Не изменяя своему хобби

Для тих, хто не лише слухає, а й робить апаратуру для прослуховування музики
yahennadiy
ветеран
Пости в темі: 20
Подякував: 2677 разів
Подякували: 2821 разів
Вік: 62

Re: Не изменяя своему хобби

Непрочитане повідомлення yahennadiy »

satory писав: 10 жовтня 2024, 14:32 Пан yahennadiy, отвечаю:..
Дякую за відповідь. Втім, питання було більше про інформативність, яка дозволяє (або ні) робити правильні (або помилкові) висновки.
Наведений "графік АЧХ" викликав у мене деякі думки. Спробую, якщо можна, пояснити.
Нижче дві криві спектру частот двух копій Одного аудіофайла з різним рівнем деталізації інформації, що виводиться на екран/папір.
detail.png
Файл один, звук один, "малюнки" різні. Різниця на окремих частотах легко може відображатися (лише відображатися) як 20-30 dB.
Ще нижче - ті самі дві копії одного файлу, один рівень деталізації, просто трохи різний спосіб показу графіку.
way.png
Детальність, інформативність засобу аналізу, спосіб показу інформації мають значення.
А тут приклад (лише приклад, не більше), як можуть відрізнятись спектр частот Оригіналу, який звучить, і Запису (те, що "чує" мікрофон в точці прослуховування).
original+record.png
Приклад, що я навів це, звичайно, лише один з можливих варіантів аналізу. Але, як на мене, даних для роздумів, для висновків та прийняття рішень тут "трохи" більше. Є можливість поміркувати про переваги або недоліки АС, про переваги або недоліки приміщення, ще про щось...
Тому й запитав про рівень інформативності того, що застосовувалося в тому проекті.
Можливо, звичайно, професіонали мають на це інший погляд. Я то лише аматор. Я просто музику іноді слухаю...
:hi:
Я просто, іноді, слухаю музику...
spiridon
ветеран
Пости в темі: 8
Подякував: 1596 разів
Подякували: 5918 разів
Вік: 68

Непрочитане повідомлення spiridon »

а зачем вам АЧХ ? Фирма может дать график из камеры для настройки ,где будет -+ 0.5 дб во всей полосе ,в сових условиях вы никогда этого не добьетесь ,поэтому ачх до лампочки ...куда интереснее на мой взгляд график импеданса акустики,вот тут уже можно понять как она будет взаимодействовать с усилителем ...провалы и пики импеданса могут трахнуть усилитель во все щели ,если он не будет способен обуздать акустику и красота усилителей и их типа мощность еще не являются гарантией успеха,если они не могут мгновенно выплюнуть необходимое количество тока :biggrin: ..но даже если это происходит ,то у продвинутых встает вопрос -а где пресловутый первый ватт ? На малой громкости часто возникает неудовлетворенность ,начинаешь добавлять громкость так и тихие звуки играют громко ,а громкие орут ...и где тот мэджик ,а?
oleg2566
учасник
Пости в темі: 18
Подякував: 926 разів
Подякували: 413 разів
Вік: 58

Непрочитане повідомлення oleg2566 »

Віталій, Д класу глибоко фіолєтово до того імпеденсу, просто прийми, та повір.
Батько мій совєтьський, Україна мати
yahennadiy
ветеран

Останній графік спектру там про різницю між тим, що "гралося" та тим, що чутно насправді. Це могло бути результатом впливу імпедансу (але, дуже далеко не лише його), в тому числі.
spiridon
ветеран
Пости в темі: 8
Подякував: 1596 разів
Подякували: 5918 разів
Вік: 68

Непрочитане повідомлення spiridon »

Олег ,если бы ты знал как мне фиолетово до класса Д :rofl: :rofl:
oleg2566
учасник

Не повіриш Віталя... знаю :biggrin:
satory
учасник
Пости в темі: 91
Подякував: 46 разів
Подякували: 109 разів

Непрочитане повідомлення satory »

oleg2566 писав: 10 жовтня 2024, 15:14
satory писав: 10 жовтня 2024, 14:32
2. Конечно , ровная АЧХ не является гарантией классного звучания, но контроль ее и анализ с прослушиванием музыкального материала позволяют
Дивно, пан satory, що такий глибокий шанувальник хайфаю іноді вводить людей в такі хмари.
Давайте проаналізуємо стандарт Hi - Fi, 20 - 20000 Гц дійсно є, а АЧХ ніде нема. Що це таке?
Мабуть це ваша особиста думка, коли у вас 50 Гц по рівню -12 дБ, як зазвичай і в промислових АС, в цьому випадку, повністю згоден :hi:
Пан oleg2566
Если я вас правильно понял, то вы считаете, что ровная АЧХ - гарантия высококачественного звучания!
Тогда подискутируем, только без нравоучений, словоблудия и т.п.:
- в паспортах многих крутых, дорогих и признанных аудиофилами по звуку АС часто приведена полоса частот и жесткие границы неравномерности ( +/- 1,5..2 дБ). А вы когда -нибудь снимали АЧХ этих АС в точке прослушивания, дома, у себя, у клиентов?
- для примера приведу АЧХ ОЧЕНЬ дорогой системы ( сотни тысяч.., расположенной в в очень дорого подготовленной КДП ). Неравномерность достаточно большая. А звучание системы ОЧЕНЬ классное!
- и что делать миллионам аудиофилов, купивших дорогие АС разных производителей, разместив их в разных КДП ? Или у них у всех в точке прослушивания будет все , как по заявленной АЧХ в паспорте на АС??
Пока вы думаете, как ответить, порассуждаю.. Я не считаю ровную АЧХ основным параметром, определяющим качественный звук. Конечно, в идеале хорошо бы иметь такую, но...Поэтому стараюсь в изготавливаемых АС добиться приемлимо ровной АЧХ в 1м от АС, ну а а в точке для прослушивания, как получится... Далее акуст. подготовка помещения и выставление АС, выбор места для точки для прослушивания
Вкладення
20180722_160344_HDR.jpg
alnic
ветеран
Пости в темі: 19
Подякував: 834 разів
Подякували: 4132 разів
Вік: 53

Непрочитане повідомлення alnic »

spiridon писав: 10 жовтня 2024, 15:45 а зачем вам АЧХ ? Фирма может дать график из камеры для настройки ,где будет -+ 0.5 дб во всей полосе ,в сових условиях вы никогда этого не добьетесь ,поэтому ачх до лампочки ...куда интереснее на мой взгляд график импеданса акустики
Ну все-таки, много лучше, если фирма намеряла "в камере" +/- 0,5, чем, скажем, +/- 10... А если на АЧХ колонки наплевать, она уже и так кривая, то зачем тот импеданс - какая разница, из какой причудливой комбинации рандомной лажи родится чарующий меломано-аудиофильский звук? :drinks:
DIYAudio - это путешествие, а не пункт назначения!
The
учасник
Подякував: 531 разів
Подякували: 253 разів

Непрочитане повідомлення The »

oleg2566 писав: 10 жовтня 2024, 16:03 Віталій, Д класу глибоко фіолєтово до того імпеденсу, просто прийми, та повір.
Так в Д класі і магії звуку нема :)
Тібетський Ламер
слухач
Пости в темі: 6
Подякували: 710 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

The писав: 10 жовтня 2024, 18:56

Та то у вас "гранати не тої системи" :rolleyes:
Все там є.... :pardon:
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
The
учасник

Тібетський Ламер писав: 10 жовтня 2024, 19:24
The писав: 10 жовтня 2024, 18:56

Та то у вас "гранати не тої системи" :rolleyes:
Все там є.... :pardon:
Як і в Дінаудіо :biggrin:
Не ображайся Артуре, але це правда :drinks:
Але й кому кобила....

Д клас на бас досить добре - тут не сперечатимусь
satory
учасник

yahennadiy
Информативности в снятой АЧХ маловато, главное для чего я его применяю....убедиться , что нет ЯВНЫХ косяков. Но и все таки стараться выравнять АЧХ, насколько это возможно. А далее...только контроль ушами и доводка! Я не силен в технической подготовке, общие , поверхностные знания! НО! ...сейчас многие будут улыбаться )))... За 25 лет я настроил, отслушал, отсудил, как судья, более 1000 автомобильных аудиосистем со средней аппаратной стоимостью 2-3 тыс. дол. Сотни вариантов моделей, фирм , схем построений, вкусов и др. Поэтому вполне способен оценивать уровень и качество звучания любого уровня домашки.
Для тренировки и собственного контроля слуха, уверенности в адекватной оценки качества звучания высококлассных аудиосистем за несколько лет отслушал не салоне , а в домашней обстановке: несколько систем топ-хайэнд уровня ( стоимостью несколько сотен тысяч), несколько хайэндных систем ( стоимостью в сотню тысяч ),, ну и намного больше начального хайэндного уровня ( стоимостью 20-50 тысяч ). Некоторые из них по несколько раз для закрепления выводов.
ПРедупреждая сразу ,могущие возникнуть у многих здесь аудиофилов возражения / возмущения: мол автозвуковые системы не ровня домашним....Задам сразу им встречный вопрос: назовите какой-нибудь важный критерий оценки качества звучания аудиосистемы, который не оценивается в автозвуке, но высоко ценим в домашке?
P.S.Просто для примера АЧХ в точке прослушивания (расстояние около 3 м ) нашей классно звучащей АС с ЭМОС на НЧ. Вот добавить делителем усиление на ВЧ, выровнять СЧ и ВЧ, убрать акуст.панелями пики на НЧ...и будет супер АЧХ, думаю и звук улучшится
Вкладення
DSC02955.jpg
20200713_164552.jpg
The
учасник

satory, Чи не в кожному пості Ви згадуєте вартість компоненту, мікрофону, системи, вказуючи це як параметром виміру рівня звучання.
Але жодного разу не згадали про СИНЕРГІЮ компонентів, не зрозуміли значення січення дроту в котушці та його складу, використовуєте класні деталі поруч з низькоякісними, які нівелюють вплив кращих...
Це не критика, просто поверніть фокус на чуть інші речі.
Тібетський Ламер
слухач

The писав: 10 жовтня 2024, 19:35
Але й кому кобила....
А чому мені ображатись? Ну подобається вам кобила, мені що до того... :pardon:
The
учасник

Тібетський Ламер писав: 10 жовтня 2024, 22:04
The писав: 10 жовтня 2024, 19:35
Але й кому кобила....
А чому мені ображатись? Ну подобається вам кобила, мені що до того... :pardon:
Ти знаєш, ось пробую таки в себе таку "кобилу-наречену" сподобати і щось не виходить, не зважаючи безліч розхвалених відгуків.
Знімок екрана 2024-10-11 о 08.08.40.png
Знімок екрана 2024-10-11 о 08.08.52.png
satory
учасник

The писав: 10 жовтня 2024, 21:32 satory, Чи не в кожному пості Ви згадуєте вартість компоненту, мікрофону, системи, вказуючи це як параметром виміру рівня звучання.
Але жодного разу не згадали про СИНЕРГІЮ компонентів, не зрозуміли значення січення дроту в котушці та його складу, використовуєте класні деталі поруч з низькоякісними, які нівелюють вплив кращих...
THE
Давайте конструктивнее...
-Стоимость анализатора спектра указал только для того, чтобы коллегам было понятно, что для измерений используется не дешевая китайская коробочка, а дорогая ( как для китайцев ) и подороже или сопоставимые по цене, чем распространенные и используемые многими ЦАПы.. идр..,Т.е. достаточно серьезный прибор
- стоимость систем , компонентов также привожу для того, чтобы был понятен их уровень, т.к. считаю, что системы от 20 тыс дол ( примерно) не могут звучать плохо, могут быть причины связанные с помещением, расстановкой и др....
- .катушки Vajd очень качественно выполнены, причем знающими специалистами. Соотношение цена / качество - отличное!! На том уровне качества звука наших аудиосистем, что мы работаем, эти катушки весьма достойно звучат,,,подтверждено десятками наших клиеньтов, коллег по цеху. Остаюсь приверженцем топ хайфая, не понимаю хайэнд и его разновидностей...топ хайэнд, ультра хайэнд и др..))), это маркентинговое словоблудие для выкачивания денег
САм я воспитан на принципах журнала What Hi-Fi, т.е. всегда стремлюсь к наилучшему соотношению цена / качество.Приучен автозвуком, международными судьями и семинарами : при оценке качества звучания ,НИКОГДА не обращать внимания на брэнды, эксклюзивные материалы, дихзайн и т.п. Оценивать ТОЛЬКО звук! Поэтом многочисленные 9-ки в чистоте меди, сведения , где она добыта и кем произведена и в каком году и т.п. трепет у меня не вызыват. Оцениваю не родословную и брэнд, а результат прослушивания....
НЕ считаю абсолютно верным расхожее мнение : звучит худший компонент... Звчуит удачно созданный автором ансамбль .....Фух, выдохся....
The
учасник

satory писав: 11 жовтня 2024, 08:02
The писав: 10 жовтня 2024, 21:32 satory, Чи не в кожному пості Ви згадуєте вартість компоненту, мікрофону, системи, вказуючи це як параметром виміру рівня звучання.
THE
Давайте конструктивнее...
-Стоимость анализатора спектра указал только для того, чтобы коллегам было понятно, что для измерений используется не дешевая китайская коробочка, а дорогая ( как для китайцев ) и подороже или сопоставимые по цене, чем распространенные и используемые многими ЦАПы.. идр..,Т.е. достаточно серьезный прибор

Для цього достатньо написати лише модель. Колеги без цифри знають чи вартий уваги апарат.

- стоимость систем , компонентов также привожу для того, чтобы был понятен их уровень, т.к. считаю, что системы от 20 тыс дол ( примерно) не могут звучать плохо, могут быть причины связанные с помещением, расстановкой и др....

Можуть та ще й як. Для цього я писав про термін СИНЕРГІЯ, про який Ви взагалі мовчите.

- .катушки Vajd очень качественно выполнены, причем знающими специалистами. Соотношение цена / качество - отличное!! На том уровне качества звука наших аудиосистем, что мы работаем, эти катушки весьма достойно звучат,,,подтверждено десятками наших клиеньтов, коллег по цеху. Остаюсь приверженцем топ хайфая, не понимаю хайэнд и его разновидностей...топ хайэнд, ультра хайэнд и др..))), это маркентинговое словоблудие для выкачивания денег

Намотані гарно, але Ви вибираєте діаметр дроту, що не відповідає проходимості інших компонентів (наприклад червоні Jantzen). Також метал дроту, з якого вони намотані дуже бажає бути кращим. Також в одному абзаці пишете одне, а в іншому самі ж собі противорічите. Махаєте цінником системи, що по загальновизнаних стандартах вартості підпадає під категорію хайенд і його різновидів, а тут же пишете, що це викачування коштів.

САм я воспитан на принципах журнала What Hi-Fi, т.е. всегда стремлюсь к наилучшему соотношению цена / качество.Приучен автозвуком, международными судьями и семинарами : при оценке качества звучания ,НИКОГДА не обращать внимания на брэнды, эксклюзивные материалы, дихзайн и т.п. Оценивать ТОЛЬКО звук! Поэтом многочисленные 9-ки в чистоте меди, сведения , где она добыта и кем произведена и в каком году и т.п. трепет у меня не вызыват. Оцениваю не родословную и брэнд, а результат прослушивания....

НЕ считаю абсолютно верным расхожее мнение : звучит худший компонент... Звчуит удачно созданный автором ансамбль .....Фух, выдохся....

Не визнаєте кількість девяток в міді, але всю систему обвязали топовим Неотеком (мені це розповідали самі ж), що побудований на провідниках з багаточисленними 9ками після коми.

ДОТРИМУЙТЕСЬ ВЖЕ ЯКОЇСЬ ЛІНІЇ, А НЕ ВИЛЯЙТЕ З ПОЛОСИ НА ПОЛОСУ! :blush:
oleg2566
учасник

Так, дійсно пане satory, я ідеаліст.
Я рахую що система повинна видавати тільки те, що записано на носії, де ним може бути будьщо, платівка, касета, бобіна, різного роду диски, і сучасні методи збереження інформації... музики.
Так, я вважаю, що те що записано, те повинно доставлено в повітря :) а те, куди ви вже помістите те що випромінює ті звукові хвилі... то вже магія викривлень, це я так про хайфай, 20...20000 і якщо ваше джерело не видає цього діапазону в ідеальних, вимірювальних умовах то не може являти собою комплекс Hi-Fi класу, так собі, звичайний Hi End, без батька і матері, без визначень якихось параметрів, придуманий продавцями для завищення цін :biggrin:
Яких тільки методів обдурювання впоживачів хайфаю тільки не придумано, безліч.
Тикніть пальцем пліз в доступну звичайну хайфайну систему повністю відповідаючу всім його вимогам???
Навіть я не зміг всі їх задовальнити, дотягнувши лише до 33 Гц по 0 дБ :blum1:
satory
учасник

THE
.. Сначала хотел ответить по каждому замечанию, но понял , бесполезно. Сплошная демагогия... Я понял, стараетесь "поучаствовать "и как бы " подискутировать " во всех темах ))) Не о чем говорить, поэтому открываете тему : красивая система))))) , наполняя ее от себя набором "красивых " безсодержательных картинок... ((( Пытаетесь выступать экспертом последней инстанции усилителей класса Д ( вы их не слышали, правда, где то прочитали, мол на басе вроде хорошо звучат))))))) ) и Dynaudio Heritage ( вы их не сумеете раскрыть ). ВЫ молодой, симпатичный мужчина, у вас все впереди, больше слушайте, набирайтесь полезного опыта, советов, меньше поучайте...
The
учасник

satory писав: 11 жовтня 2024, 10:36 THE
.. Сначала хотел ответить по каждому замечанию, но понял , бесполезно. Сплошная демагогия... Я понял, стараетесь "поучаствовать "и как бы " подискутировать " во всех темах ))) Не о чем говорить, поэтому открываете тему : красивая система))))) , наполняя ее от себя набором "красивых " безсодержательных картинок... ((( Пытаетесь выступать экспертом последней инстанции усилителей класса Д ( вы их не слышали, правда, где то прочитали, мол на басе вроде хорошо звучат))))))) ) и Dynaudio Heritage ( вы их не сумеете раскрыть ). ВЫ молодой, симпатичный мужчина, у вас все впереди, больше слушайте, набирайтесь полезного опыта, советов, меньше поучайте...
Та Ви так не розстроюйтесь, у Вас ще все вийде, вік не перешкода. :drinks:
Якщо Вам не подобається мій смак на красиві системи, то ніхто не забороняє постити свої. А якщо немає що, то так - краще мовчати :acute:
Д класів переслухав трохи - топові IcePower, Hypex та його франківські клони різних поколінь, все продав та замінив. Навіть на сьогодні в сабі стоїть кіловатний АБ клас.
Херітеджі вже розкриті, звучать чудово, але no magic. Але й магії там не може бути, прямі, безжиттєві, хоча й Херітеджі дещо помякшені. В дінів я цю магію не чув ні на жодних виставках, але це можна сперти на смаковщину, як то кажуть. Вам же ж рупори теж не подобаються :blush:
І розумієте в чому різниця між нами - я підказую, а не повчаю. По трансу чемно питав Ваш досвід, який Ви отримали завдяки, прости Гоcподи, Артшопу :) А ось із Вас суцільна категоричність пре - "та я, та я, та системи по 20к, та системи по 100к, та Ви нищеброди не можете розвязки дозволити"... Простіше, простіше, на старості не можна нервуватись, серце вже слабше :drinks:
oleg2566
учасник

:)
Востаннє редагувалось 11 жовтня 2024, 11:13 користувачем oleg2566, всього редагувалось 1 раз.
Тібетський Ламер
слухач

The писав: 11 жовтня 2024, 07:11
Ти знаєш, ось пробую таки в себе таку "кобилу-наречену" сподобати і щось не виходить, не зважаючи безліч розхвалених відгуків.
Безліч "розхвалених відгуків" вони ж не з повітря беруться. Значить щось невірно робиш. :pardon:
Спробуй інший підсилювач.
...хоча мої, на диво, доволі непогано звучали навіть з JVC AX-R742.
Востаннє редагувалось 11 жовтня 2024, 14:25 користувачем Тібетський Ламер, всього редагувалось 1 раз.
Fisha
Риба
Пости в темі: 13
Подякував: 1550 разів
Подякували: 4399 разів

Непрочитане повідомлення Fisha »

давайте все ж від дінаудіо повернемось до теми
yahennadiy
ветеран

Якщо про розробку та виробництво значної кількості домашніх АС (систем) на замовлення. Підбір динаміків, розрахунок, виготовлення, налаштування корпусів та фільтрів. Мова ж тут частково саме про це? Не про виготовлення чогось одиночного виключно для себе...
Чи можливо правильно масово виконувати налаштування, якщо не використовувати інструменти, які дають можливість інструментально "бачити" те, що відбувається на частотах зшивки діапазонів? Це мінімум мініморум. Взагалі ж питань при створенні АС з нуля, які потребують необхідності інструментального аналізу та контролю, як я розумію, значно більше. АЧХ, імпеданс, фаза, рівень спотворень у всьому діапазоні частот та потужностей... Все вухами? "Золоті вуха" як основний інструмент для цього?.. :)
Я нікого й нічого не критикую зараз. Просто цікаво.
Я ще не засмічую тему? :hi:
Yuri S
ветеран
Пости в темі: 24
Подякував: 2801 разів
Подякували: 1871 разів

Непрочитане повідомлення Yuri S »

Замучали совсем Сатори, а он старался, и форум развивает. Чужая система всегда непонятна и отторает.
Делить по честному - поровну не получится (с)
Відповісти

Повернутись до “Власними руками”