Телефонний підсилювач. Чи була гітара?
- SVS
- ветеран
- Пости в темі: 27
- Подякував: 2495 разів
- Подякували: 2830 разів
- Вік: 65
- Контактна інформація:
Телефонний підсилювач. Чи була гітара?
Відкрив цю тему щоб не офтопити в viewtopic.php?f=15&t=35013&p=472780#p472780.
Почну з того, що я не прихильник музики з головних телефонів. Колись, як тільки вони з'явились в продажу, купив ТДС-5 (вони у мене й досі є, амбушури зотліли, правда). Не зайшло. Тому й не звертав уваги на телефони і все, що їх стосується.
Недавно до мене звернулися з проханням зробити телефонний підсилювач який за детальністю був би не гірший за Topping D90 Discreet, але щоб його можна було слухати, бо звучання цюого Топпінгу це повний мертв'як.
На моє тверде переконання краще лампи відтворити звук не може ніщо, тому напівпровідники та гібриди не розглядалися взагалі.
Був зроблений макет, однотакт на 6П14П, коммутація 4 вторинних обмоток дозволяє без проблем підключати телефони з імпедансом 8...600 Ом. Для тестування використовувались "легкі" телефони Fostex TH610 та "тугі" ÆON 2 Noire. Зразу скажу що для макету було все одно легкі чи тугі ці телефони (це не моя класифікація, мені іх так рекомендували), навіть їх паралельне підключення не впливало на якість звуку.
Тепер про тестування. Все було добре, є детальність і є життя в музиці. Коли все добре, хочеться чогось кращого, я почав гратися з макетом. І тут, під час прослуховування чергової маніпуляції, та треці (який знесли в першій темі, але деякий час можна буде скачати тут https://dropmefiles.com.ua/ua/XAyzWh) виявилося що в правому каналі грає не гітара, а цикають щітки.
Я послухав на колонки, там також щітки. Так я і залишив.
Через деякий час до мене зайшов знайомий, приніс свої телефони, комп'ютерні, але не дуже прості, баксів за 300, назви не пам'ятаю.
Почали слухати, порівнювали з Фостексами. Звук трохи простіший, ніж у Фостексів, але не критично.
Запустили цей трек, на Фостексах цикають щітки, а на комп'ютерних лабає гітара. Підключили їх паралельно, ефект той же.
Такий досвід, буду шукати пояснення.
Після цього я також шукав в інтернеті склад музикантів, але цього фото download/file.php?id=171594&mode=view не знаходив. Була інфа що до складу входять духові, бас та ударні. На фото є ще гітара, але в фонограмі чути скрипки, на фото жодної не видно.
Далі буде.
Почну з того, що я не прихильник музики з головних телефонів. Колись, як тільки вони з'явились в продажу, купив ТДС-5 (вони у мене й досі є, амбушури зотліли, правда). Не зайшло. Тому й не звертав уваги на телефони і все, що їх стосується.
Недавно до мене звернулися з проханням зробити телефонний підсилювач який за детальністю був би не гірший за Topping D90 Discreet, але щоб його можна було слухати, бо звучання цюого Топпінгу це повний мертв'як.
На моє тверде переконання краще лампи відтворити звук не може ніщо, тому напівпровідники та гібриди не розглядалися взагалі.
Був зроблений макет, однотакт на 6П14П, коммутація 4 вторинних обмоток дозволяє без проблем підключати телефони з імпедансом 8...600 Ом. Для тестування використовувались "легкі" телефони Fostex TH610 та "тугі" ÆON 2 Noire. Зразу скажу що для макету було все одно легкі чи тугі ці телефони (це не моя класифікація, мені іх так рекомендували), навіть їх паралельне підключення не впливало на якість звуку.
Тепер про тестування. Все було добре, є детальність і є життя в музиці. Коли все добре, хочеться чогось кращого, я почав гратися з макетом. І тут, під час прослуховування чергової маніпуляції, та треці (який знесли в першій темі, але деякий час можна буде скачати тут https://dropmefiles.com.ua/ua/XAyzWh) виявилося що в правому каналі грає не гітара, а цикають щітки.
Я послухав на колонки, там також щітки. Так я і залишив.
Через деякий час до мене зайшов знайомий, приніс свої телефони, комп'ютерні, але не дуже прості, баксів за 300, назви не пам'ятаю.
Почали слухати, порівнювали з Фостексами. Звук трохи простіший, ніж у Фостексів, але не критично.
Запустили цей трек, на Фостексах цикають щітки, а на комп'ютерних лабає гітара. Підключили їх паралельно, ефект той же.
Такий досвід, буду шукати пояснення.
Після цього я також шукав в інтернеті склад музикантів, але цього фото download/file.php?id=171594&mode=view не знаходив. Була інфа що до складу входять духові, бас та ударні. На фото є ще гітара, але в фонограмі чути скрипки, на фото жодної не видно.
Далі буде.
- dukua
- ветеран
- Пости в темі: 21
- Подякував: 4187 разів
- Подякували: 8802 разів
- Вік: 54
Re: Телефонний підсилювач. Чи була гітара?
Смачна інтрига!
Я таке дуже люблю.
Скажіть, будь ласка, я правильно розумію, що для тесту є тільки Ютюб і цей Ваш файл?
Файл - це конвертація з Ютюба?
Іншими словами – якіснішого оригіналу немає у [вильному] доступi?
P.S. ставлю таки пироженку с колой
на наявность гитары.
Я таке дуже люблю.
Скажіть, будь ласка, я правильно розумію, що для тесту є тільки Ютюб і цей Ваш файл?
Файл - це конвертація з Ютюба?
Іншими словами – якіснішого оригіналу немає у [вильному] доступi?
P.S. ставлю таки пироженку с колой

Double blind ABX police officer
-
- ветеран
- Пости в темі: 4
- Подякував: 288 разів
- Подякували: 605 разів
- Вік: 42
Хочу добавить к первому комментарию. Я был в трех крупнейших магазинах ушей , слушая дорогие вещи, как усиление так и уши. И пришел к выводу что крутого звука как в подготовленной комнате с крутой системой в ушах скорее всего нет. Да, у ушей есть много преимуществ, но качество крутой системы им не видать. Может быть старший Сенхайзеры за 30тыс долларов, но таких вещей в Украине нет. Я люблю открытые уши и Мезе Империя мне очень близки, Сенхайзеры 800 не подошли вообще.
- spiridon
- ветеран
- Пости в темі: 3
- Подякував: 1637 разів
- Подякували: 6100 разів
- Вік: 69
Мой товарищ слушает дорогие Аббисы с дорогим усилителем на 300 б ,по его словам никакая крутейшая система рядом не валялась ,а он толк в этом понимает ...
-
- ветеран
- Пости в темі: 4
- Подякував: 288 разів
- Подякували: 605 разів
- Вік: 42
Фокал Утопия понравилось. Аббисы слушал AB1266 PHI TC (похожие на них) крутые, но ценник, громозкие на голове. На 300 лампе это жирненько!!! Спиридыч спасибо что напомнил про Аббисы, несомненно они хороши, но ценник как три мезе империя. Ценик сейчас в сети от 372тыс. грн
-
- слухач
- Пости в темі: 8
- Подякував: 463 разів
- Подякували: 505 разів
- Вік: 71
Гітару чутно, і саме велику джазову "банку", як на фото.
По фонограмі можна навіть спробувати вгадати послідовність акордів (гармонію), але впевнено можна говорити про секст- і септ-акорди з приглушеними струнами, що дуже притаманно джазу. Ритмічній малюнок теж досить джазово-стандартний... зверніть увагу на штрих "up" десь на 5й, 9й, 13й секунді, після штрихів "down" - хіба це можливо виконати на щітках?
Гітара, безумовно, є.
По фонограмі можна навіть спробувати вгадати послідовність акордів (гармонію), але впевнено можна говорити про секст- і септ-акорди з приглушеними струнами, що дуже притаманно джазу. Ритмічній малюнок теж досить джазово-стандартний... зверніть увагу на штрих "up" десь на 5й, 9й, 13й секунді, після штрихів "down" - хіба це можливо виконати на щітках?
Гітара, безумовно, є.
- Eugene
- ветеран
- Подякував: 2 разів
- Подякували: 7142 разів
- Контактна інформація:
Дивний висновок, що "краще лампи нічого не може бути", і не менш дивовижний спосіб тестування.
З повагою.
З повагою.
- dukua
- ветеран
Да, они сильно норовистые - даже те, которые 800S
...а пока на всяк случай выгладываю супер-мега-фильские наушники, на которых гитару слышно четко и определенно:
- Snark
- ветеран
- Пости в темі: 6
- Подякував: 373 разів
- Подякували: 4709 разів
- Вік: 48
ты ж говорил, что шаришь в этой теме

аудио система пытается повторить то, что мы слышим во время записив студии, на концерте, в комнате, в клубе, в баре...
наушники - это детали записи
в студии - это ловля блох или доп контроль (не основной), но только доп
поэтому все записи аранжируются, сводятся и мастерятся только на акустических системах
наушники:
- в процессе записи - чтоб не лезло в микрофон от исполнителей/ловля блох для режиссера
- доп контроль (не основной) по деталям во время сведения и мастеринга
а для невыносимого аудиофила - наушники могут стать счастьем

Слухати музику - це, без сумніву, один із самих
екстравагантних способів витрачати гроші
Маурісіо Кагель
Маурісіо Кагель
- spiridon
- ветеран
- Пости в темі: 3
- Подякував: 1637 разів
- Подякували: 6100 разів
- Вік: 69
Видимо для людей умеющих зарабатывать , вопрос цены наушников и усилителя не стоит ))) вот фотки надыбал , а ушей не нашел ))
- Snark
- ветеран
- Пости в темі: 6
- Подякував: 373 разів
- Подякували: 4709 разів
- Вік: 48
скачав файл
прослухав з макбука на навушниках:
apple air-pods pro
Jbl Tune 720BT
Beyerdynamic DT 770 (old ones)
AKG K240 (old ones)
і на основній системі
всюди акустична гітара
більше того - чутно щіпки по струнах...
прослухав з макбука на навушниках:
apple air-pods pro
Jbl Tune 720BT
Beyerdynamic DT 770 (old ones)
AKG K240 (old ones)
і на основній системі
всюди акустична гітара
більше того - чутно щіпки по струнах...
Слухати музику - це, без сумніву, один із самих
Маурісіо Кагель
Маурісіо Кагель
- SVS
- ветеран
- Контактна інформація:
Слухати є що, просто такий ефект я почув вперше, більше такого ніде не чути.
Файл з інтернету, раніше, на жаль, я навіть не чув про них
- SVS
- ветеран
- Контактна інформація:
Висновки чрмусь Ви робите. Я писав про власне сприйняття.
- SVS
- ветеран
- Контактна інформація:
Макет, як це буває, робиться з того, що є під руками, щоб перевірити задумку. Так було й цього разу. І при прослуховуванні було чути гітару.
Заміна міжкаскадного конденсатора, а спочатку використовувався простий поліпропіленовий Х2, на Jantzen Superior Z-Cap замінила гітару на щітки. Думаю що це ближче до оригіналу.
Багато фірм, навіть в дуже дорогих моделях, використовують конденсатори Wima, це може приводити до таких дивних речей.
А, взагалі, цікаво: апаратура для прямого аранжування музики. Це меломанство чи аудіофільство?
Заміна міжкаскадного конденсатора, а спочатку використовувався простий поліпропіленовий Х2, на Jantzen Superior Z-Cap замінила гітару на щітки. Думаю що це ближче до оригіналу.
Багато фірм, навіть в дуже дорогих моделях, використовують конденсатори Wima, це може приводити до таких дивних речей.
А, взагалі, цікаво: апаратура для прямого аранжування музики. Це меломанство чи аудіофільство?
- Eugene
- ветеран
- Подякував: 2 разів
- Подякували: 7142 разів
- Контактна інформація:
Для мене це дивно. Не більше, ніж особиста думка щодо Вашого твердження. Що не так?
З повагою.
- dukua
- ветеран
Пан SVS, поймите меня пожалуйста правильно, и не считайте это каким-то "наездом". Но если на акустике гитары нет - то надо заодно проверить акустику. Ну или - не надо, пускай так и останется. Но мне было бы обидно, если б моя акустика скрывала тО, что слышно отчётливо в гарнитуре Лоджитек за 8-12 баксов (в зависимости от времени и места покупки). Я отчётливо понимаю, что любой акустике соревноваться в ясности и динамическом диапазоне с верхними наушниками, например теми же планарами, да на хороших усилителях (вот как выше пан spiridon приводил пример) - дело абсолютно безнадежное. Потому что это - тот самый "короткий аудиофильский тракт". Но когда большой тракт оказывается менее ясным, чем даже гарнитура Лоджитек.... Ну, не знаю
P. S. Да, фостексы 610 - мегажирные. Если к ним ещё и усилитель такой же, жирный - то будет холестериновая беда. Этот жир, ползущий снизу, может нижние обертона гитары действительно замаскировать. И Аеоны - тоже самое: из жирных, приятно, но сильно окрашенных наушников. Может, а этом дело.

P. S. Да, фостексы 610 - мегажирные. Если к ним ещё и усилитель такой же, жирный - то будет холестериновая беда. Этот жир, ползущий снизу, может нижние обертона гитары действительно замаскировать. И Аеоны - тоже самое: из жирных, приятно, но сильно окрашенных наушников. Может, а этом дело.
-
- слухач
- Подякував: 463 разів
- Подякували: 505 разів
- Вік: 71
Тобто заміна конденсатора настільки змінила тракт (підсилювач), що гітара стала звучати як щітки. Для мене таке погіршення роздільної здатності тракту було б неприйнятним.

Доречі, а як на тому Топпінгу з першого поста - чутно гітару чи щітки?
- dukua
- ветеран
Видимо, имеется ввиду не D90 Discreet, а TOPPING A90 Discrete (который усь для наушников).
Конечно, на нем все слышно.
Дело только в том, что он зажатый и плоский.
То есть другими словами: "хоть информация и поступает регулярно и в полном обьеме, но всё равно не радует".
Конечно, на нем все слышно.
Дело только в том, что он зажатый и плоский.
То есть другими словами: "хоть информация и поступает регулярно и в полном обьеме, но всё равно не радует".

- SVS
- ветеран
- Контактна інформація:
Я так розумію, що ви тільки чули словосполучення "роздільна здатність" і не уявляєте що це таке.
Якщо замість ВЧ сигналу чути більш низькочастотний (коли два чи кілька періодів об'єднуються в один), то це і є погіршена роздільна здатьність. Зазвичай так не буває, просто валятьбся ВЧ. Тут я маю прямо протилежний ефект. Частотний діапазон підсилювача на 1 Вт 8...80 000 Гц без резонансів, він тут ні при чому.
- SVS
- ветеран
- Контактна інформація:
А якщо в акустиці немає щіток?
Див. пост вище.
Хто має не просто власні фантазії, а якусь обгрунтовану думку щодо цього феномена, прошу висловитись.
- alss
- учасник
- Пости в темі: 1
- Подякував: 54 разів
- Подякували: 150 разів
- Вік: 76
Гітара, без сумніву, весь час звучить, а на початку, до атаки оркестру, так взагалі домінує. Слухав на лампах та Танноях старих.
Навушників нема. І не буде...
Навушників нема. І не буде...