и всё же

Розмови на різні теми
Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13626

Непрочитане повідомлення Шмель »

JLT_2011 писав: Ответ от людей.
В последнее время заметил,"зеленый" начал частенько злоупотреблять ненормативной лексикой,напрямую или завуалированную. Думаю,тут два варианта 1.Нервы перед выборами здают или 2. В порохоботы принимают дебилов,которым ампутируют остатки,если можно так сказать - мозга.

Так это только начало (по поводу первого пункта). Далі буде.
Аватар користувача
JLT_2011
учасник
Пости в темі: 247
Повідомлень: 406
З нами з: 11 грудня 2011, 23:10
Звідки: Україна м.Кам'янське
Подякував: 422 разів
Подякували: 178 разів

Re: и всё же

#13627

Непрочитане повідомлення JLT_2011 »

Шмель писав:

Так это только начало (по поводу первого пункта). Далі буде.
Страшно представить.
Аватар користувача
Neprus
ветеран
Пости в темі: 4982
Повідомлень: 19221
З нами з: 19 листопада 2011, 20:54
Звідки: Київ
Подякував: 6144 разів
Подякували: 16895 разів

Re: и всё же

#13628

Непрочитане повідомлення Neprus »

З виступу Генерального прокурора Юрія Луценка на нараді щодо ключових напрямків реформування будівельної галузі України
Показати текст
Я дякую за запрошення. Чесно кажучи, я сам просив запросити мене на подібний захід. Декілька слів перед головним меседжем мого виступу.

Вважаю, що голова Державної архітектурно-будівельної інспекції знаходиться на правильному шляху по спрощенню і автоматизації всіх можливих процедур і рішень. Як інженер електронної техніки, давним давно, ще будучи в міліції, в МВС, зрозумів, що єдиний надійний шлях уникнення корупції - переведення в автоматизований режим. Як тільки з’являється можливий контакт між імовірним хабародавцем і хабаровимагачем, є проблеми.

Тому вважаю що сьогодні, так я чую, будуть прийматися чергові рішення про спрощені процедури, автоматизовані процедури – це все добре.

Позиція друга. Колись мій покійний батько, який був одним із керівників міста, святкував головне єдине галузеве, як-то кажуть, відомче свято – день будівельників.

Мене виховували в тому, що це одна із найважливіших професій в нашій країні. Вона одна із найгарніших, бо ти бачиш конкретний результат.

Тим не менше за останні роки не можна не побачити, що вона стала об’єктом чи не найбільшого вимагання хабарів в нашій країні. Так, з економікою проблема через окупацію, війну, багато інших руйнівних процесів…

Хабарники мають меншу ступінь поживи і тому скажемо прямо: система ДАБІ сьогодні одна із найкорумпованіших в країні. Це не проста заява, вона підкріплена конкретними доказами, бо тільки за останній період на хабарах затримані керівник Волинської, Тернопільської…

Завчасно ідучи по дорозі до хабара, сама звільнилася з роботи керівник Закарпаття. Затримані місцеві керівники, тобто новопризначені: Васильків Київської області, міста Черкаси…Цей сумний перелік можна продовжувати.

Про що він нам говорить. Будь-який хабар це лише верхівка айсберга, яка сигналізує про наявну систему. Якщо це один хабар, це може бути простий випадок, недобросовісний працівник. Якщо іде такий перелік, про який я вам кажу, це означає що це верхівка існуючого повномасштабного механізму збирання данини. Більше всього мене обурює навіть не сам факт незломаної системи корупції, а в тому, що навіть в порівнянні з безпрецедентним розкраданням країни часів Януковича ці хабарі зросли.

Давайте говорити прямим текстом. В місті Одеса при Януковичу збирали 5 доларів за квадратний метр. Від 3 до 5. А зараз, по моїм даним, 20. І це говорять всі будівельники. Я правий чи ні? Ви, в кінці кінців, колись заговорите, шановні будівельники?

В Херсоні, здавалось, маленька область, я не знаю, скільки було при Януковичі, але сьогодні 7. Те саме відбувається у столиці, те саме відбувається у всіх містах. Це система.

Я приїхав сюди сказати прості речі: якщо ми просто чекаємо доки СБУ, МВС, прокуратура зловлять хабарника, тоді, я перепрошую, я не розумію, навіщо існує виконавча влада. Якщо ми одна команда, а я впевнений, Геннадій Григорович, що ми – одна команда, то ми повинні діяти двома шляхами: хабарників саджати у тюрму, а там, де є очевидні докази створення умов для «мзди» - звільняти негайно, через відповідні дисциплінарні процедури.

Конкретний приклад: місто Одеса, маленький флігель – 250 кв м, намагаються добудувати, звертаються до місцевих органів архітектури – видайте містобудівні умови. Після довгих митарств і, як каже мені заявник, оплати мзди (на жаль, він звернувся пізно, інакше б зафіксували) він таки отримує ці умови. Після цього йому чотири місяці не реєструють повідомлення про початок будівництва, хоча воно має бути автоматичне, я правильно розумію?

Чотири місяці його водять, водять, водять, поки він не звернувся до депутатів, депутати написали заяви, йому видали, в кінці кінців, ці умови. Але одночасно за це, без мзди ж остались, скасували містобудівні умови. На чому весь процес зупинений.

Що це означає? Це означає, що людина, яка цим займається в Одесі, створює умови, при яких без хабара нічого збудовано не буде. Ні автоматично, ні неавтоматично. З депутатами, без депутатів. Без хабара там збудувати нічого неможливо.

Тому я вважаю, що керівництво повинне запустити дисциплінарні процедури і такого керівника – зняти з посади. Якщо він «не в теме» чи «не в доле», - і те, і те – не влаштовує. Якщо він не розуміє що роблять підлеглі – нехай шукає легшу роботу. Якщо він в долі, значить нехай іде, поки його дядьки – прокурори не пов’язали в наручники. От і все. Тоді я розумію, що ми команда. Тоді я розумію, що будь хто, хто створює умови для хабарництва, звільняється по дисциплінарному, а ті, хто цього не розуміє, будуть арештовані по кримінальному. Вважаю, що це єдиний підхід до цієї галузі.

Давайте скажемо прямо: у нас на сьогоднішній день у країні є приблизно, ну не так багато, п’ять напрямків – суперкриміналізованих.

Митниця, державний сектор економіки, куди кожна партія хоче встромити свого менеджера, хоча 2/3 державних підприємств є нібито збитковими – вони дуже прибуткові для своїх партійних менеджерів.

Четверта історія – це видача ліцензій, маю на увазі газ, нафта, граніт, пісок і таке інше. В нас після революції з 772 ліцензій лише 34 пройшли аукціон. Все решта під столом. З відповідними наслідками. І до цього сумного глобального переліку прийдеться додати і систему містобудування, конкретно ДАБІ. І стара система державна, і новопризначена - місцеві органи відповідного архітектурно-будівельного контролю.

В цьому сумному переліку з 4 криміналізованих галузей зараз перед нами сидять керівники однієї з них. Я не вірю в те, що хабарника можна умовити припинити брати хабарі. Я вірю в те, що його можна примусити або звідти піти, або, в кінці кінців, зрозуміти, що він сяде.

Вчора з черговим хабарем керівника Волинського автодору, який був затриманий при отримані 300 тисяч гривень. Я вже не витримав – завжди у своїй інформації пишу «Закон і Справедливість», чесно кажучи, вчора навіть рука не піднялась, задовбали…Що треба ще зробити, щоб люди зрозуміли, що в країні так уже, як було, не буде.

2200 хабарників отримали вироки суду, 9000 затримано знов цього року. Передайте, будь ласка, собі і всім своїм підлеглим: так як колись було - уже не буде. Той, хто не хоче по цим новим умовам працювати на зарплату, просто краще відійти. Хто очевидно створює умови для продовження постів збору данини – Олексій, Геннадій, ви маєте їх просто дисциплінарно звільняти.

Будівельники, впевнений, що зараз додадуть масу фактів, і по кожному факту хтось має піти. Якщо це незрозуміло, тоді хтось сяде. От мій меседж простий.

Я не Торквемада, я не приїхав сюди розказувати про страшну інквізицію. Мені, чесно кажучи, ніколи особливої приємності люди в наручниках не доставляють.

Але, тим не менше, дивитися в очі будівельникам, які кажуть, що навіть при Янику такого не було, дослівно цитую. І потім я дізнаюся, дійсно, що в рази виросли хабарі – я більше з цим мириться не можу. Мене призначили на таку посаду – Генеральний прокурор. Тому перепрошую, усім, хто не розуміє цих слів, буде оголошена війна. Всі, хто стане в стрій з нормальними людськими умовами для тих, хто в жахливих умовах будують країну, можуть розраховувати на мій захист і підтримку…

Я Генеральний прокурор, але ще маю захищати не тільки закон, але і права. Презумпцію невинності ніхто не скасовував.
Аватар користувача
Neprus
ветеран
Пости в темі: 4982
Повідомлень: 19221
З нами з: 19 листопада 2011, 20:54
Звідки: Київ
Подякував: 6144 разів
Подякували: 16895 разів

Re: и всё же

#13629

Непрочитане повідомлення Neprus »

Вечір на позитиві: гарні новини четверга, 13 вересня
Зубожіємо разом, зубожіємо краще, зубожіємо більше! Експансія авіакомпаній у Борисполі, ківі на Черкащині та українські гарбузи у Великій Британії
https://petrimazepa.com/pm-daily130918positive
yuri_kov
ветеран
Пости в темі: 1175
Повідомлень: 6621
З нами з: 02 лютого 2013, 00:55
Звідки: Харьков
Подякував: 2002 разів
Подякували: 2573 разів
Вік: 51

Re: и всё же

#13630

Непрочитане повідомлення yuri_kov »

хохол писав:Всё! Всё! Всё! Пороха не выбираем, выбираем тока Йюлю, у ней такова безобразия не будет... :)
А чё Юлю, а не Путина например? Уж если бредить, так по полной программе.
Нам кажется что мы имеем опыт, а на самом деле это опыт постоянно имеет нас
Аватар користувача
Fundorin
ветеран
Пости в темі: 611
Повідомлень: 6116
З нами з: 26 листопада 2011, 15:47
Звідки: Дніпро
Подякував: 3176 разів
Подякували: 8159 разів

Re: и всё же

#13631

Непрочитане повідомлення Fundorin »

Tommy писав:
Тут есть тонкость. Оставлять завод на дорогой земле экономически нецелесообразно. Выгоднее перенести в другое место на "дешевую" землю. Возможно, здесь так и произошло, оборудование перевезено, а не уничтожено, рейдерского захвата нет. Другое дело как дальше распорядятся освободившейся территорией: отдадут ли ее за бесценок (с мин. ар. платой в бюджет) за откат или организуют честный тендер. В последнее мне уже не верится...
Оборудование основного производства продается по цене металлолома. А вот что не продастся, то и будет перевезено на окраину. Но приходится забирать купленное своими силами, так как местные работники за демонтаж просят 80 коп. за килограмм.
"Таков наш век: слепых ведут безумцы!"
"Король Лир", Уильям Шекспир, © 1608 г.
Castle

Re: и всё же

#13632

Непрочитане повідомлення Castle »

В 92 році проходив практику на тому арматурному заводі ( в гальванічному цеху) , будучи студентом, вже тоді там майже нічого не вироблялося, лише пару цехів напівпрацювали... Зараз я думаю там дупа повністю, а враховуючи що завод знаходиться недалеко від центру міста і займає суттєву площу, до того ж збитковий, судячи з боргів за електрику
https://www.oe.if.ua/uk/articles/5b28cc ... 7e074b4ae7
То нафіг він там потрібний?
Аватар користувача
хохол
ветеран
Пости в темі: 338
Повідомлень: 2771
З нами з: 09 вересня 2012, 12:53
Звідки: запорожье
Подякував: 2954 разів
Подякували: 3268 разів
Вік: 62

Re: и всё же

#13633

Непрочитане повідомлення хохол »

yuri_kov писав: А чё Юлю, а не Путина например? Уж если бредить, так по полной программе.
Я ли брежу? Это же вы вместо того шоб обсудить, предложить какие-то меры по борьбе с тем явлением (ведь в нашей-то ситуации, сами выборы ничё не изменят), всё время твердите - "Голосуйте за это все на выборах, вы же именно об этом мечтали, да?"(С). Так шо то у меня была ирония, а не бред, но видать попал в адресат.
:)
yuri_kov
ветеран
Пости в темі: 1175
Повідомлень: 6621
З нами з: 02 лютого 2013, 00:55
Звідки: Харьков
Подякував: 2002 разів
Подякували: 2573 разів
Вік: 51

Re: и всё же

#13634

Непрочитане повідомлення yuri_kov »

хохол писав: Это же вы вместо того шоб обсудить, предложить какие-то меры по борьбе с тем явлением...
Бл... я в падаю в ступор когда вот такое читаю... реально ужасает вот такой вот уровень "электората"
Нам кажется что мы имеем опыт, а на самом деле это опыт постоянно имеет нас
Аватар користувача
хохол
ветеран
Пости в темі: 338
Повідомлень: 2771
З нами з: 09 вересня 2012, 12:53
Звідки: запорожье
Подякував: 2954 разів
Подякували: 3268 разів
Вік: 62

Re: и всё же

#13635

Непрочитане повідомлення хохол »

yuri_kov писав: Бл... я в падаю в ступор когда вот такое читаю... реально ужасает вот такой вот уровень "электората"
Осторожно(!), не навернитесь с высоты своего уровня, к нам, "электорату" :)
Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13636

Непрочитане повідомлення Шмель »

Порошенко чи Тимошенко: кого з кандидатів у президенти підтримає Америка?

https://ukrainian.voanews.com/a/za-kogo ... ?nocache=1
Аватар користувача
Дмитрий Медведев
ветеран
Пости в темі: 1094
Повідомлень: 10150
З нами з: 27 листопада 2010, 17:14
Звідки: Харьков
Подякував: 3912 разів
Подякували: 15412 разів
Вік: 63
Контактна інформація:

Re: и всё же

#13637

Непрочитане повідомлення Дмитрий Медведев »

yuri_kov писав: Бл... я в падаю в ступор когда вот такое читаю... реально ужасает вот такой вот уровень "электората"
Б...я, я впадаю в ступор от всех вас....
Востаннє редагувалось 14 вересня 2018, 14:19 користувачем Дмитрий Медведев, всього редагувалось 1 раз.
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13638

Непрочитане повідомлення Шмель »

"На забій!" Бійця АТО Тимура Тумгоєва видали Росії. Реакція його командира.

https://www.uaportal.com/ukr/article/mu ... evskij.htm
Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13639

Непрочитане повідомлення Шмель »

Інгуша Тимура Тумгоєва було затримано в Харкові українськими силовиками і передано ФСБ Росії. За попередніми даними, Тумгоєв воював у складі ДУК ПС (уточнив - 8-й бат УДА АРАТТА).

За поки не підтвердженою інформацією, підставою затримання його було нелегальне перебування на території України. Раніше Тумгоєв звертався по надання статусу біженця, але йому ДМС відмовила.
ФСБ Росії неодноразово зверталося з проханням про екстрадицію Тимур Тумгоєва, оскільки той звинувачується Росією в участі у війні у Сирії.
Правову допомогу Тумгоєву надавала Харківська правозахисна група. Там підтверджують затримання їх підопічного, і наголошують, що нині діє заборона Комітету ООН з прав людини на його екстрадицію.
За даними "Кавказ.Реалії", рішення про екстрадицію Тумгоева підписав заступник Генпрокурора України Євген Єнін.
Я зараз збираю документи, котрі стосуються цієї справи.
Наразі невідомо, хто затримував і чи приймав суд рішення про екстрадицію. В будь-якому разі, я не можу уявити, що таке могло статися, не можу придумати жодні логічні підстави для такого жахливого випадку.
Буду вдячний за додаткову інформацію від тих, хто особисто знає Тимура.
Слідкуйте за оновленнями (щоб було надійніше, у коментарі – посилання на мій телеграм-канал).

Апдейт
Прокуратура підтверджує факт передачі.
Я вважаю, що ми не можемо видавати НІКОГО країні-агресору, хоча б на тій підставі, що Росія вважається країною, де немає неупередженого правосуддя. Будемо далі виясняти.

Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13640

Непрочитане повідомлення Шмель »

Не политика.

20 цікавих фактів про українську мову, які слід знати.

http://www.uaua.world/10160/?utm_source=facebook
Аватар користувача
jra7
слухач
Пости в темі: 534
Повідомлень: 608
З нами з: 27 грудня 2023, 10:22
Подякував: 163 разів
Подякували: 99 разів

Re: и всё же

#13641

Непрочитане повідомлення jra7 »

Шмель писав:Не политика.

20 цікавих фактів про українську мову, які слід знати.

http://www.uaua.world/10160/?utm_source=facebook
Пане Шмель, КЛАС ! І тепер ви почнете регулярно писати по українськи в силу , що мова символ незалежності держави !.....бо у (х)уйла-окурка мотивація --- защіта русскоязичного населенія ( Прибалтика, Грузія, Молдова, Україна ) ! В принципі це до всіх російськомовних! " Армія, МОВА , віра " !
Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13642

Непрочитане повідомлення Шмель »

jra7 писав: Пане Шмель, КЛАС ! І тепер ви почнете регулярно писати по українськи в силу , що мова символ незалежності держави !.....бо у (х)уйла-окурка мотивація --- защіта русскоязичного населенія ( Прибалтика, Грузія, Молдова, Україна ) ! В принципі це до всіх російськомовних! " Армія, МОВА , віра " !

Я завжди намагаюсь спілкуватись мовою опонента. На роботі веду професійну документацію на українській мові. Розумію і пишу без великих проблем. Розмовляю трохи кумедно. :)
Аватар користувача
Neprus
ветеран
Пости в темі: 4982
Повідомлень: 19221
З нами з: 19 листопада 2011, 20:54
Звідки: Київ
Подякував: 6144 разів
Подякували: 16895 разів

Re: и всё же

#13643

Непрочитане повідомлення Neprus »

Сьогодні на суднобудівному заводі “Кузня на Рибальському”, що у Києві відбудеться спуск на воду десантних катерів проекту 58181 “Кентавр”
https://mil.in.ua/novi-odynyci-dlya-flo ... tavry/amp/
Аватар користувача
Neprus
ветеран
Пости в темі: 4982
Повідомлень: 19221
З нами з: 19 листопада 2011, 20:54
Звідки: Київ
Подякував: 6144 разів
Подякували: 16895 разів

Re: и всё же

#13644

Непрочитане повідомлення Neprus »

О российском следе в «притеснениях свободы слова» в Украине
Российские манипуляции на тему свободы слова в Украине. Когда и как?
https://petrimazepa.com/o_rossiyskom_sl ... _analiz_is
Аватар користувача
jra7
слухач
Пости в темі: 534
Повідомлень: 608
З нами з: 27 грудня 2023, 10:22
Подякував: 163 разів
Подякували: 99 разів

Re: и всё же

#13645

Непрочитане повідомлення jra7 »

Шмель писав:

Я завжди намагаюсь спілкуватись мовою опонента. На роботі веду професійну документацію на українській мові. Розумію і пишу без великих проблем. Розмовляю трохи кумедно. :)
Ну! Файні задатки у вас підтримувати у суспільстві державну незалежність розмовляючи українською, .... а я на мову оппонента не переходжу в суспільстві, ну в приваті можу , та й дома можу навіть перейти на китайську чи будь яку іншу мову , незалежно навіть від оппонента, по настрою ! Але це вдома ! :biggrin:
Аватар користувача
valeriy vanzha
ветеран
Пости в темі: 141
Повідомлень: 2504
З нами з: 06 квітня 2011, 21:50
Звідки: Полтава
Подякував: 7156 разів
Подякували: 1965 разів
Вік: 69

Re: и всё же

#13646

Непрочитане повідомлення valeriy vanzha »

Один из кандидатов в президенты - Д.Гнап
https://antikor.com.ua/articles/258308- ... _tjagnibok
http://topnews.pl.ua/politics/2018/09/04/119402.html
Шмель
ветеран
Пости в темі: 964
Повідомлень: 1722
З нами з: 19 грудня 2011, 08:29
Звідки: Славянск
Подякував: 3511 разів
Подякували: 2650 разів

Re: и всё же

#13647

Непрочитане повідомлення Шмель »

jra7 писав: Ну! Файні задатки у вас підтримувати у суспільстві державну незалежність розмовляючи українською, .... а я на мову оппонента не переходжу в суспільстві, ну в приваті можу , та й дома можу навіть перейти на китайську чи будь яку іншу мову , незалежно навіть від оппонента, по настрою ! Але це вдома ! :biggrin:

Живучи у Львові, простіше розмовляти тільки українською.
Аватар користувача
jra7
слухач
Пости в темі: 534
Повідомлень: 608
З нами з: 27 грудня 2023, 10:22
Подякував: 163 разів
Подякували: 99 разів

Re: и всё же

#13648

Непрочитане повідомлення jra7 »

Шмель писав:

Живучи у Львові, простіше розмовляти тільки українською.

Ну ! Гарно пишете по українськи , і надавши 20 фактів про нашу мову ви просто зобовязані тут на форумі писати на державній, тим самим відстоюючи нашу незалежність ! чи ви не згідні ?
Аватар користувача
Nikos(arcam)
слухач
Пости в темі: 269
Повідомлень: 974
З нами з: 24 березня 2012, 16:11
Звідки: Харьков
Подякував: 3420 разів
Подякували: 2514 разів
Вік: 54

Re: и всё же

#13649

Непрочитане повідомлення Nikos(arcam) »

"И словно мухи тут и там
Ходят слухи по домам,
А беззубые старухи
Их разносят по умам,
Их разносят по умам."(с)
-----------------------------------------
Началось:
Президент — Порошенко, премьер — Бойко, спикер — Медведчук. План согласован с Путиным.
https://lb.ua/news/2018/09/14/407500_tr ... ortom.html
Аватар користувача
jra7
слухач
Пости в темі: 534
Повідомлень: 608
З нами з: 27 грудня 2023, 10:22
Подякував: 163 разів
Подякували: 99 разів

Re: и всё же

#13650

Непрочитане повідомлення jra7 »

Nikos(arcam) писав:"И словно мухи тут и там
Ходят слухи по домам,
А беззубые старухи
Их разносят по умам,
Их разносят по умам."(с)
-----------------------------------------
Началось:
Президент — Порошенко, премьер — Бойко, спикер — Медведчук. План согласован с Путиным.
https://lb.ua/news/2018/09/14/407500_tr ... ortom.html
Шлюхи (слухи) пішли !!! :biggrin:
Відповісти

Повернутись до “Розмови та тусня audiogarret”