Меломанський і аудіофільський звук, системи, компонентии
- Vasiles
- ветеран
- Пости в темі: 765
- Подякував: 433 разів
- Подякували: 216 разів
Меломанський і аудіофільський звук, системи, компонентии
Пропоную перенести в цю тему свої "роздуми" поо те яким має бути звук, розуміння "звуку" кожним дописувачем.
Так як ні одна вузька тема не може все об'єднати. Пропоную поговорити про "все" про різні складові аудіосистем.
У нашому середовищі дійсно існує розрізнення у розумінні між "меломанським" і "аудіофільським" звуком, і це пов'язано з різними підходами та критеріями щодо вимог до якості аудіо відтворення. Ось як я вважаю деякі загальні характеристики кожного з них:
Меломанський звук:
Емоційність: Меломани, часто орієнтуються на емоційний аспект музики та спрямовані на задоволення від слухання улюбленої музики. Вони можуть менш приділяти увагу деталізації і точності звуку.
Природність: Меломани можуть шукати такий звук, який наближається до природного звучання музичних інструментів та вокалу.
Масовий ринок: Меломанські аудіосистеми часто спрощені та доступні широкому колу споживачів, і не завжди орієнтовані на високу ціну.
Аудіофільський звук:
Точність та деталізація: Аудіофіли прагнуть до максимальної точності відтворення і високої деталізації звуку. Вони звертають увагу на всі нюанси, відтінки і динамічний діапазон музичних композицій.
Висока якість компонентів: Аудіофіли часто інвестують у дорогі аудіоапарати, які мають високу якість компонентів та можуть забезпечити більш точне відтворення музики.
Розширені формати: Вони віддавють перевагу використанню аудіоформатів високої роздільної здатності, таких як FLAC, SACD, або DSD, щоб зберегти якість запису.
Варто зауважити, що ці категорії можуть перетинатись, і кожен аудіофіл або меломан може мати свої унікальні вподобання щодо звуку. В кожному випадку, головна мета аудіофілів та меломанів полягає у насолоді від прослуховування музики, хоча з різними акцентами на аспектах якості звуку.
Це звичайно загалі поняття. Кожен може добавити щось своє.
Мені здається, що власне ми тут по різному сприймаємо, якими мають бути критерії звуку, для кожного з нас, тому і виникають постійні перетирки.
За себе я вже не одноразово писав, який звук повинен бути особисто для мене. І я вважаю, що досягнув того, чого хотів і що приносить задоволення від прослуховування власне музики а не звуків, як тут люблять казати.
Так як ні одна вузька тема не може все об'єднати. Пропоную поговорити про "все" про різні складові аудіосистем.
У нашому середовищі дійсно існує розрізнення у розумінні між "меломанським" і "аудіофільським" звуком, і це пов'язано з різними підходами та критеріями щодо вимог до якості аудіо відтворення. Ось як я вважаю деякі загальні характеристики кожного з них:
Меломанський звук:
Емоційність: Меломани, часто орієнтуються на емоційний аспект музики та спрямовані на задоволення від слухання улюбленої музики. Вони можуть менш приділяти увагу деталізації і точності звуку.
Природність: Меломани можуть шукати такий звук, який наближається до природного звучання музичних інструментів та вокалу.
Масовий ринок: Меломанські аудіосистеми часто спрощені та доступні широкому колу споживачів, і не завжди орієнтовані на високу ціну.
Аудіофільський звук:
Точність та деталізація: Аудіофіли прагнуть до максимальної точності відтворення і високої деталізації звуку. Вони звертають увагу на всі нюанси, відтінки і динамічний діапазон музичних композицій.
Висока якість компонентів: Аудіофіли часто інвестують у дорогі аудіоапарати, які мають високу якість компонентів та можуть забезпечити більш точне відтворення музики.
Розширені формати: Вони віддавють перевагу використанню аудіоформатів високої роздільної здатності, таких як FLAC, SACD, або DSD, щоб зберегти якість запису.
Варто зауважити, що ці категорії можуть перетинатись, і кожен аудіофіл або меломан може мати свої унікальні вподобання щодо звуку. В кожному випадку, головна мета аудіофілів та меломанів полягає у насолоді від прослуховування музики, хоча з різними акцентами на аспектах якості звуку.
Це звичайно загалі поняття. Кожен може добавити щось своє.
Мені здається, що власне ми тут по різному сприймаємо, якими мають бути критерії звуку, для кожного з нас, тому і виникають постійні перетирки.
За себе я вже не одноразово писав, який звук повинен бути особисто для мене. І я вважаю, що досягнув того, чого хотів і що приносить задоволення від прослуховування власне музики а не звуків, як тут люблять казати.
Скажи мені яке в тебе живлення і кабелі, я скажу тобі який в тебе звук)))
Sometimes, Music is the only Medicine the Heart and Soul need.
- Vasiles
- ветеран
Re: Меломанський і аудіофільський звук, системи, компонентии
Ось п.runner має ніби "думку" , або, як йому це здається що він її має.runner писав: У тебя не было Макинтоша 2105 - ну как лошара вот сейчас
Хоча по тому, яку він має "думку про кеш в стримері" можна зразу сказати, людина без розуміння, що пише. Або його запитання до мене, чим погана "виділена" лінія. Та вона не погана, вона ні про що, звичайно як на мене. (це те саме дурнувате ІМХО) )))
Тепер по цій картинці. 2105, реально класний апарат, звичайно за умови якщо він не "вбитий" місцевими "майстрами" , якщо в ньому всі фірмові компоненти, навіть якщо вони замінені на нові, але макові .
Що кидається в очі ,положення налаштування "еквалайзера" Крутиться еквик, - звуку немає, тай звідкіля йому бути, як крутиться еквалайзер )))))))
Хоча сам попередник, є досить таки слабким місцем в зв'язці цих Маків.
-
- ветеран
- Пости в темі: 216
- Подякував: 3966 разів
- Подякували: 3381 разів
З бумбоксами можна?
Ціна забута, якість залишається ... (Мішель Одіар "Les Tontons flingueurs")
-
- ветеран
Де я писав про кеш в стрімері?Vasiles писав: Ось п.runner має ніби "думку" , або, як йому це здається що він її має.
Хоча по тому, яку він має "думку про кеш в стримері" можна зразу сказати, людина без розуміння, що пише. Або його запитання до мене, чим погана "виділена" лінія. Та вона не погана, вона ні про що, звичайно як на мене. (це те саме дурнувате ІМХО) )))
Тепер по цій картинці. 2105, реально класний апарат, звичайно за умови якщо він не "вбитий" місцевими "майстрами" , якщо в ньому всі фірмові компоненти, навіть якщо вони замінені на нові, але макові .
Що кидається в очі ,положення налаштування "еквалайзера" Крутиться еквик, - звуку немає, тай звідкіля йому бути, як крутиться еквалайзер )))))))

- Vasiles
- ветеран
Звичайно, чому ні.runner писав:З бумбоксами можна?
Бумбокс, це з рубрики "меломанських систем"
Пам'ятаєте, як в певний час такі "ящики" в комісійних коштували як 3_х кімнатна квартира)))
-
- ветеран
У мене ROON READY, я йому прикрутив стримераVasiles писав: Звичайно, чому ні.
Бумбокс, це з рубрики "меломанських систем"
Пам'ятаєте, як в певний час такі "ящики" в комісійних коштували як 3_х кімнатна квартира)))
Востаннє редагувалось 21 липня 2023, 18:35 користувачем runner, всього редагувалось 1 раз.
- Vasiles
- ветеран
Якщо це були не Ви, то приношу свої вибачення.runner писав: Де я писав про кеш в стрімері?
Бо мені тут таку дурню писали двоє. Про одного не згадую, а іншого, можливо помилився.
Сорі.
Або хоча такий "перл", що Раутер має бути далеко від Стримера.
Хто це писав, теж уже не пам'ятаю. Алеж було таке.
- dukua
- ветеран
- Пости в темі: 1192
- Подякував: 4063 разів
- Подякували: 8570 разів
- Вік: 54
A шо там з кешем в стрімері трапилося?
Порозкрадали, покидьки?
Порозкрадали, покидьки?
Expectation bias is very real, and nobody is immune.
-
- ветеран
Так, на мою думку, чим далі від стрімера - тім краще.Vasiles писав: Якщо це були не Ви, то приношу свої вибачення.
Бо мені тут таку дурню писали двоє. Про одного не згадую, а іншого, можливо помилився.
Сорі.
Або хоча такий "перл", що Раутер має бути далеко від Стримера.
Хто це писав, теж уже не пам'ятаю. Алеж було таке.
Коли маявся аудіофілією, то ставив проміж роутером і стрімером медіаконвертери з оптичним дротом . Між ними було десь 5 м через основну стіну
Медіаконвертер, той що на стороні стрімера був твікнутий тай з лінійним блоком живлення
Грало кльово
Десь вони в мене зосталися - можу дати на послухати
- Vasiles
- ветеран
Суть була така.dukua писав:A шо там з кешем в стрімері трапилося?
Порозкрадали, покидьки?
Пропонувалось мені висмикувати лан зі стримера і спостерігати, що буде.
А нічого і не було ))). Тобто цим мені хотіли довести, що музика "грає" з кеша, а не з дроту.
Хоча на справді, як писав при тестування двох кабелів квеста, які в лінійці поряд.
Реальність така, слухаєш на одному лан кабелі, висмикуєш його міняє на інший, переходиш на інший трек щоб очистити кеш і повертаєшся до тестового треку .
Сліпий тест з 3_х разовим підходом для кожного з 2_х тестувальників, ніхто ні разу не помилився який лан "звучав"
-
- ветеран
Щодо свого мєломанського бумбоксу - я задоволений їм дуже, бо для фонового прослуховування він напевне найкращий, який мені довелося слухати. Близько до нього Найм мюсо великий. Найм має кучу класних фіч, своє програмне середовище , тощо,
Мій Master Dynamic значно простіший, лише оптика, акукс та блутус
Але в нього досить хороший цап - не памʼятаю, начебто бурбраун.
Корпус з композитного бетону - дуже важкий - 16 кіло. Звук такий мʼясистий навіть на невеликих рівнях гучності. Тіла значно більше ніж у найма ( ІМХО)
Люблю слухати на ньому касти классики піздно вночі з Еплмьюзік классік
Моя кохана врубає якесь диско, та тренується під нього у джапах
Корпус важкий та демфований - не можливо перегрузити
Мій Master Dynamic значно простіший, лише оптика, акукс та блутус
Але в нього досить хороший цап - не памʼятаю, начебто бурбраун.
Корпус з композитного бетону - дуже важкий - 16 кіло. Звук такий мʼясистий навіть на невеликих рівнях гучності. Тіла значно більше ніж у найма ( ІМХО)
Люблю слухати на ньому касти классики піздно вночі з Еплмьюзік классік
Моя кохана врубає якесь диско, та тренується під нього у джапах
Корпус важкий та демфований - не можливо перегрузити
- Vasiles
- ветеран
runner писав:
Коли маявся аудіофілією, то ставив проміж роутером і стрімером медіаконвертери з оптичним дротом . Між ними було десь 5 м через основну стіну
Медіаконвертер, той що на стороні стрімера був твікнутий тай з лінійним блоком живлення
Зрозуміло, якщо в хаті тільки Роутер від провайдера, то без бріджа, медіаконвертера не обійтись.
Тому що, ще раз, такий "сигнал" є дуже забруднений інвазивними наведенням з отощуючого середовища.
Без його очистки, музики на рівні хочаб СД, не буде.
-
- ветеран
- Пости в темі: 661
- Подякував: 1001 разів
- Подякували: 2040 разів
- Вік: 52
Если это про мои Маки, то они в шкафчике стоят, не используются.Vasiles писав: Тепер по цій картинці. 2105, реально класний апарат, звичайно за умови якщо він не "вбитий" місцевими "майстрами" , якщо в ньому всі фірмові компоненти, навіть якщо вони замінені на нові, але макові .
Положения ручек регуляторов тембра обусловлены работой щетки пылесоса во время регулярной уборки и все время меняются.
Пред этот - совершеннейшее говно, по всеобщему признанию, но, если избавится от конструкторской гениальной мысли использовать часть каскадов фонокорректора для усиления сигналов от всего остального, то вполне съедобен.
Попрошу пылесос, чтобы перед прослушиванием был более внимателен к темброблоку.

Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
- Vasiles
- ветеран
Зачекайте, Ви мені казав, що Мак для Форте. Що вже немає Форте?kvv писав:Если это про мои Маки, то они в шкафчике стоят, не используются.
Положения ручек регуляторов тембра обусловлены работой щетки пылесоса во время регулярной уборки и все время меняются.
Я свій комплект, власне і взяв як комплект за "смішні" гроші.
Хоча на сьогодні використовується тільки 2105
112 стоїть в стійці для "краси" з заміненою підсвіткою на "холодні" лампочки.
Звичайно можна багато говорити, але з новими розємами і на хорошому живленні звук 2105, як на мене просто чудовий і до того аудіофільський. Міняти його на будь що, не збираюсь, а навіщо ?
Попробуйте купити такий апарат в хорошому стані, я на свій полював майже рік.
-
- ветеран
- Пости в темі: 403
- Подякував: 397 разів
- Подякували: 252 разів
музика має подобатись і приносити задоволення і звучання має бути таким, що задовольняло ці вимоги ( в кожного вони свого рівня), а все решта то вже аудіофільська складова і деколи там музика лише інструмент для оцінки критеріїв звучання компонентів тобто ціль не насолода музикою, а прослуховування динаміки звучання системи при зміні її компонентів
-
- ветеран
Я нигде такого не говорил. Вы что-то путаете.Vasiles писав: Зачекайте, Ви мені казав, що Мак для Форте. Що вже немає Форте?
Макинтош я купил, как я писал, потому что “он удивительно хорошо играл с одними колонками», но колонки эти называются Neat Ultimatum MFS.
Предики эти были куплены уже для красоты больше, и один из них нужно продать после того, как я отстрою в них тюнера.
А свои Форте, я как и положено, слушаю исключительно с лампой!!!!. Ну иногда с транзистором, если Форте вот на момент стоят в системе, а нужно воткнуть какой-то усилитель на время… но это редко бывает, сейчас в мастерской все это можно делать….
Настоящее счастье не должно зависеть от кого-то... Оно должно быть только твоим. Жить внутри...
-
- ветеран
- Пости в темі: 403
- Подякував: 397 разів
- Подякували: 252 разів
ось як раз попалось відео людини яка просто насолоджується музикою
Кліпши кінотеатральні
реисвер
джерело не дорогий стриме
і кабелі впевнений звичайні
розкажіть йому, як він не правий-)))) що ресивер не грає і ці Кліпші не для стерео-)))))
Кліпши кінотеатральні
реисвер
джерело не дорогий стриме
і кабелі впевнений звичайні
розкажіть йому, як він не правий-)))) що ресивер не грає і ці Кліпші не для стерео-)))))
- Vasiles
- ветеран
Може і такі є.NBB писав:музика має подобатись і деколи там музика лише інструмент для оцінки критеріїв звучання компонентів тобто ціль не насолода музикою, а прослуховування динаміки звучання системи при зміні її компонентів
Я власне насолоджуюсь музикою. І вона має бути тільки певного рівня якості. Якість оцінюю я і тільки я.
Ніколи музику фоном не слухаю.
-
- ветеран
Тобто який «роутер від провайдера»? У мене APPLE AIRPORT EXTREME великий.Vasiles писав:
Зрозуміло, якщо в хаті тільки Роутер від провайдера, то без бріджа, медіаконвертера не обійтись.
Тому що, ще раз, такий "сигнал" є дуже забруднений інвазивними наведенням з отощуючого середовища.
Без його очистки, музики на рівні хочаб СД, не буде.
Ви не бачите більшої проблеми - ваш роутер коротким дротом зʼєднано зі стрімером, усе це знаходиться поряд .
Це нівелює потуги з езернет дротами .
У мене кращі ніж ваші езернет дроти - і роутер навіть не в кімнаті прослуховування, на іншій лінії живлення
-
- ветеран
Якщо би ви знали KVV ближче, то напевне би зрозуміли - що з 50-60 підсилювачів, які він має і сам професійно може ремонтувати- мак той не найкращий з камʼяних,Vasiles писав: Зачекайте, Ви мені казав, що Мак для Форте. Що вже немає Форте?
Я свій комплект, власне і взяв як комплект за "смішні" гроші.
Хоча на сьогодні використовується тільки 2105
112 стоїть в стійці для "краси" з заміненою підсвіткою на "холодні" лампочки.
Звичайно можна багато говорити, але з новими розємами і на хорошому живленні звук 2105, як на мене просто чудовий і до того аудіофільський. Міняти його на будь що, не збираюсь, а навіщо ?
Попробуйте купити такий апарат в хорошому стані, я на свій полював майже рік.
У Віталія є пара Jeff Roland , які зроблять цей ваш мак « в одну калітку- не кажучи вже за його лампові VAC, які є предметом моєї щирої білої заздрості
- Vasiles
- ветеран
А хто такий постулат придумав, що тільки з лампою?kvv писав: А свои Форте, я как и положено, слушаю исключительно с лампой!!!!. Ну иногда с транзистором,
Я коли купляв свої Корни, то вон власне грали з лампою. Тоді НЧ літав вперед на зад як навіжений. Але басу як такого не було.
На сьогодні в мене НЧ не побачиш що він рухається, при тому бас - дійсно бас.
Так як я слухаю від джазу, металу до блек, то транзисторний не замінний.
Форте, Ви їх апгрейдив ?
Кабелі в середині які ?
Буквально вчора подивився на КліпчХорн Ювілейний 75, прайсом 17к.
Провідочки там дуже і дуже тендітні, хоча підєдані до них верхні квести.
Вважаю без заміни внутрішніх кабелів, аудіофільський звук з такої акустики не витягти.
І фото моєї акустики з кабелем Acoustic Zen Satori.
- Vasiles
- ветеран
Це вже дійсно цікаво. Можна почути які дроти і якої довжини.runner писав:
У мене кращі ніж ваші езернет дроти - і роутер навіть не в кімнаті прослуховування, на іншій лінії живлення
Фотки булиб доречні

-
- ветеран
Никто не придумал.
Так получилось. Логично так.
Колонки с высокой чувствительстью логично к лампе цеплять…..
В моих Форте оригинальным остался басовый динамик, пассивный радиатор и пластмассовые дудки.
Опять Вы за своё…… сколько ж можно дротить уже?
Так получилось. Логично так.
Колонки с высокой чувствительстью логично к лампе цеплять…..
В моих Форте оригинальным остался басовый динамик, пассивный радиатор и пластмассовые дудки.
Опять Вы за своё…… сколько ж можно дротить уже?
-
- ветеран
Я вже писав за них - шукайте в темах.Vasiles писав: Це вже дійсно цікаво. Можна почути які дроти і якої довжини.
Фотки булиб доречні
Та це не головне - головне те, що ваш роутер напряму зʼєднаний дротом зі стрімером і знаходиться в одній кімнаті ( напевне на одній лінії живлення. Ввімкнуто його в реген ваш?
У мене на Accuphase PS500( це кондіціонер , відновлював мережі живлення, 22 кг) висіла тільки цифра
Підсилювач був на другій лінії- при підключенні безпосередньо у ACCUPHASE зникала динаміка при прослуховуванні.
Це було особливо відчутно на чутливій акустиці.
Часом з квасом, стало зрозуміло, що вподобання мої змістилися у бік легкого не потужного підсилення, з такими ж чутливими АС. Десь 2 роки назад брав за 500 Долл однотакта - Bottlehead Stereomur- на 2А3
Тай ще пару лампад RCA до нього ( ввійшли дорожчі на 20 долл)
Відправив його Віталію kvv на профілактику - він був вражений, та купив собі такого.
Відповідно можу стверджувати, що цей копійчаний підсилювач , з гімна та палок - грає на 3 голови вище 2105 (який теж у мене був у «первозданному» вигляді
- dukua
- ветеран
- Пости в темі: 1192
- Подякував: 4063 разів
- Подякували: 8570 разів
- Вік: 54
Wow! Хвала парафиду и 2А3runner писав: Bottlehead Stereomur- на 2А3
Тай ще пару лампад RCA до нього ( ввійшли дорожчі на 20 долл)
Відправив його Віталію kvv на профілактику - він був вражений, та купив собі такого.

Expectation bias is very real, and nobody is immune.