PureMagnetics писав: ↑06 лютого 2024, 15:11Описана поведінка - властива стрічкопротяжним механізмам, які мають проблеми зі стабільністю протягування стрічки, але поки що - на ранній стадії. І починається все зазвичай зі з'їзду висоти стрічки у напрямку "на нас".У меня с некоторыми кассетами такая беда приключается в последнее время: левый канал преимущественно в начале и конце кассеты плавает по высоким частотам, а доходя до середины кассеты все нормализуется. При этом правый канал по ВЧ всегда все отлично. Причем частенько (но не всегда) на обоих сторонах кассеты. Начал грешить на ЛПМ деки, но заметил что это происходит только на хромовых Басф и на обычных Макселл UR.
Я так понимаю это размагничиваются кассеты от времени? Но почему именно левый канал и почему в начале и в конце пленки?
В такому випадку - частина лівого каналу голови виходить за межі стрічки, що проявляє себе як:
- падіння загального рівня запису на лівому каналі
- падіння лише високих частот на лівому каналі
Варто зауважити - що мінорні проблеми з СПМ, можуть проявляти себе лише на стрічках певної товщини і навіть гладкості. І так, це мабуть найважчий момент у налаштуванні СПМ впринципі.
А процес пошуку винуватця, як завжди приблизно такий:
1. Спочатку перевіряємо висоту всіх елементів СПМ по шаблону.
2. Обов'язково перевіряємо перпендикуляри осей коромисел та плями контакту роликів і тонвалів. (див. третю серію, присвячену TEAC V-6030, там це показано).
Тримаємо в голові правило: ключ до стабільної протяжки стрічки по азимуту/висоті - строге суміщення центрів плями контакту ролика і тонвала і теоретично максимально коректної траекторії стрічки по ролику же (ну або центра бруска, його сторони 3,81 мм відповідно).
При цьому можна впринципі пробачити навіть легку асиметрію посадки ролика по висоті відносно стрічки/бруска.
3. Ну і перпендикулярність ГС + ГЗ/ГВ. Але я думаю з цим у Вас і так все гаразд.
4. Підмотка не має бути "звірячою"....в межах 20-25, ну максимум 30 грам.
Спасибо огромное! Как ситуация ухудшится отправлю мастеру на профилактику. На данный момент эти несколько проблемных кассет переписал заново. Сейчас они воспроизводятся отлично. Буду наблюдать. Еще раз спасибо за развернутый ответ.