою розуміється як девайс для виводу звуку (може знадобитись драйвер ЦАПу). Також вибрати аудіо-девайс можна R-кліком на іконку звуку в таск-барі.

Треба мати на увазі, що деякі ТВ виводять зображення з затримкою, так що може знадобиться lips synchronisation. Затримка не виникає якщо для ТВ встановлено режим монітору.
Відповісти

Повернутись до “Аудіотехніка”